X

SUA a decis să nu mai colaboreze cu serviciul sârb de informații de teamă că informațiile vor ajunge la Moscova

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

SUA au anunțat că nu vor mai colabora cu Agenția de Securitate și Informații a Serbiei (BIA), transmite Rador. Ambasadorul SUA la Belgrad, Christopher Hill, l-a informat pe ministrul sârb de externe, Ivica Dačić, că SUA „îngheață” colaborarea cu BIA deoarece politica de cadre din această instituție reprezintă o mare problemă pentru Washington.

Decizia SUA a venit pentru că noul director al BIA, Aleksandar Vulin, este fost ministru de interne al Serbiei și considerat „omul Moscovei”.

Fostul șef al Agenției de Securitate a Armatei Serbiei, Momir Stojanović, a apreciat că Serbia va suferi consecințe grave în urma deciziei, pentru că nu va mai avea acces la informații importante.

„În SUA există peste 15 agenții cu profiluri diferite, iar noi avem doar două, una civilă și alta militară. Realizările lor în lupta contra terorismului internațional sunt impresionante, iar noi am putut beneficia de aceste informații, ceea ce de acum înainte nu se va mai întâmpla” – a declarat Stojanović, adăugând că SUA se tem că informațiile transmise Serbiei ar putea ajunge la Rusia, din cauza contactelor pe care directorul BIA, Aleksandar Vulin, le are cu serviciile de informații din Rusia

„Colaborarea SUA cu BIA a fost bună când era condusă de actualul ministru sârb de interne, Branislav Gašić, care știa că nu se pricepe și lăsa experții și profesioniștii să lucreze, însă Vulin dorește să țină totul sub control, iar SUA nu doresc să riște” – a explicat Stojanović.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Colaborăm cu voi dacă-i lăsați(puneți) șefi (de structuri) pe aceia pe care vi-i propunem noi, altfel ne strângem jucăriile și nu ne mai jucăm cu voi. Cam așa sună mesajul “fratelui mai mare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button