X

UE înghite și mai mult România: Comisia Europeană a dat vot favorabil intrării Bulgariei, României și Croației la spațiul Schengen

Poziție favorabilă pentru aderarea Romaniei la Spațiul Schengen, adoptată de Colegiul Comisarilor UE

Comisarul European, Ylva Johansson, a spus că România, Bulgaria și Croația sunt pregătite și trebuie să adere la spațiul Schengen.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

”România, Bulgaria și Croația sunt pregătite pentru aderarea la spațiul Schengen (…) Comisia Europeană invită toate țările membre să ia act de această realitate”, a spus comisarul european.

Tot astăzi, Colegiul Comisarilor europeni a discutat concluziile pozitive ale raportului realizat de experții statelor membre şi ai executivului european privind îndeplinirea criteriilor de aderare la spațiul Schengen de către România.

Colegiul Comisarilor UE a adoptat astăzi o poziție favorabilă aderării Romaniei, Bulgariei și Croației la Spatiul Schengen.

“Bulgaria, România și Croația sunt pregătite să implementeze pe deplin acquis-ul Schengen și să se alăture spațiului Schengen. Aderarea lor este crucială pentru o încredere reciprocă continuă și consolidată în spațiul Schengen.

În plus, aderarea acestora va contribui la eliminarea barierelor din cadrul pieței unice, în special în ceea ce privește facilitarea fluxurilor de transport, precum și la stimularea competitivității și potențialul de creștere al UE.

Adăugarea personalului înalt pregătit și dedicat din Bulgaria, România și Croația, infrastructura și know-how-ul lor de ultimă generație la setul de instrumente colectiv pentru gestionarea spațiului Schengen va stimula gestionarea frontierelor și securitatea în UE în ansamblu.”, arată concluziile raportului privind aderarea țării noastre la Schengen.

Pe 2 decembrie, se va da votul în Comisia de Afaceri Europene din Parlamentul suedez privind aderarea României. Rămâne doar ca guvernul de centru-dreapta din Olanda să mai fie convins.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. “…Bulgaria, România și Croația, infrastructura și know-how-ul lor de ultimă generație…” …m-a facut sa zambesc de dimineata😁
    Si Olanda o sa execute aprobarea aderarii la Schengen, pentru transportul mai usor de armament si trupe in Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button