Cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon au dezvoltat o metodă pentru detectarea formei tridimensionale şi a mişcărilor corpurilor umane într-o cameră, folosind doar routere WiFi, informeaza publicaţia Vice.
Potrivit publicaţiei, pentru a face acest lucru, ei au folosit DensePose, un sistem de cartografiere a tuturor pixelilor de pe suprafaţa unui corp uman într-o fotografie. DensePose a fost dezvoltat de cercetători din Londra şi de cercetătorii AI de la Facebook. De acolo, potrivit unui articol recent publicat pe arXiv, au dezvoltat o reţea neuronală profundă care înrgistrează faza şi amplitudinea semnalelor WiFi trimise şi primite de routere la coordonatele de pe corpurile umane.
Cercetătorii lucrează de ani de zile pentru a „vedea” oamenii fără a folosi camere sau hardware LIDAR scump [lidar este acronim pentru „light detection and ranging” – detectarea şi localizarea luminii, n.n.]. În 2013, o echipă de cercetători de la MIT a găsit o modalitate de a folosi semnalele telefoanelor mobile pentru a vedea prin pereţi; în 2018, o altă echipă de la MIT a folosit WiFi pentru a detecta persoanele dintr-o altă cameră şi a concretiza mişcările acestora în figurine din beţe mişcătoare.
Cercetătorii de la Carnegie Mellon au scris că sunt de părere că semnalele WiFi „pot servi ca un substitut omniprezent” pentru camerele RGB normale, atunci când vine vorba de „detectarea” persoanelor dintr-o cameră. Folosind WiFi, au scris ei, se depăşesc obstacole precum iluminarea slabă şi ocluzia cu care se confruntă lentilele camerelor obişnuite.
În mod bizar, ei etichetează acest progres ca fiind unul ce priveşte dreptul la intimitate.
„În plus, protejează intimitatea indivizilor, iar echipamentul necesar poate fi cumpărat la un preţ rezonabil. De fapt, majoritatea gospodăriilor din ţările dezvoltate au deja WiFi acasă, iar această tehnologie poate fi extinsă pentru a monitoriza bunăstarea persoanelor în vârstă sau pur şi simplu pentru a identifica comportamente suspecte la domiciliu”, au scris ei.
Aceştia nu menţionează însă ce ar putea însemna „comportamente suspecte”, dacă această tehnologie va ajunge vreodată pe piaţa de masă. Dar având în vedere că anumite companii precum Amazon încearcă să introducă drone cu camere de luat vederi în casele noastre, este uşor să ne imaginăm cum detectarea umană generalizată prin WiFi ar putea fi o forţă pentru a face bi, ori o altă medotă de exploatare a intimităţii noastre.
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
” În plus, protejează intimitatea indivizilor, iar echipamentul necesar poate fi cumpărat la un preţ rezonabil. De fapt, majoritatea gospodăriilor din ţările dezvoltate au deja WiFi acasă, iar această tehnologie poate fi extinsă pentru a monitoriza bunăstarea persoanelor în vârstă sau pur şi simplu pentru a identifica comportamente suspecte la domiciliu”, au scris ei.
Au dreptate, când vrei să faci sex, AI sau operatorul de supraveghere trebuie să adauge pe înregistrare „ATENȚIE, conținut interzis minorilor!!!!” și să adauge alte sisteme de monitorizare pentru temperatura corporală, ritmul inimii și măsurarea efortului ( pentru necesarul de hrană, dacă este consum mare de calorii înseamnă mai multă hrană, adică amprentă de carbon mai mare, (să le stea carbonu-n gât)).
Comportament suspect la domiciliu este să pornești pe perioade lungi aerul condiționat sau încălzirea, drumurile la bucătărie și frigider, precum și la baie.
Trebuie să salvezi planeta și să reduci amprenta de carbon la zero, cel mai convenabil ( dovedește că i-ți pasă, conformează – te) prin eutanasiere voluntară. Be woke, go broke!
Și mulți cred că Ferma animalelor este doar un film de desene animate!
Eu, personal am dezactivat reteaua WiFi din casa in urma cu vreo trei ani. Am ales ca, atunci cand folosim laptop-urile acasa, sa le conectam la router prin cablu; e drept, in 2020 cand am renuntat la WiFi-ul de acasa, nu am avut in vedere ceea ce s-a scris in articolul de mai sus, ci am facut-o in primul rand pentru ca am avut odata suspiciuni ca feciorul unor vecini se conecta la WiFi-ul nostru, apoi din motive de viteza de transfer: prin cablu avem acum in medie 750 Mb/s, in timp ce, prin WiFi nu depaseam 40 Mb/s. Asadar, parerea mea e ca sa ai WiFi intr-un apartament mic e un moft…
nici o problema, iti ramane wifi ul in casa de la vecinii de bloc, te scalzi mai departe in baia de radiatii a dobitocilor din jur