X

Niciun ban nu va merge din SUA în Ucraina sub republicani

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Marjorie Taylor Greene, reprezentanta republicanilor din Statele Unite, a promis joi că va anula finanțarea americană pentru rezistența Ucrainei la invazia Rusiei dacă Partidul Republican va prelua Congresul în alegerile de la mijlocul mandatului de săptămâna viitoare. 

„Singura graniță de care le pasă este Ucraina, nu granița sudică a Americii”, a afirmat controversata Greene despre democrați la un miting în Iowa. „Sub republicani, niciun ban nu va merge în Ucraina. Țara noastră este pe primul loc. Lor nu le pasă de granița noastră sau de poporul nostru”, a mai spus ea. Promisiunea lui Greene a fost întâmpinată cu aplauze din partea publicului.

Reprezentanta demisionară Liz Cheney a criticat comentariul lui Greene ca fiind „exact” ceea ce dorește președintele rus Vladimir Putin. „Dacă am fi avut republicani ca acesta în anii 1980, am fi pierdut Războiul Rece”, a scris ea pe Twitter.

SUA au donat până acum peste 67 de miliarde de dolari pentru cauza ucraineană.

Cine e Greene?

Marjorie Taylor Greene este o politiciană americană, femeie de afaceri, care a ocupat funcția de reprezentant pentru cel de-al 14-lea district al Congresului din Georgia din 2021. Membră a Partidului Republican și o susținătoare puternică a fostului președinte Donald Trump, ea a fost aleasă în Congres în 2020, în urma retragerii republicanului Tom Graves, aflat în funcție. Camera Reprezentanților din SUA a votat pentru înlăturarea ei din toate funcțiile din comisii la 4 februarie 2021, ca răspuns la declarațiile sale extremiste. Inclusiv unsprezece republicani s-au alăturat votului unanim al democraților. Greene candidează din nou pentru realegere în acest an.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button