X

Autoritățile vor ca 8 milioane de cetățeni să aibă carte electronică de identitate, până în 2026. Ministrul Bode: Este evident că transformarea digitală NU poate fi limitată la simpla eliberare a unui card de identitate. Ce mai urmează (VIDEO)

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că proiectul cărții electronice de identitate va fi implementat, de anul viitor, în Capitală și în alte mari orașe din România, după ce în cadrul proiectului pilot derulat la Cluj- Napoca au fost emise peste 5.200 de astfel de documente, până în prezent.

Potrivit ministrului Bode, ținta este ca între 5 şi 8 milioane de cetăţeni să deţină cartea electronică de identitate până la finalul anului 2026

„Este evident că transformarea digitală nu poate fi limitată la simpla eliberare a unui card de identitate, ci este imperativă crearea unui întreg ecosistem care să stimuleze adoptarea şi utilizarea cărţii electronice de identitate prin dezvoltarea serviciilor publice electronice şi a infrastructurii IT&C capabilă să livreze şi să susţină servicii în regim de înaltă disponibilitate, accesibilitate şi securitate”, a subliniat ministrul Bode.

Potrivit acestuia, cartea de identitate electronică, ca şi semnătura digitală calificată, va permite cetăţeanului autentificarea în sistemul informatic, în sistemele informatice ale Ministerului de Interne şi în sistemele informatice ale instituţiilor publice sau private.

„Acest instrument modern de validare a identităţii va facilita accesul cetăţeanului la multiple servicii electronice, fie că vorbim de servicii bancare, sociale, financiare, cu efecte majore în simplificarea relaţiei cu autorităţile publice, creşterea calităţii şi accesibilităţii serviciilor publice. (…) Avem un proiect pilot în implementare în municipiul Cluj-Napoca. Au fost emise deja 5.287 de cărţi electronice de identitate. Până în vara anului viitor vom extinde la nivel naţional emiterea cărţii electronice de identitate. Astfel, estimăm la nivelul municipiului Bucureşti, în intervalul iunie-iulie anul viitor, vom începe să implementăm acest proiect, iar continuarea extinderii la nivelul marilor municipii se va realiza în a doua parte a anului 2023″, a spus Bode, potrivit Agerpres.

Ministrul Bode a adăugat că pentru acest proiect există finanţare de 200 de milioane de euro, iar ţinta ministerului este ca între 5 şi 8 milioane de cetăţeni să deţină carte electronică de identitate până la finalul anului 2026.

Lucian Bode a menţionat că Ministerul Afacerilor Interne mai implementează un proiect – un centru de furnizare a serviciilor electronice.

„Practic, acest proiect care ca scop simplificarea accesului cetăţenilor şi mediului privat la serviciile furnizate de către Ministerul de Interne în vederea facilitării interacţiunii online a beneficiarilor cu prestatorii de servicii publice. Implementarea lui a început în 2019, ne propunem să o finalizăm anul viitor, iar finanţarea va fi de aproximativ 20 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

 1. Din ce spune Josefina Pascal, cei ce au petrecut la Bran saptamana trecuta, ar fi venit in Romania ca sa definitiveze detaliile tehnice cu prietenul miliardar lui Mask care administreaza PayPAL-ul.

 2. Domnule Ministru Bode,

  Suntem aici, în România, majoritari ortodocși. Asta înseamnă că respectăm ceea ce scrie în Apocalipsă, capitolele 13 14 și 15. Și trebuie să respectați și dumneavoastră. Dacă sunteți cumva ateu, nu aveți dreptul să ne încălcați drepturile de a rămâne creștini dornici de mântuire!

  Mai ușurel cu digitalizarea asta! Dumnezeu ne-a dat nume de Botez cu un rost. Pentru El, suntem importanți. De aceea S-a răstignit pentru noi ca să ne poată îndumnezei. Dacă noi ne identificăm cu un număr al cărui semn este 666, Dumnezeu ne elimină dintre cei care aspiră la mântuire, deoarece consideră că ne-am lepădat de Botez.

  Referitor la documentele electronice, Sfântul Paisie Aghioritul ne-a spus: ,, Evită răul cel mic pentru a-l putea evita și pe cel mare!”

  Nu v-a pus nimeni stăpân peste sufletele noastre ca să faceți dumneavoastră ce vreți cu ele! Măsurile preconizate încalcă grav credința ortodoxă și nu numai.

 3. Ca de obicei, un alt scenariu SF foarte putin probabil, venit de la nulitatea Bodeproste(evident, pe filiera externa), ce are obiceiul de a dormi pe bancheta din spate a masinii SPP-ului! Pt ca, pana in 2026 s-ar putea sa nu mai ramana decat doar niste resturi din bestiile astea! Va sti poporul de ce!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button