X

Minerii au oprit lucrul începând de luni și cer ca Virgil Popescu să vină la discuții

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Minerii din carierele Jilț Nord și Jilț Sud din Complexul Energetic Oltenia au oprit lucrul.  Nu mai au loc niciun fel de activități de luni, începând cu primul schimb, transmite Gazeta de Sud.

Decizia a fost una spontană, însă motivată de lipsa de măsuri convingătoare, după accidentul grav produs la Cariera Jilț Sud și în care au murit trei persoane, după cum au precizat ortacii. Minerii cer ca ministrul Energiei, Virgil Popescu, să vină la Mătăsari, să discute cu ei, mai precizează sursa citată.

Reamintim că trei persoane au murit şi zece au fost rănite în urma accidentului produs, marţi, în cariera Jilţ Sud.

Primele verificări ale poliţiştilor arată că autoutilitara care a căzut la o diferenţă de nivel de aproximativ trei metri transporta muncitori, dar şi două tuburi metalice de acetilenă.

După decesul a trei persoane, cu vârste de 29, 38, respectiv 48 de ani şi după rănirea altor muncitori, Poliţia a deschis dosar pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button