X

Circa 1,4 miliarde de euro plătește regimul Iohannis din banii românilor mafiei din energie

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Suma totală verificată de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie şi transmisă spre decontare în conformitate cu OUG 27/2022 a depăşit 6,7 miliarde lei, în creştere de la 6,2 miliarde de lei, suma prevăzută în raportarea ANRE din 17 noiembrie, relatează Agerpres. 

Potrivit unui comunicat al ANRE, remis, joi, AGERPRES, un număr de 83 de companii au depus 729 de solicitări, din care au fost aprobate 192 de cereri pentru clienţii casnici şi 302 pentru cei noncasnici.

Suma trimisă pentru decontare către Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), pentru consumatorii casnici, este 2,65 miliarde de lei, iar către Ministerul Energiei, pentru consumatorii noncasnici, de 4,09 miliarde de lei.

„Suma totală transmisă spre decontare în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.27/2022 a crescut cu 495.255.412,44 lei faţă de suma din informarea de presă din data de 17.11.2022”, precizează ANRE.

ANRE precizează, în context, că a finalizat platforma informatică privind decontarea sumelor aferente schemei de sprijin conform OUG 119/2022 (care modifică Ordonanţa 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023) iar operatorii pot încărca datele şi documentele justificative în vederea verificării acestora cu maximă operativitate.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button