X

Declarația lui Ion Papuc, soțul sculptoriței care a plăsmuit bustul lui Mircea Vulcănescu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„Există două exemplare ale bustului lui Mircea Vulcănescu, ambele fiind turnate după modelul în ghips întocmit de soția mea, sculptorița Valentina Boștină.  Un exemplar se află în casa doamnei Măriuca Vulcănescu, iar al doilea e cel pe care românii îl pot contempla în piațeta „Sfîntul Ștefan” din sectorul 2. Precizez că acest bust a fost donat de mine primăriei sectorului 2, pe vremea mandatului domnului Neculai Onțanu, mijlocitor al donației fiind regretata Ruxandra Garofeanu. La dezvelirea bustului am avut bucuria de a participa alături de Măriuca Vulcănescu, Ana Blandiana, Dan Hăulică, Eugen Simion și Mihai Șora.

Cum aud cu stupefacție că actualul primar, Radu Mihaiu, în ședința de consiliu din 28 decembrie, are de gînd să voteze o hotărîre menită a duce la demolarea statuii, îl înștiințez că, în cazul unei asemenea infamii, doresc ca bustul să se întoarcă în posesia mea, al cărei proprietar de drept sunt. În acest scop îl împuternicesc pe domnul senator Sorin Lavric să depună toate diligențele de rigoare spre a a mă ajuta să reintru în posesia bustului. Păstrez totuși speranța că actul de vandalism îndreptat asupra bustului ilustrului interbelic să nu aibă loc. Dar pentru nimic în lume bustul nu trebuie să se piardă!”

Ion Papuc

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Toți martirii români din închisorile comuniste îi deranjează pe anti-creștini, nu numai Vulcănescu, dar cum numai bustul lui este postat în București, vor să-l facă una cu pământul. Până și BOR, în frunte cu Patriarhul Daniel, e de acord cu această mârșăvie din moment ce nu mișcă un deget spre canonizarea martirilor români din închisorile comuniste. Parcă, dacă nu cumva sigur, s-au înțeles în a arunca cu noroi în martirii lui Hristos. Nici pe Mareșalul Antonescu nu l-au înghițit când era în curtea Bisericii Sfinții Constantin și Elena de la Pasajul Muncii. Cine nu știe pe ce lume trăiește vede acum și se dumirește. Da, la conducere, deocamdată în mod mascat, tot vechii comuniști sunt din moment ce chiar și numai statuia lui Vulcănescu îi deranjează atât de mult. Iar BOR-ul, repet, îi acompaniază. De fapt este evident că BOR-ul și puterea politică se susțin unul pe altul ca pe vremea Patriarhului Serghie al rușilor.
    Un lucru trebuie să ne fie clar, anume că poporul are conducătorii pe care și-i merită, atât civili cât și religioși. Să se trezească poporul și se va schimba și conducerea. Din acest motiv războiul pornit de Putin se apropie încetișor pentru a salva ceea ce noi nu mai putem salva. Să se teamă cei ce cred că legea celui mai tare va guverna lumea în continuare, căci tăvălugul războiului vine pentru cei care fac nedreptăți. Așa spune profeția Cuviosului Iosif Vatopedinul de pe Youtube.
    Bucurați-vă, căci Hristos se naște din nou în inimile noastre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE