X

Ursula execută agenda lui Biden: „Ucraina trebuie să primească tot echipamentul militar de care are nevoie”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a alăturat marţi susţinătorilor livrării de tancuri germane Leopard către Ucraina, transmite dpa, citată de Agerpres.

În contextul dezbaterii despre limitele ajutorului occidental pentru ucraineni, şefa executivului european a declarat, la sediul NATO din Bruxelles: „Cred că Ucraina trebuie să primească tot echipamentul militar de care are nevoie şi pe care îl poate utiliza pentru apărarea patriei”.

Ea a precizat că ucrainenilor ar trebui să li se ofere nu doar sisteme aeriene avansate, „ci şi alte tipuri de echipamente militare avansate, atâta timp cât sunt necesare pentru apărarea Ucrainei”.

Guvernul de la Berlin şi-a modificat radical poziţia săptămâna trecută, anunţând că va furniza forţelor armate ucrainene circa 40 de vehicule de luptă Marder pentru infanterie. Mai mulţi parlamentari din coaliţia guvernamentală îi cer acum cancelarului german Olaf Scholz să trimită Ucrainei şi blindate mai grele, cum ar fi tancurile Leopard. Şeful guvernului a insistat însă că nu va lua o decizie în acest sens decât în coordonare cu aliaţii.

La ceremonia de semnare a declaraţiei de cooperare între NATO şi UE, von der Leyen a afirmat că Kievul apără principiile fundamentale ale Cartei Naţiunilor Unite, drepturile fundamentale şi legislaţia internaţională.

Tot marţi, preşedintele asociaţiei rezerviştilor germani, Patrick Sensburg, se pronunţase în favoarea furnizării de tancuri Leopard pentru Ucraina. El a declarat grupului media Redaktionsnetzwerk Deutschland că blindatele Marder asigură deplasarea rapidă a infanteriei, însă sunt „cel mai eficiente, ideal, în combinaţie, desigur, cu tancul principal de luptă Leopard” şi „de aceea sprijinul cu tancuri principale de luptă este următorul pas logic”.

Sensburg a apreciat că există şi posibilitatea trimiterii unor tancuri de alte tipuri, produse de alte ţări.

Unele ţări occidentale au considerat până acum că furnizarea de tancuri pentru rezistenţa ucraineană împotriva agresiunii ruse reprezintă o problemă delicată, deoarece ar putea duce la escaladarea şi extinderea conflictului.

Spania şi Polonia sunt dispuse, potrivit dpa, să trimită Ucrainei tancuri Leopard, dar nu pot acţiona fără acordul Germaniei, ţara producătoare.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Nici nu-i de mirare, daca tinem cont de CV-ul acestei babornitze marxiste si corupte pana-n maduva oaselor: pe de-o parte, agent al unui Serviciu de informatii american(recrutata pe cand locuia in SUA), iar pe de alta parte, agent al Grupului Bilderberg, care este mana in mana cu proprietarii de drept ai Ucrainei cu datorii cu tot: extrem de puternicele familii oculte criminale, Rothschild si Rockefeller!

  2. Atenție!
    America “împrumută” Ucraina cu bani, adică plătesc producătorii proprii de armament care livrează echipamentele sau trimit tot ce era depășit moral și vechi din stocurile armatei iar Ucraina trebuie să plătească cu dobânda.
    Europa sare cu banii, pe care-i donează “moka”. Din banii donați, o parte ajunge ca plată în America pentru armament.
    ” Ursula execută agenda lui Biden: „Ucraina trebuie să primească tot echipamentul militar de care are nevoie”.
    Vrea să repete perioada anilor 1944-1945 când Germania era aproape lipsită de materii prime pentru industria de război și a fost nevoie de un efort uriaș pentru a produce “benzină sintetică” din cărbune și în cantități insuficiente pentru că a rămas fără surse de petrol?
    Dupa ce donează toate tancurile și mașinile blindate din UE către Ucraina, cu ce mai rămân armatele europene?
    La momentul actual, când nu există petrol și gaze la nivel suficient pentru populație, cu ce funcționează industria?
    Un tank nu este ceva ce se construiește peste noapte, necesarul pentru UE se ridică la minim 5000-10000 de bucăți.
    Crede cineva că măcar 100 bucăți se pot realiza în fiecare lună, dacă nu există curent electric pentru funcționarea fabricilor și gaz metan pentru producerea diferitelor mase plastice necesare?
    Pe lângă necesarul de TAB – uri, camioane, tunuri, căști, mitraliere, arme de infanterie, etc.
    De unde atâta petrol necesar pentru deplasarea tank urilor și altor vehicole?
    Producția de muniție? Un moft.
    Ucrainienii spun că folosesc 6000 de proiectile de tun zilnic ( iar rusii folosesc 60000).
    Cautati pe net ce cantități de obuze se foloseau in ww1 și în WW2, la care se adaugă logistica ( camioane, vagoane, motorina pentru ele). Trebuie deplasare de la fabrică la depozitele armatei “care sunt goale că slava” și apoi trimise pe front.
    Un lucru esențial este timpul. După ce ” donează” toate echipamentele din bătătură, armatele europene rămân în fundul gol și durează cel puțin 2-3 ani până se refac stocurile la același număr cu echipamentele donate. Însă în condiții de pace, când există bani ( care acum zboară să salveze slava cocaina), materii prime și timp de producție.
    În WW2 Stalin trebuia să cucerească toată Europa până la Atlantic și apoi cireașa de pe tort, Anglia.
    Singura greșeală a lui Stalin a fost că a atacat România în 1940 , singura sursă de petrol pentru Germania, care era vitală pentru efortul de război și a anexat teritoriile care acum sunt în componența Ucrainei într-un moment în care armatele lui Hitler erau împrăștiate în vest.
    Dacă România alegea să nu cedeze fără luptă teritoriile revendicate de USSR, atunci existau planuri de cucerire, cu accent deosebit pe ocuparea zonei Ploieștiului, pentru controlul zonei petroliere.
    Atunci Hitler a realizat pericolul și a ordonat crearea planului Barbarosa.
    Hitler a atacat USSR în 22iunie 1941, iar Stalin se pregătea de atac pe 7iulie 1941.
    Dacă Stalin amâna acțiunile sale împotriva României până când era gata de atac atunci planul Barbarosa nu exista și Hitler era prins cu pantalonii jos, poate chiar în timpul invaziei Angliei.
    Pentru Stalin distanțele mari din USSR precum și lipsa mijloacelor de transport suficiente a făcut să dureze un timp mai lung pregătirea de atac.
    La momentul actual, dacă Rusia toacă tot armamentul occidental trimis în Ucraina și țările din UE rămân fără echipamente, atunci planul lui Stalin de cucerire a Europei se poate realiza de Putin.
    La momentul actual Europa are nevoie de timp, materii prime, muncitori calificați ( care sunt puțini) și bani ( care în loc de investiții în industria de apărare se aruncă moka “pe apa sâmbetei”) precum și cel puțin 2ani de “armată obligatorie” pentru instrucția unui număr suficient de soldați care să se apropie de efectivele rușilor.
    Dar ai cu cine? Cu rujati pe tocuri care nu sunt în stare măcar să meargă pe jos cu 30kg în spate cu pușca și echipamentul pe ei măcar 1km?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button