X

VIDEO. Maia Sandu în România, Gavriliță la Berlin: Urmează debarcarea guvernului Gavriliță și înlocuirea sa cu un guvern pro-român condus de Dorin Recean

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ape tulburi la Chișinău.  Maia Sandu se află într-o vizită fulger în România. Președintele Republicii Moldova a ajuns la Oradea cu un avion de linie și nu a dorit să facă declarații la ieșirea de pe aeroport, aceasta fiind așteptată de ofițerii de la Serviciul de Pază și Protecție. Cu un buchet de flori în mâini, președintele Republicii Moldova nu a făcut nicio declarație jurnaliștilor orădeni. 

În timp ce Maia Sandu a venit în România, Natalia Gavriliță a plecat în Germania pentru a obține sprijin politic având în vedere că se pregătește debarcarea sa. Maia Sandu dorește înlocuirea cabinetului Gavriliță cu un guvern pro-român condus de Dorin Recean.

Lucrurile se complică pe frontul politic în Moldova. În fapt în aceste zile asistăm la un război total în cadrul Puterii de la Chișinău între președintele Maia Sandu și premierul Natalia Gavrilița. Acesta din urmă a ales să plece în grabă la Berlin pentru a cere ajutor și sprijin de la creștin-democrații germani în lupta cu gruparea Maiei Sandu.

Sursele de limba rusă scriu ca Natalia Gavrilița a plecat ieri seara Berlin pentru întrevederi cu conducerea CDU – Uniunea Creștin-Democrată. De remarcat că este pentru prima dată când într-o vizita politică externă Gavrilița pleacă singură, fără Maia Sandu sau Igor Grosu, care nominal este președintele PAS.

Informațiile au fost confirmate între timp și oficial de membrii ai guvernului moldovean – În perioada 6-8 ianuarie, prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, se va afla într-o vizită de lucru în Germania, unde va participa la ședința închisă a Grupului parlamentar al Uniunii Creștin-Sociale din Bundestagul german. Anunțul a fost făcut în această seară de serviciul de presă al Guvernului.

Așadar urmează zile complicate în Moldova. Scandalul politic din sânul Puterii de la Chișinău alături de criza energetică și economică severă pot forma amestecul perfect pentru o explozie populară – asta dacă ținem cont și de faptul că Partidul Șor și socialiștii lui Dodon s-au coalizat tot mai mult și reușesc să scoată mii și mii de oameni pe străzi week-end de week-end.

Context:

Pentru a veni cu un suflu nou președintele Maia Sandu a încercat debarcarea premierului Natalia Gavrilița și impunerea unui guvern condus de Dorin Recean. Numai că oferta generoasă (n.a. unii o numesc chiar ”mită politică”) a fost refuzată de premier care ar avea în spate forțe puternice, relatează un influent blogger moldovean stabilit în Estonia. Eugen Luchianiuc relatează aspectele mai puțin cunoscute din cadrul conflictului politic subteran care parazitează politica moldovenească în aceste zile. El merge până acolo încât sugerează că în spatele tensiunilor s-ar afla fostul premier Vlad Filat (… si poate miliardarul fugit – Vladimir Plahotniuc, care de altfel anunța public că va reveni în politica moldoveană):

”Totul a început în acea duminică la Președinție.

Cu câteva zile înainte de acea ședință de noapte, Maia Sandu i-a propus Nataliei Gavriliță să fie Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei. 7 ani de liniște asigurată. Salariu bun. Natalia Gavriliță era ok cu această propunere și, în acea duminică, trebuia legalizată decizia ei de a lăsa Guvernul.

Doar că pe fir s-a conectat Andrei Spînu. El i-a explicat că trebuie să refuze oferta și că îi va asigura toată susținerea în Guvern și Parlament. Astfel, doi dușmani au devenit aliați contra Maiei Sandu și a lui Dorin Recean, cel care trebuia să conducă această ”corabie” guvernamentală după plecarea Nataliei Gavrilița.

Tot Spînu a fost cel care a aruncat în spațiul public istoria cu Telegramul lui Litvinenco și Recean. Primul a ajuns acolo pentru că nu a acceptat să fie numit procurorul lui Spînu. Recean a ajuns pentru că trebuia discreditat viitorul Prim-ministru.

Unul dintre cei care i-a asigurat susținere lui Andrei Spînu în Parlament a fost Dan Perciun, omul care se ocupa de site la ministerul educației când era Maia Sandu acolo și care a crescut exclusiv datorită ei și, pe lângă asta, și-a ridicat toate rudele etc.

Și au mai fost câțiva apropiați care au trădat-o.

Totuși, milioanele lui Filat din conturile lui Spînu… își fac treaba.

Totul abia începe…”, susține Eugen Luchianiuc pe blogul său.

