X

CNA – instituție care trebuie rapid lipsită de posibilitatea de a face partizanat politic

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

CNA-ul bagă pumnul în gura jurnaliștilor când vine vorba despre ministrul Bode

Consiliul Național al Audiovizualului a amendat postul de televiziune B1 TV pe motiv că în cadrul emisiunii „Bună, România” prezentată de Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu s-a dezbătut subiectul lucrării de doctorat plagiate de ministrul de Interne, Lucian Bode. 

Forul audiovizual a amendat B1 TV cu 10.000 de lei. Vicepreşedintele CNA, Valentin Jucan este cel care a propus amendarea postului pentru atacurile la adresa lui Bode, invocând motivul că discuțiile au fost lipsite de echilibru, iar Mircea Toma a propus o somaţie. În pofida criticilor aduse ministrului Bode, după cum afirmă CNA-ul, cei doi jurnaliști l-au contactat pe acesta pentru a-i cere un punct de vedere.

Valentin Jucan a argumentat că dezbaterile dezechilibrate ale celor doi jurnaliști induc publicului telespectator o opinie negativă despre Lucian Bode. În plus, vicepreședintele CNA a depus eforturi mari pentru a-și convinge colegii că amenda propusă este justificată. Din cei șapte membri ai Consiliului care au votat amenda, doar doi și-au prezentat argumentele privind sancțiunea. O dezbatere transparentă între toți membrii ar fi ajutat și publicul să înțeleagă îngrădirea liberei exprimări și motivele exacte pentru care postul a fost sancționat.

Unde este libertatea de exprimare? Domnul Bode este unul dintre cei protejați ai CNA-ului, din acest motiv presei îi este băgat pumnul în gură.

Prin această mișcare CNA-ul transmite un mesaj și celorlalte televiziuni care mai îndrăznesc să abordeze subiectul lucrării de plagiat a lui Bode.

În cazul Bode, CNA-ul s-a sesizat imediat, iar în alte cazuri trece mai bine de jumătate de an până când se discută o reclamație.

CNA-ul preferă mai bine fake news, decât informarea publicului despre demnitarii statului.

Concluzia este că nu avem voie să vorbim liber despre Bode.

Sorin Grindeanu, alt membru al guvernului protejat de CNA

”Grupul de la Cluj este mai puternic ca niciodată. După ce a condus mai multe instituții de forță din România (SRI, Ministerul de interne, SIE), a stat tot timpul în spatele președinților PSD și a pus mâna pe CFR Cluj, acum vrea să “fure” afacerea imobiliară de la Cluj a Elenei Udrea. Caracatița intereselor s-a ramificat până la baronul PSD de Neamț Ionel Arsene, dar și la actualul șef de la Transporturi, Sorin Grindeanu”, a declarat Anca Alexandrescu. Conform spuselor, „Grupul de la Cluj” și-a extins influența și asupra CNA, astfel Sorin Grindeanu a devenit un alt membru al guvernului protejat de CNA, dar și a unei părți a mass-media.

În urma afirmațiilor, postul Realitatea TV a fost sancționat. Ulterior, informațiile prezentate s-au dovedit a fi adevărate, de unde rezultă decât că a fost comandă politică amendarea postului.

Luni, 29 iunie 2015, Senatul a aprobat un amendament care prevede că respingerea raportului anual al CNA atrage de la sine demiterea președintelui organismului de reglementare. Acesta își păstrează calitatea de membru al Consiliului, dar nu mai are dreptul de a ocupa din nou funcția de conducere. Parlamentul va numi un înlocuitor pe perioada care a mai rămas din mandatul președintelui demis.

Amendamentul a consfințit, practic, controlul politic asupra CNA, astfel că președintele și membrii instituției joacă după cum cântă politrucii zilei, în caz contrar riscându-și funcția. Se poate spune, deci, că instituția care controlează mass-media din România e controlată politic, la rândul ei, de cel puțin 7-8 ani încoace.

În perioada pandemiei CNA a amendat posturile de televiziune cu sume colosale pentru că și-au exprimat părerea cu privire la vaccinare

În 28 aprilie 2020 postul B1 TV a fost amendat cu suma de 5.000 de lei de CNA pentru că Radu Banciu în emisiunea “Lumea lui Banciu” a susținut că pandemia COVID-19 nu este provocata de transmisia interumana a infectiei virale, ci că probabil este vorba de pulverizarea în atmosfera a unui gaz care conține virusul, la nivelul intregii planete. Radu Banciu a subliniat că teoria prezentată nu este a sa, ci “americanii susțin asta”. 

Postul de televiziune Naşul TV a fost amendat cu suma de 10.000 de lei în urma abordării subiectului COVID. Aspectele reclamate au fost sesizate în emisiunea „Să vorbim despre tine“, unde CNA a considerat că afirmațiile făcute în cadrul emisiunii au adus dezinformare cu privire la vaccinare. Aici este o demonstraţie în care „Naşul” încearcă să argumenteze inutilitatea vaccinării pe un traseu logic de dânsul cunoscut, a afirmat Mircea Toma, membru CNA.

Emisiunea moderată de către Radu Muraru a fost amendată pentru răspândirea de teorii ale conspirației și știri false cu suma de 40.000 de lei.

Monica Pop a afirmat în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu despre vaccinul COVID: ”este un act criminal să dai copiilor așa ceva”. Postul de televiziune a fost sancționat cu 40.000 de lei pe motiv că în emisiune sunt „mesaje antivacciniste”.

La emisiunea din 15 octombrie 2021 „Dialog duhovnicesc“ de la Radio Dobrogea, ÎPS Teodosie a fost întrebat de credincioşi prin intermediul mesajelor transmise la radio, despre vaccin și vaccinare, iar Teodosie a spus că nu trebuie să se vaccineze, căci vaccinul este insuficient testat. Astfel, acest post de radio a primit de la CNA o amendă de 10.000 de lei.

CNA a decis închiderea postului News România

Închiderea postului News România a fost din cauză că nu s-au conformat directivelor globaliste. Postul a primit 13 sancțiuni, somații și amenzi grele în ultimele 6 luni până să fie închis.

Pe lângă culoarea politică pe care o au membrii CNA, au dat dovadă că le este frica ca poporul să fie informat.

România TV a primit somație pentru ca a dat pe post nunta lui George Simion

Membră a CNA, Dorina Rusu a criticat postul România TV: „Mi se pare că după numărul de ore emise şi după publicitatea deşănţată pe care i-au făcut-o lui George Simion şi nunţii lui, ar fi trebuit să primească o amendă mare”.

Consiliul Național al Audiovizualului a considerat că România TV a făcut publicitate politică în afara campaniei, motiv pentru care a fost penalizată.

Postul România TV a fost sancţionat de Consiliului Naţional al Audiovizualului

Mircea Toma, membru CNA spune: “Moderatorul Ioan Korpoş îl însoţeşte pe invitatul său George Simion, încurajându-l să-şi susţină toate ideile”.

În studioul emisiunii „România Te Vede” a fost invitat George Simion, iar sancțiunea s-a aplicat deoarece rulau titluri precum: „George Simion începe lupta finală cu neomarxiştii”; „Riposta lui Simion la raţionalizări şi la hrana cu goange” și CNA consideră că Ioan Korpos și Dragoș Bistriceanu îl țin în brațe pe Simion ca să-și trâmbițeze ideile.

Coaliția de guvernare PSD-PNL a funcționat și în cadrul CNA-ului.

Unde este libertatea presei?

Indiferent de opinii, e iar timpul să spunem toți: JOS CENZURA!

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button