X

Şedinţa solemnă a Parlamentului, tulburată de extremiștii maghiari de la UDMR, colegii trădătorilor din PSD și PNL

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Şedinţa solemnă a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată sărbătoririi Zilei Naţionale a României a fost marcată de scandal, după ce deputatul UDMR Csoma Botond a afirmat, de la tribună, că ”liderii politici şi religioşi ai românilor ardeleni ştiau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc, ci şi unguresc, săsesc şi evreiesc”.

”De-a lungul istoriei au fost multe cazuri când nu ne-am aflat de aceeaşi parte a baricadei. În ciuda acestui fapt, nu se poate admite o viziune de tip exclusivist reducţionist care reduce raporturile româno-maghiare la un conflict permanent şi care contribuie în acest mod la perpetuarea imaginii de duşman, afectând grav relaţiile interetnice (…) Liderii politici şi religioşi ai românilor ardeleni, ştiau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc, ci şi unguresc, săsesc şi evreiesc şi acest lucru s-a reflectat şi în textul Declaraţiie de la Alba Iulia”, a afirmat, luni, la şedinţa solemnă, deputatul UDMR Csoma Botond.

Csoma Botond şi-a continua discursul, afirmând, între altele:

”Credem că viitorul nostru este comun în această ţară, noi ne planificăm viitorul pe aceste  meleaguri, nu dorim să plecăm din  această ţară şi suntem parteneri în conceptualizarea şi implementarea acelor proiecte de şară care îmbunătăţesc viaţa de zi cu zi a cetăţenilor acestui stat, indiferent de etnie şi ne determină pe noi toţi să nu pornim pe calea emigraţiie. Cred că aceasta ar fi calea noastră comună”.

Senatorii şi deputaţii AUR au ieşit din sala de plen.

”Am părăsit sala de şedinţe la sedinţa solemnă a Parlamentului pentru Ziua Naţională şi batjocorită de declaraţiile şovine ale UDMR, ţinuţi în braţe de actuala coaliţie. Nu ni s-a dat cuvântul ca să dăm replica la mizeriile spuse”, a scris, pe Facebook, liderul AUR, George Simion.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Să ne amintim de “Trio Unio Natiorum” sau cum românii, proprietarii de drept au fost scoși în afara legii și tratați mai rău ca sclavii de unii care au ajuns să conducă în Ardeal o perioadă de vreme.
    Maghiarii din Ardeal au avut la Marea unire din 1918 opțiunea să plece sau să rămână. Însă diktatul de la Viena și comportamentul ungurilor din WW2 în porțiunea din Ardeal pe care au ocupat-o face ca toate angajamentele scrise de români la 1918 să fie anulate. Iar Ardealul ocupat de hortisti a fost cucerit de armata română în 1944 care a ajuns în Budapesta și a cucerit jumătate de oraș înainte ca sovieticii să – i trimită pe alt front.
    Încrederea este un drum cu 2 sensuri, nu este ceva de la sine înțeles, se câștigă.
    După maghiarizarea forțată din 1867-1914, au primit un vot de încredere de la români în 1918 pe care l-au trădat în 1940 – 1944 prin ororile înfăptuite în porțiunea ocupată din Ardeal.
    Și acum au tupeul să scoată în față și să bată obrazul romanilor că nu respectă angajamente luate în 1918? După ce tot ungurii au fost cei care le-au încălcat?
    După ce fac mare spectacol că Trianon a fost o zi tristă pentru ei și nu scapă o ocazie să ne scoată ochii cu asta?
    Uită că dacă și românii sunt de acord că pactul de la Trianon nu mai este valabil, atunci granița este pe Tisa și mai au de retrocedat ceva teritoriu.
    Unii se joacă cu focul și uită că numărul 3 este norocos! Să ne aducem aminte, 1919, 1945 și….?
    Unii uită că la sfârșitul WW2, Cehoslovacia a adunat toți etnicii germani de pe teritoriul său, i-a urcat în tren și trimis în Germania. Vor neapărat ca și românii să le urmeze exemplul.
    Există o profeție care spune că România o să fie atacată din 3 părți. Ce se cunoaște mai puțin este că după 6 luni Ungaria o să înceteze să existe ca stat și ungurii o să fie împrăștiați în cele 4 vânturi și o să piardă ceea ce numesc acum patrie.
    Ca sunt nerecunoscători o demonstrează cei 100 ani de când România a creat statul Ungaria și l-a redat ungurilor după victoria asupra bolșevicilor care doreau să fie republică sovietică, asta după ce au pierdut la Mohacs în 1526 și Ungaria a încetat să existe ca stat.
    Să nu uite maghiarii din Ardeal cum sunt tratați de unguri, ca persoane de rang inferior.
    Cine seamănă vânt, culege furtună!

  2. Obișnuința majorității românilor cu conducerea mafiotă PSD sau(și) PNL este precum drogul pentru narcoman. Credem că doar lipsa drogurilor îi mai poate salva pe români. Așadar să și le ia străinii, căci pentru ei lucrează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button