X

Daea a făcut-o de oaie: Dacă nu ai diplomă de Bac, nu mai poți face agricultură! Subvențiile APIA ar urma să fie acordate doar fermierilor care au certificate de formare profesională, pentru care e nevoie de diplomă de bac

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministerul Agriculturii a publicat în dezbatere un ordin de ministru care dă drept de subvenție APIA numai fermierilor care dețin un certificat de formare profesională, relatează Agrointeligența. Această acreditare se obține în urma unui curs obligatoriu la care eligibilitatea este condiționată de diploma de studii medii sau superioare (diplomă de bac sau de licență).

Certificatul se obține în urma unui curs online, de 18 ore, la finalul căruia se dă un test grilă. Cursurile sunt organizate de oficiile județene ale Autorității Naționale Fitosanitare și costă 193 de lei.

Ca să poată urma cursurile, fermierii trebuie să fie minim absolvenți cu diplomă de liceu. Adică să aibă diplomă de Bacalaureat.

”Ca fermieri, vă recomand să faceți presiuni să se schimbe legea, altfel nu veți mai putea lua subvenții de la APIA. Așa mi-a zis funcționarul când eu i-am zis că eu al liceul, dar nu am diplomă. Mi-a zis că fără copie după diplomă nu se poate”, susține un fermer vasluian care face agricultură de mulți ani, dar cu toate acestea, nu se poate încadra să oblină certificatul obligatoriu pentru APIA.

Culmea este că certificatul de formare profesională reiese, conform proiectului MADR,  a fi obligatoriu chiar și pentru fermierii care sunt ingineri agronomi. Adică au aurmat timp de 5 ani cursurile unei facultăți de profil.

”Politicieni noștri nu s-au gândit că cea mai mare parte din fermieri nu au Bac, așa că vor fi obligați să își vândă exploatațiile sau să depindă de unul și de altul, contra cost, să își înființeze și îngrijească culturile. România a ajuns țara în care, dacă nu ai diplomă de Bac, nu mai poți da cu sapa”, susține un alt agricultor.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

 1. Pe moș Daia d-aia l-au pus pe acest scaun ministerial pentru că execută orbește ordinele primite de “sus”. Or să râdă și curcile de noi cu gogomăniile unor așa miniștri.
  D-aia n-are ursul coadă, că i-au mâncat-o cei ca Daia!

 2. “Politicieni noștri nu s-au gândit că cea mai mare parte din fermieri nu au Bac, așa că vor fi obligați să își vândă exploatațiile sau să depindă de unul și de altul, contra cost, să își înființeze și îngrijească culturile.”
  Eu cred ca politicienii s-au gandit, si la una si la alta. Si deaceea au si dat legea. Cine stie cine are profit din acele cursuri, cine e seful interlopilor care dau diplome false de BAC, poate s-au nasit sau cumatrit cu membrii din guvern sau chiar de mai sus.
  Asa se fac afacerile in Romania, cu nepotism. Iar legislatia se da ca sa iasa profit. Deaceea se cearta asa urat in campaniile electorale. Ca ei se cearta de bani nu pe responsabilitatea de a guverna.
  Pe urma vin bruxellezii sa verifice ce se intampla cu banii lor ca se ajunge sa se sponsorizeze lucruri de genul proiecte de turism in diverse comune obscure si alte aberatii. Atunci politicienii brusc intorc foaia capitalista intr-un nationalism de fatada si se asteapta sa sara toti oamenii cu furcile ca vin strainii sa dea legi in tara noastra….

 3. Nu este intamplator ceea ce face acest slugoi ordinar si talamb, ci este confirmarea faptului ca bestiile, Iudele si slugoii autohtoni din fruntea Coloniei vor sa dovedeasca stapanilor lor oculti, ca ei sunt cei mai buni agenti ai aplicarii Marii Resetari, prin suprimarea hranei naturale a iogagilor mamaligari! Ideea este ca, orice clipa in plus petrecuta cu aceste bestii la conducerea tarii, ne apropie tot mai mult de momentul extinctiei noastre ca neam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button