X

‘Butoiul cu pulbere’: Preşedintele sârb Aleksandar Vucic, victima unei tentative de asasinat

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele sârb Aleksandar Vucic a declarat miercuri că a fost confirmat un complot de asasinare a sa și că serviciile de securitate sârbe știu cine ar fi trebuit să fie implicat în execuția acestuia. 

Vucic a declarat aceste lucurui ca răspuns la întrebarea unui reporter, care a subliniat faptul că unui martor acuzat în procesul unui grup infracțional condus de Veljko Belivuk și Marko Miljkovic,  a dovedit prin mărturia sa că tot ceea ce au spus serviciile de securitate sârbe despre un complot de asasinare a președintelui era adevărat. Vucic a declarat că au existat noi informații despre acțiunile planificate de grup.

„Noi informații vor ieși la suprafață – acum avem noi date extrase din telefoane. Ei încep să vorbească despre uciderea sau atacarea mea. Acum avem o confirmare și știm totul despre cine a fost implicat în acele discuții și cine trebuia să fie implicat în executarea acestui lucru și în prima și următoarele tentative. Dar asta nu a fost un secret prea mare”, a declarat Vucic.

„Înfrângem mafia, am decapitat-o în mare măsură, dar există încă multe probleme cu care ne confruntăm și pe care trebuie să le rezolvăm în perioada următoare”, a concluzionat liderul sârb.

Veljko Belivuk, ligerul grupului infracțional implica în proces,  este acuzat de omor calificat, răpire, posesie ilicită de arme și explozibili și trafic de droguri. El a declarat în fața instanței că gașca sa primea ordine de la înalți oficiali de stat. Veljko Belivuk, cunoscut sub numele de „Velja Necazul” a declarat recent în fața Curții Superioare din Belgrad că grupul pe care îl conducea a „servit nevoile statului”. Aceasta a fost o repetare a unei declarații pe care Belivuk și asociatul său Marko Miljkovic au dat-o deja în 2021, în timpul anchetei lor.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button