X

Nouă țări și-au retras recunoașterea statului artificial creat de SUA, Kosovo

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele sârb Aleksandar Vucic a numit 9 state care și-au retras recent recunoașterea autoproclamatei republici Kosovo. 

„Până la 106 țări nu recunosc independența Kosovo și doar 84 recunosc fără ambiguitate. Trei țări nu sunt complet clare. Avem nouă care și-au retras recunoașterea: Somalia, Burkina Faso, Gabon, Eswatini, Libia, Guineea, Antigua și Barbuda, Sfânta Lucia și Maldive. Așteptăm și al zecelea”, a spus el, miercuri, într-o conferință de presă privind rezultatele anului. 

În 1999, o confruntare armată între separatiștii albanezi din „Armata de Eliberare a Kosovo” și armata și poliția Serbiei a dus la bombardarea Iugoslaviei (la acea vreme formată din Serbia și Muntenegru ) de către forțele NATO. În martie 2004, albanezii kosovari au organizat pogromuri, care au dus la relocarea în masă a sârbilor din regiune și la distrugerea numeroaselor monumente ale istoriei și culturii lor. Structurile kosovar-albaneze de la Pristina la 17 februarie 2008 și-au declarat unilateral independența față de Serbia.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button