X

Ne-au umilit destul: Comisia Europeană anunță ridicarea MCV pentru România. Atenție la ce va urma!

comisia europeana

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Progresele realizate de România sunt suficiente pentru îndeplinirea angajamentelor din Mecanismul de Cooperare şi Verificare asumate la aderarea la Uniunea Europeană, iar toate condiţionalităţile pot fi închise în mod satisfăcător, se arată în cel mai recent raport MCV, prezentat marţi de Comisia Europeană, care precizează că de acum nu va mai monitoriza România în cadrul MCV, evaluarea urmând să continue anual prin mecanismul general de la nivelul UE privind statul de drept, scrie Mediafax. 

Raportul Comisiei Europene privind reforma sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei apreciază progresele realizate de România în privinţa recomandărilor şi îndeplinirea condiţionalităţilor MCV de la raportul precedent, din iunie 2021.

Evaluarea “remarcă pozitiv eforturile semnificative ale României pentru implementarea tuturor acestor recomandări prin legi, politici şi instrumente noi pentru a întări sistemul judiciar şi a combate corupţia”, se arată într-un comunicat al Executivului UE.

Printre reformele importante se numără legile justiţiei recent adoptate şi o nouă strategie pentru dezvoltarea sistemului judiciar.

Comisia notează de asemenea angajamentul României de a ţine cont de opinia Comisiei de la Veneţia în privinţa legilor justiţiei şi să ia măsuri suplimentare dacă va fi nevoie.

“În privinţa luptei împotriva corupţiei, instituţiile statului îşi unesc forţele pentru a implementa o nouă strategie naţională anticorupţie, iar în 2021 şi 2022 s-a înregistrat din nou un bilanţ pozitiv în legătură cu eficienţa investigării şi sancţionării corupţiei la nivel înalt”, se mai precizează în raportul CE, citat în comunicat.

“Parlamentul a îmbunătăţit procedura privind ridicarea imunităţii politice, iar instituţiile responsabile pentru aplicarea regulilor privind integritatea şi conflictele de interese şi pentru gestionarea şi recuperarea activelor ilegale au lucrat eficient”, adaugă Bruxellesul.

“De asemenea, România înregistrează progrese rapide în revizuirea Codurilor Penale, precum şi în consolidarea cadrului de lucru privind integritatea”, mai notează Comisia Europeană, adăugând că “finalizarea acestor reforme importante este un jalon în cadrul Planului de Redresare şi Rezilienţă al României”.

“Comisia va continua să coopereze cu România pentru realizarea lor cu succes, în acord cu legislaţia UE şi cu standardele internaţionale anti-corupţie”, se mai menţionează în raport.

Bruxellesul atrage totuşi atenţia că este important ca România “să continue să lucreze pe deplin la transpunerea angajamentelor rămase, menţionate în raport, în legi concrete şi la implementarea lor”, în cadrul mecanismului privind statul de drept.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. mcv devine planul de rezilienta adica de indatorare a copiilor Romaniei. TRADATORII SI CRIMINALII NEALESI DE ROMANI CI DE SE-TE-SE, AU DAT ROMANIA PE TAVA – SUVERANITATEA A FOST DESFIINTATA PRIN “OCOLIREA” REFERENDUMULUI CARE AR FI TREBUIT ORGANIZAT, PENTRU CA TOATE TARILE AU REFUZAT CEDAREA SUVERANITATII. NOI AM FACUT-O PENTRU CA SECURIMEA VREA FURT LA LIBER INCLUSIV IN SCHENGEN!
    CEA MAI MARE MANIPULARE SI MINCIUNA!
    **Europarlamentarul Chris Terheș : Ridicarea MCV este o falsă victorie. MCV s-a transformat în PNRR / România a făcut concesii pe care nu le-a făcut niciun alt stat UE
    https://r3media.ro/europarlamentarul-chris-terhes-ridicarea-mcv-este-o-falsa-victorie-mcv-s-a-transformat-in-pnrr-romania-a-facut-concesii-pe-care-nu-le-a-facut-niciun-alt-stat-ue/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE