X

Mai multe asociaţii ale românilor, apel către toţi cei care simt româneşte, să vină la cimitirul din Valea Uzului pentru a apăra crucile eroilor neamului

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Potrivit unei decizii judecătorești, crucile românești din beton de la cimitirul Valea Uzului ar urma să fie demolate în perioada următoare. Acest lucru a fost anunțat, ieri, de Antal Árpád, primarul din Sfântu Gheorghe.

Activistul civic Mihai Tîrnoveanu, președintele Asociației Calea Neamului, a postat un mesaj pe Facebook în care face un apel la toate organizațiile naționaliste, la preoții și obștile mănăstirești din România să vină la Valea Uzului pentru a opri demolarea crucilor ridicate în cinste soldaților români morți în Primul Război Mondial.

„Fruntea sus fraților. Mărturisirea noastră de creștini si români nu va întârzia!

Serviciul de asistentă juridică a UDMR a obținut în instanță prin hotărâre judecătorească definitivă demolarea Crucilor Eroilor Armatei Române de la Valea Uzului, eroi din Primul Război Mondial, care au făcut România Mare la 1 Decembrie 1918.

În ziua executării hotărârii judecătorești, în ziua executării Crucilor, vom fi acolo, prezenți, la fel cum am fost si de Ziua Eroilor în 2019, la fel cum am fost prezenți în fiecare an de atunci încoace. Fac de pe acum un apel la toate organizațiile naționaliste, la toți frații și surorile de sânge și credință pentru a veni în jurul sfintelor cruci.

Fac un apel către toți preoții și către toate obștile mănăstirilor să vină atunci la Valea Uzului pentru ca prin rugăciunea lor să înfrângă puterile răului din cauza cărora va fi pus buldozerul pe cruci.

Repet, Dreptul Eroilor care si-au vărsat sângele pentru Țară de a avea însemne creștine la căpătâi nu poate fi judecat de tribunale, acel Drept fiind câștigat pe câmpul de luptă. Acel drept nu are nevoie de avize, el există scris cu oase și sânge și jertfă! Fără lupta lor nu ar mai fi existat nici tribunale românești și nici autorități care să emită tot felul de avize! Acestea de ce nu s-au dat? Se știe la cine mă refer! Nu s-au dat din ordin politic! Toate guvernele PSD, PNL bineînțeles cu UMDR împreună au sabotat acordarea acestor autorizații!

Toți sunt vinovați, toți au executat ordinul UDMR, ordinul Ungariei! Ce conta cui aparține Cimitirul de la Vale Uzului? Că aparține de Harghita sau de Bacău? Harghita nu e în România?

La Valea Uzului nu au murit în luptele de acolo militari ai Armatei Române? Trupele austro-ungare s-au omorât unele pe altele? Nu s-au luptat cu românii? Nu au murit și români? Și atunci de ce ai noștri nu au dreptul să aibă Cruci în Cimitir? Pentru că nu vrea Ungaria?

Cele 600 de cruci cu însemne maghiare amplasate în Cimitir nu au avut niciun fel de avize! Ele cum pot sta acolo fără nicio problemă? Nu au avizul Oficiului Național pentru Cultul Eroilor! Nu au avut autorizații de construcție! Românii nu au intentat însă proces împotriva ridicării acelor însemne creștine ale militarilor maghiari, nu s-a vrut niciodată dărâmarea lor, chiar dacă au fost amplasate total ilegal! Nu i-am dat în judecată pentru că noi nu vrem ca o Cruce, indiferent pentru cine este, chiar dacă este pentru un inamic de-al nostru, să fie dărâmata!

În schimb, ungurii vor asta cu o ură nemărginită. Vedeți paginile, conturile de Facebook ale lui Antal Árpád, primarul de Sfântu-Gheorghe, Sándor Tamás, președintele Consiliului Județean Covasna, site-ul Szekelyhon, Hirmondo, vedeți cum Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita desface o bere Csiki in cinstea deciziei de demolare a Crucilor, vedeți cum se ceartă acum între ei cine a avut mai mare merit în acest sens și mai ales vedeți comentariile ungurilor care nu mai pot de bucurie că se dărâmă niște cruci! Vedeți și trageți singuri concluziile!

Sándor Tamás anunță cu mare satisfacție că se vor aduna din nou, de data asta pentru a supraveghea operațiunea de demolare a Crucilor noastre. În 2019 când au venit românii, tovarășul Sandor a „supravegheat“ din mașină, cred că-i tremurau genunchii…de la vremea ploioasă, desigur!

Operațiunea samavolnică de executare a Crucilor obținută de Ungaria-UDMR va avea loc luna aceasta sau în martie.

Mergem acolo, cu Dumnezeu înainte, pentru Biruința Neamului Românesc!“, a scris Mihai Tîrnoveanu pe Facebook.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

 1. Astfel de invitstiiv se repeta de ani de zile. Daca a existat decizie, ea ar fi trebuit contestata, daca a existat proces, ar fi trebuit invitatie pentru a face parte din proces, eventual recurs eventual CEDO.

  O fi buna strategia adoptata?:
  Convocare la cimitir, unde spun rugaciuni, aprind lumanari, canta cantece patriotice, striga sloganuri plimbandu-se printre morminte.
  Se pozeaza, se filmeaza si pleaca acasa multumiti ca au mai bifat o actiune. 😥

  La fel au facut si cu statuile propuse pentru demolare.
  Au mers cu steaguri in jurul statuilor amenintate, au scandat, au cantat s-au pozat si filmat si au plecat!
  In urma lor, statuile au disparut.

  Daca ar vrea cu adevarat sa obtina si un rezultat, ar merge la sediile autoritatilor care impun aceste desfiintari, ar declansa procese, s-ar implica cu sinceritate si cu tot sufletul in apararea eroilor neamului, a istoriei, a teritoriilor Romaniei! 😥

  Romania, neamul si credinta nu se salveaza scandand sloganuri in zile de weekend, pe strazi pustii, in fata unor cladiri fara angajati aflati in exercitiul functiunii, in cimitire printre morminte, in jurul statuilor ridicate in memoria eroilor care au facut ceva pentru tara si neam!

  Dumnezeu sa dea tuturor intelepciune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button