X

Sute de mii de oameni protestează la Paris; bătaie cu forțele de ordine în alte orașe

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Aproximativ 400.000 de persoane participă, la Paris, la noile proteste faţă de reforma sistemului de pensii, conform datelor furnizate de sindicate, iar în oraşul Rennes au avut loc confruntări sporadice între protestatari şi forţele de ordine.

Principalele centrale sindicale din Franţa au organizat marţi o nouă mobilizare împotriva reformei pensiilor, denunţând planul Guvernului Elisabeth Borne de creştere a vârstei până la pensionare. Au loc greve în numeroase sectoare de activitate şi aproximativ 200 de mitinguri de protest, în întreaga Franţă.

Conform datelor furnizate de Confederaţia Generală a Muncii (CGT), la Paris protestează aproximativ 400.000 de persoane, informează postul BFMTV, potrivit Mediafax.

La Lyon sunt aproximativ 30.000 de manifestanţi, potrivit sindicatelor, în timp ce Poliţia estimează peste 10.000.

În oraşul Rennes, situat în nord-vestul Franţei, 13 persoane au fost reţinute după confruntări cu agenţii forţelor de ordine, potrivit cotidianului Le Monde. În violenţe au fost implicate aproximativ 200 de persoane, iar poliţia a utilizat gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. 08.02.2023. Doamnelor pensionare vulnerabile, Domnilor pensionari vulnerabili,

    §A] Pensionarii romani vulnerabili sunt foarte vulnerabili în România, în particular, și în UE, în general.

    §B] Caut persoane cu propuneri scrise pentru initiativa Partidul Pensionarilor Vulnerabili din Romania.

    Varsta minima: 65 ani pentru domni sau 63 de ani pentru doamne.

    Pensia maxima: 2500/2600/2700 lei.

    POST SCRIPTUM:
    „02/23″
    „Total drepturi 1895″
    Aceasta este pensia mea lunara.

  2. Călugărul Ilarion Dulca Ion, bănuit că l-ar fi înegistrat pe ÎPS Irineu în timp ce încerca să-i convingă pe monahii de la Frăsinei să semneze pentru închiderea „bisericii din vale”, a fost mutat la Mănăstirea Dintr-un Lemn. Acolo îl aşteaptă maica Emanuela, severa stareță care nu îngăduie neascultarea. Vorba unui avizat: „Îl rupe pe genunchi”.

    1. Un calugar sa aiba sefa o maica stareta? In cazul in care unui calugar nu-i este respectata demnitatea, sa devina mirean. Importante sunt cele doua porunci pe care le poate respecta si ca mirean.

  3. Porunca creșterii vârstei de pensionare vine la toate țările de la aceleași figuri nevăzute sau oameni din umbră. Dacă în România lumea încă doarme, iată că în Franța s-a deșteptat. Felicitări francezilor deoarece reprezintă exempul de urmat pentru români și celelalte nații unde va ajunge porunca ocultei. Iată și paradoxul: Românii mănâncă mămăligă iar de umflat se umflă francezii împotriva nedreptăților legate de vârsta de pensionare!!!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button