X

În țara lui Orwell ignoranța este putere

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Gândirea de stânga a avut întotdeauna o problemă cu adevărul și adecvarea la realitate.  Când realitatea nu i-a convenit, a edulcorat-o, a mistificat-o sau, pur și simplu, a distrus-o. Nu a contat că asta a presupus eliminarea a milioane de oameni. Dacă acesta e prețul care trebuie plătit pentru edificarea paradisului comunist, atunci fie. Stânga a fost mereu dispusă să plătească cu viața altora pentru urmărirea fanteziilor sale utopice.

Orwell a surprins foarte bine modul în care stânga contorsionează limbajul și gândirea pentru a schimonosi realitatea într-un pat al lui Procust ideologic. Termeni ca doublethinking sau doublespeak sunt greu de tradus în limba română. Orice formulă lingvistică ar alege un traducător, ar fi necesare câteva paragrafe de explicații pentru ca un cititor neavizat al operei lui Orwell să înțeleagă despre ce este vorba. O altă abordare pentru a înțelege acești termeni este utilizarea unor exemple concrete. Din nefericire, chiar Oficiul Național de Statistică din țara lui Orwell ne-a oferit recent un exemplu de doublespeak, de limbaj dublu, menit să ascundă, nu să dezvăluie realitatea.

De luni bune publicul din Marea Britanie așteaptă ca datele recensământului din 2021 să fie făcute publice. De ani de zile, chiar de decenii, o mare parte a populației native este îngrijorată de fenomenul imigrației, legale și ilegale, cu toate implicațiile ce decurg din rapida schimbare a peisajului demografic. Datele recensământului, în funcție etnie sau locul de naștere a locuitorilor Regatului Unit, ar fi dezvăluit o imagine actualizată, bazată pe date, cu privire la realitatea demografică și raportul dintre nativi și alogeni.

Oficialitățile au amânat în mod repetat publicarea rezultatelor recensământului sub diverse pretexte. Totul a culminat cu un tweet al Oficiului Național de Statistică prin care se anunță că, pentru a „include toate datele disponibile, inclusiv cele din Recensământul din 2021”, seriile de date în funcție de naționalitate și țara de origine nu vor mai fi urmărite și, deci, nici publicate. Au schimbat modul de „producere” a informațiilor statistice cu privire la populație pentru ca informații cheie privind migrația și schimbările majore demografice să nu mai ajungă la cunoștința publicului. Să nu care cumva ca nativii să descopere că sunt pe cale să devină o minoritate în propria țară și să pună de o răscoală populistă.

Să nu uităm că vorbim de un public care în majoritate a votat pentru BREXIT, cu subiectul imigrației în centrul atenției, și care a votat în ultimele rânduri de alegeri cu conservatorii care au promis să controleze fenomenul. În cei 12 ani de guvernare ai Partidului Conservator, presupus partid de dreapta, imigrația nu a scăzut, ci chiar a crescut, iar datele ultimului recensământ ar fi dezvăluit amploarea fenomenului și modul flagrant în care așteptările alegătorilor acestui partid au fost înșelate.

Dacă războiul este pace, libertatea este sclavie, iar ignoranța este putere, atunci și ascunderea datelor statistice incomode este informare completă și incluzivă a cetățenilor.

Se pare că nu este nevoie de o dictatură monopartinică pentru a implementa o agendă radicală de transformare a societății. Acest lucru se poate face și prin intermediul unui iluzoriu pluralism politic denumit pompos și găunos democrație liberală.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button