X

Erdogan se opune livrării de tancuri Ucrainei și atacă SUA: „Este o afacere riscantă, va întârzia semnarea unui acord de pace”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele Turciei nu vede cu ochi buni mobilizarea statelor occidentale de a trimite tancuri în Ucraina. 

Astfel, Recep Tayyip Erdogan e de părere că livrările de tancuri și alte arme de către țările occidentale către Ucraina nu vor rezolva conflictul acesteia cu Rusia.

Livrarea de tancuri va întârzia semnarea unui acord de pace

„Nu pot spune că trimiterea de tancuri este unul dintre elementele de rezolvare a conflictului. Este o afacere riscantă, benefică în special stăpânilor armelor. Așteptăm ca țările occidentale să susțină apelurile noastre pentru negocieri între Ucraina și Rusia”, a declarat Erdogan într-un interviu pentru TRT.

Este puțin probabil ca livrările de arme grele Kievului, cum sunt tancurile, să aducă mai aproape un acord de pace, a anunțat liderul turc.

Pe 25 ianuarie, Statele Unite s-au angajat să trimită 31 de tancuri M1 Abrams la Kiev. În aceeași zi, Germania a confirmat că va transfera 14 tancuri Leopard 2A6 Ucrainei și că va permite altor țări să reexporte aceste vehicule de luptă în Ucraina.

Norvegia, Slovacia, Marea Britanie, Polonia și Franța s-au angajat, de asemenea, să furnizeze Kievului tancuri de fabricație occidentală. În prima tranșă, Kievul se așteaptă să primească până la 140 de tancuri din 12 țări.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button