X

Starețul mănăstirii Frăsinei, părintele Ioanichie, a ”cerut” mutarea la o altă mănăstire


După ce a fost forțat să renunțe la poziția de stareț al mănăstirii Frăsinei, Părintele Ioanichie care este de o viață în slujba lăcașului, a cerut ”mutarea” pentru 1 an de zile la Mănăstirea Surpatele, după cum arată documentul de mai jos, publicat de sursazilei.ro.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Părintele Ioanichie Popescu, duhovnicul de la Frăsinei, din cei 86 de ani de viaţă, „opt ani, cinci luni şi şase zile” i‑a trăit în temniţele comuniste ca „duşman al orânduirii de clasă” împreună cu  Părintele Rafail.

Fostul starețul al mănăstirii Frăsinei, jud Vâlcea – Athosul Românesc – Arhimandritul Ioanichie Popescu, este unul din cei mai mari duhovnici în viață pe care îi are România azi și unul dintre cei mai căutați preoți din sudul țării.

Prin sfaturile sale, dar mai ales pentru rugăciunile sfinției sale, mulţi oameni şi-au schimbat viaţa, s-au vindecat de boli, de cancer, de suferinţe vechi, şi-au găsit liniştea şi calea de urmat.

Sfinția sa era duhovnicul care cobora cel mai des la „biserica de jos” sau biserica femeilor, ca să se roage pentru păcatele celor ce nu pot urca mai sus, la mănăstire, oprite fiind de legătura de blestem a Sfântului Calinic. Biserica din vale a fost închisă și blestemată orice slujire în ea, după opt decenii de existență.
Acest articol oferă transport gratuit pentru persoanele calificate Face mask produse sau cumpărați online și ridicați din magazin astăzi de la Departamentul Medical
Istoric

Lângă piatra de hotar a fost ridicată o biserică, după Al Doilea Război Mondial, care ulterior a fost cunoscută drept „Noul schit Frăsinei”, destinat femeilor cărora le era interzis accesul la mănăstirea seculară.

Sfințirea picturii Bisericii pentru femei sau Bisericii din Vale a fost realizată în deceniul al șaselea al secolului trecut, după aproximativ 20 de ani de la ridicarea lăcașului, de către patriarhul Iustinian Marina și episcopul Iosif Gafton, care au contribuit financiar. De altfel, Frăsinei reprezintă mănăstirea de metanie a celui care a devenit al treilea Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, de asemenea vâlcean de origine, Iustinian Marina.

Este curios cum nimic nu a tulburat viața monahală, timp de aproximativ opt decenii, până în toamna anului trecut când conducerea Mănăstirii Frăsinei s-a schimbat, iar noii prelați au decis să rupă legătura dintre cele două lăcașuri de cult. În ciuda răzmeriței credincioșilor, protestele s-au dovedit a fi în zadar.

La începutul anului 2023, sub motivația că vrea să întărească blestemul Sfântului Calinic și să protejeze călugării de la Frăsinei, mitropolitul Olteniei Irineu a proferat o nouă afurisenie. Potrivit unui „Document de Legământ cu Blestem”, semnat de mitropolit și de starețul Mănăstirii Frăsinei, toți preoții, călugării și credincioșii care vor intra în Biserica pentru Femei sunt blestemați.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

4 comentarii

  1. ANUNȚ!!! 🔴🔴🔴
    Mâine (10.02.23) după Sf. Liturghie… preacuv. Ioanichie și ucenicul lui Ierom. Damian vor pleca la mănăstirea Surpatele – Vâlcea.
    Pr. Ioanichie a făcut cerere de a pleca din Frăsinei și nu a acceptat nici o înțelegere, atâta timp cât ierarhii îl dădeau afară pe cel mai apropiat ucenic al dânsului, pr. Damian. Faptul că Ips Irineu și Varsanufie au acceptat plecarea, înseamnă că vor risipirea obștii Frăsinei. Să fim alături de toți părinții care au fost alungați și să participăm la slujbele lor. Tot este un lucru bun, faptul că de acum pr. Ioanichie poate fi găsit necondiționat de ierarhi și pot merge atât bărbați, cât și femei.
    Să-i arătăm pr. Ioanichie că nu este singur și că este iubit la fel de mult de credincioși.
    Pr. Ioachim nu are ordin de plecare (așa cum au afirmat mai mulți), dar a mărturisit că dacă pr. Ioanichie pleacă, atunci și dânsul se va întoarce la mănăstirea Rămeț.
    Dumnezeu să le ajute și noi să nu-i părăsim! 🙏🙏🙏

  2. Maine, 12 februarie 2023, in Rm. Valcea , in centru ,”la ceas” in jurul orelor 14-15 se organizeaza o intalnire pentru sustinerea preotilor duhovnici de la manastirea Frasanei si de protest impotriva actiunilor mitropolitului Olteniei .

    Cei care au beneficiat de ajutor si binecuvantare de la manastirea Frasanei sunt invitati sa ni se alature . Cerem redeschiderea bisericii din vale a manastirii Frasanei si revenirea la situatia existenta la 01 noiembrie 2022 :
    – readucerea in manastire a preotilor si monahilor alungati pentru presupuse si inchipuite fapte ,
    – deschiderea bisericii din vale pentru savarsirea sfintelor taine ,
    – neamestecul mitropoliei Olteniei in activitatea unei manastiri care se autofinanteaza de peste 60 ani – respectarea credinciosilor care si au legat viata si sufletul de manastirea Frasanei
    Doamne ajuta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button