X

MAPN a decis că Rusia poate fi atacată de pe teritoriul României

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Acum cîteva săptămîni, o decizie suspect de discretă a MApN a făcut să curgă valuri în cîteva organe de presă, care au clamat că România ar fi dat dezlegare aliaților militari să aducă arme nucleare pe teritoriul nostru.  Informația, falsă, a reușit să acopere cu brio, însă, o alta, extrem de serioasă prin implicații: România și-a schimbat legislația de așa manieră, încît NATO, SUA, ba chiar și alți aliați să poată ataca Rusia ori Belarus dinspre teritoriul nostru.

Pe 17 noiembrie, zi cu ședință de guvern, MApN a modificat un Ordin ministerial din 2014, M.4, legat de instrucțiunile privind operațiunile de mișcare și transport ale forțelor armate.
Cu o anume întîrziere, cîteva organe media au tras semnalul de alarmă că modificările ar permite, în premieră, aducerea de materiale radioactive din domeniul militar pe teritoriul nostru, conform art.232, alin 3, litera a.
Doar că, eroare: respectiva modificare data din 2016, adusă prin Ordinul M.62, deci nicio noutate.

Nimeni nu a remarcat adevărata noutate.
Una mare de tot, prin implicații.

În vechea formă, alin.1 al art.232 prevedea:

”(1) Cererile pentru obținerea aprobării de intrare/ieșire a forțelor armate străine în vederea participării la exerciții, activități de instruire și ceremoniale se înaintează în termenele stabilite pe timpul conferințelor de planificare a activităților”.

Restul prevederilor țineau de calendarul obținerii aprobărilor necesare.

După modificarea din 17 noiembrie a.c., prin Ordinul M.192, alin.1 sună dramatic altfel:

”(1) Cererile pentru obținerea aprobării de intrare/ieșire și staționare a forțelor armate aparținând statelor membre NATO, Uniunii Europene și Parteneriatului pentru Pace sau statelor cu care România a încheiat acorduri în domeniu sau de tranzitare a teritoriului național de către acestea, în vederea participării la exerciții, activități de instruire și ceremoniale pe teritoriul României

sau în scopul participării la operațiuni ce se desfășoară în afara teritoriului național,

se înaintează cu cel puțin 4 zile lucrătoare înainte de data planificată a intrării în România a forțelor, produselor și echipamentelor militare sau a bunurilor materiale pentru asigurarea sprijinului, după caz”.

Nu mai vorbim de antrenamente și ceremoniale, ci de operațiuni militare autentice declanșate sau pregătite pe teritoriul României, realizate de forțe armate strict străine, strict românești, ori în alianță, după caz. Și apare și termenul de staționare pe teritoriul românesc, nu doar de intrare/ieșire.

Ori, trebuie spus, între membrii Parteneriatului pentru Pace, care ar avea acest drept, se numără Ucraina care, grație ordinului din 17 noiembrie, ar putea, teoretic, să pregătească riposte contra Rusiei ori Belarus care să implice teritoriul românesc, pentru pregătire sau lansare. La fel cum Rusia ori Belarus ar putea fi atacate de pe teritoriul nostru de către forțe armate din NATO, state ale UE ne-membre NATO și alte state cu care avem încheiate varii convenții.

Nu vom ridica aici problema oportunității unei asemenea decizii, o lăsăm pe seama specialiștilor. Aderarea la NATO și alte tratate politico-militare încheiate de România aduc cu ele și răspunderi, nu doar avantaje.

Marea întrebare e, însă, cum a fost posibil ca asemenea modificare legislativă crucială să fie făcută cu maximă discreție de către regimul Iohannis, guvernanții neintervenind nici măcar pentru a corecta, ulterior, informațiile false privind aducerea materialele radioactive, oricum altceva decît armele nucleare? (Bogdan Tiberiu Iacob)

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. România a devenit o țară deschisă, modernă și progresistă nu ca pe vremea lui Ceaușescu când nu era picior de militar pe teritoriul țării noastre iar baze militare străine din 1964 nu mai aveam. Acum suntem ocupați de mai toate țările mari ale NATO. Să fie aici cu bâta pe noi că, dacă întoarcem iar armele cum ne e năravul atunci când situația devine albastră? Măcar rușii din bazele militare de la noi erau oameni cu o anumită moralitate nu ca occidentalii ăștia care se îmbracă în fuste și se vopsesc în culorile curcubeului, își schimbă sexul și vin cu tot felul de conduite sexuale scârboase întrebuințându-și în mod nefiresc trupul și puțina minte care le-a mai rămas. E bine măcar că vor persevera în minciună ajungând să se mintă și înșele pe ei însăși.

  2. Vanzatorii de tara din Romania vor sa transforme tara intr-un maidan ca in Ucraina, sa moara cat mai multi crestini sub comanda lui Itzic, Strul, Zelinski, Soros, etc.
    Sa nu le ajute Dumnezeu!

  3. Cata curgere de litere ar putea fi din interpretatea ,filozofica bineinteles , a celor spuse doar intr-o propozitie de catre parintele Arsenie Boca : ” da-ti seama …” Dar noi nu vom interpreta nici filozofic si nici de alta natura , deoarece propozitia aceasta scurta ne arata (si ne-a aratat dintotdeauna ) cat de scurta trebuie sa fie si linia care uneste inima cu mintea spre faptuirea celor de trebuinta (noua,crestinilor). Iar daca nu vom face acestea (cele de trebuinta vietuirii ) sa nu ne mai lamentam atata pe la toate colturile ci sa zicem,cu demnitate crestina ,asa cum de altfel concluziona si parintele : ” asa imi trebuie…”

  4. Felicitari pt impartialitatea articolului. Cred ca e primul articol pe care il consider demn de sloganul “o dreapta informare”.

  5. Se observa ca, pe zi ce trece, bestiile si satanele astea care ne conduc si carora eu nu le pot spune „romani”, ne aproprie tot mai mult de postura de „carne de tun” in razboiul altora, de „tinta” in fatza Rusiei si de subiecti pt toate experimentele diabolice ale Bruxellului! Cum acesti slugoi si tradatori damboviteni de dupa ’89 s-au dovedit mai nocivi si mai toxici decat toti inamicii externi din Istorie(luati impreuna), si cum orice clipa in plus petrecuta cu ei in fruntea Romaniei ne apropie tot mai mult de extinctia noastra ca neam, suntem cu totii datori sa gasim momentul prielnic in care sa-i dam jos, indiferent de mijloace, sa ii judecam si sa le dam pedeaepsa capitala, pt ca este singura pedeapsa legitima pt ce au facut impotriva acestui neam! Aceste actiuni nu fac si nu trebuie sa faca parte dintr-o Revolutie pe baze ideologice, cum ar crede unii, ci pur si simplu se inscriu intr-o lupta pe viata si pe moarte, de supravietuire a poporului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button