X

Germania se prostituează la nivel de cancelar: Sprijinim Ucraina, dar nu vrem război cu Rusia

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cancelarul Olaf Scholz a reafirmat, miercuri, linia politică a Germaniei, subliniind că va continua să ofere asistenţă militară Ucrainei, dar nu vrea ajungerea la un război între Rusia şi Alianţa Nord-Atlantică.

Prezent în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului german, Olaf Scholz a confirmat decizia de a furniza Ucrainei cel puţin 14 tancuri de tip Leopard 2.

„Vom furniza Ucrainei tancuri de tip Leopard 2. Acesta este rezultatul consultărilor intense cu aliaţii noştri şi cu partenerii internaţionali”, a afirmat Olaf Scholz, citat de publicaţia Die Welt, argumentând, pe fondul criticilor opoziţiei, că Germania nu poate acţiona „unilateral” în contextul actualelor tensiuni internaţionale.

Olaf Scholz a reamintit că Germania a oferit Ucrainei vehicule blindate de tip Marder, sisteme de artilerie şi instalaţii de apărare antiaeriană.

„Am luat toate deciziile prin cooperare strânsă cu aliaţii noştri. Vom continua în acelaşi mod. Germania va continua să ofere sprijin Ucrainei, dar va încerca să evite o escaladare spre un conflict militar între Rusia şi NATO”, a subliniat Olaf Scholz.

Potrivit unor surse citate de publicaţia Der Spiegel, Germania şi alte naţiuni europene analizează posibilitatea de a furniza în total Ucrainei două batalioane de tancuri Leopard 2, adică în total 80 de vehicule blindate. Germania va furniza cel puţin 14 tancuri Leopard 2 şi va autoriza transferul de vehicule blindate de fabricaţie germană de către alte state europene. Statele Unite ar urma să furnizeze încă 40 de tancuri, inclusiv de tip M1 Abrams, potrivit aranjamentului cu Germania.

Opoziţia din Germania a criticat decizia Guvernului Olaf Scholz de a furniza tancuri Leopard Ucrainei, avertizând asupra riscurilor izbucnirii unui război mondial între Rusia şi Alianţa Nord-Atlantică şi subliniind că livrarea de armament nu este susţinută de majoritatea cetăţenilor. „Furnizarea de tancuri Leopard reprezintă depăşirea unui nou tabu şi ne aduce mai aproape de al treilea război mondial, mai degrabă decât să aducă pacea în Europa. Decizia Germaniei de a fi în continuare parte în război nu beneficiază de niciun fel de majoritate în rândul populaţiei”, a afirmat Dietmar Bartsch, liderul grupului Partidul Stângii (Die Linke, opoziţie) din Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului german.

„Furnizarea de tancuri riscă să conducă la o catastrofă”, a atras atenţia Dietmar Bartsch, anticipând că Ucraina va solicita ulterior avioane de vânătoare şi alte tipuri de armament ofensiv.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Când doi vecini se bat între ei iar tu pui în mâna unuia dintre ei o bâtă cu care să-l articuleze pe celălalt, poți fi sigur că cel care încasează loviturile de bâtă te va iubi cu o dragoste infinită dacă scapă cu viață??? Adică devii prieten la cataramă cu cel care încasează? Problema ar fi că tu ai dat bâta adversarului tocmai ca vecinul bătut să nu scape cu viață însă dacă mai și învinge după ce că scapă cu viață primul după care vine cu bâta capturată vei fi tu care ai ajutat creștinește ca lupta dintre cei doi să se termine mai repede. După nici nu mai știu câte războaie grele pierdute și urmate de imense sacrificii pentru popor, Germania tot nu se învață minte.

  2. Este deja clar ca lumina zilei ca Rusia lupta de una singura impotriva tuturor statelor NATO, plus a altor state care vor sa adere la Alianta! In aceste conditii, rusii au 4 posibilitati:

    1. sunt “prostii prostilor” daca chiar cred ca pot invinge NATO intr-un razboi conventional pana la sfarsit;

    2. sunt suficienti e prosti, daca continua sa lupte conventional cu aceasta coalitie de state condusa de SUA, pt ca vor ajunge destul de curand la dezastru si agonie, mai ales de-acum incolo, in conditiile in care Vestul inarmeaza total Ucraina!

    3. fac ceea ce trebuie , mai ales ca dispun de cele mai multe focoase nucleare, cele mai performante rachete hipersonice cu focoase multiple(care nu pot fi anihilate), arme anti-satelit si alte arme deosebite, putand incepe mai intai in Ucraina cu niste lovituri nucleare tactice, o sigura lovitura putand distruge, alaturi de mii de soldati, intregi coloane de tancuri si artilerie primite de ucrainieni de la occidentali;

    4. elitele ruse sau o parte din ele, inclusiv Putin, pot fi partase la un blat cu Occidentul, intr-un scenariu si o regie a Marii Resetari, in urma caruia Rusia trebuie sa fie infranta si sa piarda o mare parte dintre teritorii si resurse naturale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button