X

Cel mai corect politic târg de Crăciun se află în Capitală. Fără vreo referire la Nașterii Domnului și cu mască obligatorie pentru roată (FOTO)

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Târgul de Crăciun organizat de Primăria Capitalei în Piața Constituției este unul cât de poate de corect politic, din cadrul său lipsind cu desăvârșire orice referire atât la Nașterea Domnului, adevărata semnificație a Crăciunului, cât și la Moș Crăciun, în locul căruia sunt prezente diferite personaje precum urși imenși sau pinguini.

E drept, în mijlocul târgului se găsește totuși un brad de Crăciun, așa încât semnificația sărbătorii nu a fost în totalitate anulată.

La târg sunt prezente aproximativ 60-70 de cășute, unde se comercializează dulciuri, mai ales acadele și turtă dulce, vin fiert, diferite obiecte de decorațiuni, clătite, bijuterii, burgeri și cafea.

Elementul de noutate este o imensă roată, unde accesul este condiționat de purtarea măștii, cel puțin așa indicând anunțurile postate la casa de bilete.

Spre deosebire de anii anteriori, lipsește Căsuța lui Moș Crăciun, locul unde copiii se întâlneau cu personaje elfi și puteau trimite scrisori cu dorințele lor.

Foto: Raluca Oanță

De fapt, Moș Crăciun lipsește cu desăvârșire din acest târg, în locul lui fiind prezent un urs imens. Pe alocuri, în târg mai se găsesc figurine precum pinguini sau câini.

Foto: Raluca Oanță

Scena Nașterii Domnului nici nu este amintită în acest târg, nici ca desen, construcție din lemn sau orice element care ar putea să aducă aminte de adevărata semnificație a Crăciunului: Nașterea Domnului.

De fapt, Hristos a fost înlăturat în totalitate din acest târg numit de Crăciun…

Context

Târgul de Crăciun este  organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti şi CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în parteneriat cu TVR.

Târgul este deschis până pe data de 26 decembrie.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. deci virusu’ inca este ascuns in roata? sa daramam roata aia atunci! fir-ar ai gheenei de virusi. virusu’ prostiei este vizibil periculos. nici o dictatura nu se poate ridica fara acceptul oamenilor. DACA VEDETI ADEVARUL NU AVETI CE CAUTA ACOLO! SPUNETI #NU! BOICOTATI!

  2. Creștinii nu ar trebui să meargă la un astfel de târg. Hristos nu este de vânzare pentru distracții, pentru acadele și cafea! Ori se respectă tradiția românească, ori se renunță la un astfel de târg. Vedem ce se întâmplă în Ucraina. Probabil, așa s-a început și acolo. Acum ortodocșii canonici de acolo sunt prigoniți din motive… politice!

  3. Practic, e un targ satanist pt haleala proasta si extrem de scumpa! Este evident faptul ca pe organizatori ii incurca tare, Hristos si Nasterea lui, asa ca, nici daca-ar fi pe gratis produsele de-acolo, si tot nu m-as atinge de ele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button