Decizie sportivă sau act de trădare națională?

Author:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Duminică, la Sfântu Gheorghe, suporterii olteni au scandat lozinci anti-iredentiste, care l-au determinat pe arbitrul partidei să oprească meciul Sepsi OSK – FCU Craiova 1948.

Aceștia susțin însă că au luat parte la „un nou atac la adresa integrității naționale, cu complicitatea Statului român, al FRF, LPF și CCA”.

Întreb public și deschis: Cum au permis aceste organisme ca meciul de fotbal desfășurat în România să fie deschis și prezentat într-o altă limbă decât cea oficială? Ce atitudine au luat acești „oficiali” când suporterii locali au intonat imnuri revizioniste sau separatiste? Sau când au fluturat alte drapele decât cel al României? Dar când au fost huiduiți etnicii majoritari? Acestea nu au fost și ele considerate acte de extremism și xenofobie?

„Au fost scandări și din partea lor, tot rasiste. Vom duce casetele și înregistrările. Au fost și înainte, și în timpul jocului”, declară Marcel Pușcaș, director general la FCU Craiova.

Patronul clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Laszlo Dioszegi, a recunoscut public că la fiecare meci al lor, galeria scandează ‘Ria, ria, Hungaria!’.

Cum e posibil așa ceva? Niciun oficial nu a auzit asta până acum?

Întâmplător sau nu, tot zilele trecute s-a vorbit și despre așa-numita „Declarație de independență a Transilvaniei”. Documentul cu pricina i-a fost trimis lui Klaus Iohannis de o organizație condusă de la Viena, care a cerut ca: „Guvernul României să predea întreaga administrație până cel târziu la 15 iunie 2023”.

Ce spun oltenii?

„Doar România!”, susține Peluza Sud 1997, după meciul eșuat Sepsi – FCU Craiova.

Au sau nu dreptate suporterii olteni pentru că s-au revoltat? Care e părerea lor?

„Nimic nu va fi prea mult pentru a ne apăra țara. Niciun meci, niciun punct, niciun loc în clasament nu se pot compara cu pământul nostru strămoșesc”, spun suporterii olteni.

Explicația lor: „Nu acceptăm niciodată ca un meci pe teritoriul României să fie prezentat într-o altă limbă decât cea națională, ca tribunele să fie împânzite de steaguri separatiste sau ca cetățenii români să fie huliți de minoritățile care populează această zonă. Nu vom permite niciodată ca o astfel de partidă să se dispute”.

Presa de specialitate titrează că scandările xenofobe au venit dinspre ambele galerii. Suporterii lui FCU au strigat „Afară, afară, cu ungurii din țară”, în același timp și
spectatorii echipei gazdă au răspuns, cu scandări de același gen.

Este evident că astfel de lozinci extremiste și xenofobe, de ambele părți, sunt regretabile.

Oltenii amenință însă forurile fotbalistice din România că, „în cazul în care aceste abuzuri nu se vor opri, și acțiunile noastre vor deveni din ce în ce mai drastice”.

Vor reuși autoritățile române, până nu e prea târziu, să impună domnia legii și supremația Constituției și în județele în care românii sunt minoritari în România?!

Va lua Klaus Iohannis atitudine față de tendințele de sfărâmare a României?

Suntem împotriva urii, dar fermi în favoarea legii și a Constituției și cerem Dreptate pentru România.

deputat AUR Ringo Dămureanu

2 thoughts on “Decizie sportivă sau act de trădare națională?”

    1. Nu au rezultati petitiile online fara valoare juridica , nici 100000 de semnaturi nu au valoare. Mai buna este o actiune in instanta de drept comun facuta de o mana de oameni, decat petitii pe care nu le baga nimeni in seama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X