Oficial premierul Natalia Gavrilița merge la tradiționala reuniune de început de an a grupului CSU se va discuta despre actualele provocări de securitate și economice, despre problema migrației, dar și despre consecințele pe care le generează asupra Germaniei și a întregii Europe războiul început de Federația Rusă împotriva Ucrainei, transmite Știri.md

Șefa Executivului de la Chișinău va ține un discurs în fața parlamentarilor germani, după care va susține o conferință de presă împreună cu liderul grupului parlamentar CSU din Bundestagul german, Alexander Dobrindt.

De asemenea, Natalia Gavrilița va avea o serie de întâlniri bilaterale cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, cu liderul grupului PPE din Parlamentul European, președinte al Partidului Popular European, eurodeputatul Manfred Weber, dar și cu alți oficiali și oameni de afaceri din Germania.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

 1. Români trădători la Înaltele Porți, pupând papucul diverșilor sultani ai locului și timpului, în speranța primirii firmanului și cucii domnești…asta sunt amândouă mâțele care miaună în Moldova sfâșiată din trupul Țării !

 2. Acum se vede care pe cine a pus în funcție și poate și de ce. Deci conducătorii nu-s aleșii poporului așa-zis moldovean, ci ai străinilor din moment ce aleșii apelează “la gros”(la nevoie) tocmai la tătucii lor. Vedeți, fraților, că și războiul e bun la ceva, dă pe față cărțile trădărilor.
  Iar Maia primește instrucțiunile în locația România, asta însemnând că România urmează și ea politica celor care au pus-o pe Sandu în funcție. Fiecare “oaie” ascultă de “păstorul” ei. Acum vom vedea care dintre “păstori” este mai tare, germanul sau americanul, căci amândoi își doresc “haraciul” de la moldoveni. N-a dat niciun interviu Maia Sandu, probabil că așa trebuia, ca nu cumva să se vadă și mai clar cine a pus-o în scaun sau cui slujește, căci reporterii pot fi ași în asemenea întrebări. Nu demult Biden s-a dat de gol, când răspunzând la o asemenea întrebare a zis că:”Așa mi s-a spus să răspund”. De data asta, iată, că nici a mai răspunde la întrebările reporterilor nu i s-a mai dat voie Maiei Sandu spre a nu se mai produce vreo gafă. Dar și această tăcere, după cum vedeți, ne spune multe lucruri care, mai devreme sau mai târziu, se vor adeveri.
  Români de pretutindeni, luați-vă țara înapoi! Ce înseamnă asta? Înseamnă a trăi dar și a alege în mod cinstit pe cei care să ne conducă. Iar fără de jertfă și dreaptă credință nimic bun va fi.

 3. @Baltag Licā: Aveti destul de mare dreptate, dar, pe scurt spus acum de mine: Cum scāpām de sekuristii infiltrati de 33 de ani in colonia România, care māsluiesc si falsificā toate voturile (cum vor stāpânii lor din afara granitelor tārii), pentru “alesii” pusi de ei, cu ordine din Israel, SUA, cu tentacule si in Nato, UE, la globalistii satanisti / si , mai ales, la “elita” lucifericā , desigur, care mānâncā de vii azi toate popoarele ortodoxe, mai putin Russia?!!

  Aha, desigur ati mai observat ca mama Russia e la un minut distantā de rāzboi total nuclear cu teroristii Nato, condusi de “evreii” istoricului gbt-ist Oliver Smiddt, istoricul de paie, care confuzioneaza voit nationalismul ortodox al AUR si ortodoxia româneascā cu “antisemitismul”, crezând ca Nato poate câstiga un razboi nuclear cu Rusia?!!

  In aceasta ecuatie, România, cu sau fārā de un AUR , mai mult sau mai putin activ, va fi zdrobitā de Rusia, in razboiul nuclear ce vine, deoarece s-a aliat cu Nato care va pierde .

  Oricum va pierde România, care trebuia sa iasa din Nato si UE si sa fie neutralā fatā de Russia “ortodoxā” si fatā de terorismul international al Nato condus de gushterii evrei si de plosnitzele din SUA, mossad, si UE.

  Nu vom avea niciodata conducatorii care trebuie, daca nu se schimbā din temelii toate legile electorale si sistemul de votare, care sa preîntâmpine orice fraudā posibilā.

  Azi, votul tāu nu conteazā! Votul meu nu conteazå! Voturile tuturor românilor nu conteazā! Conteaza ce ordoneaza stāpânii din afara tārii , care se folosesc de trādatorii de tarā si de sekuristii slugoi care falsificā toate voturile!

  Scāparea este MUCENICIA întru HRISTOS, nu votarea si “alegerea” unor conducātori “buni”!!!

  DOAMNE AJUTĀ dupā cum ne sunt si faptele , nu numai vorbele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button