X

Moscova amenință: “Trupele americane din România reprezintă un pericol pentru Rusia”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Desfășurarea de către Statele Unite a diviziei 101 aeropurtate în România, anunțată în ultimele zile, sporește pericolele pentru Rusia și nu duce la o întărire a stabilității a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, scrie agentia italiană ANSA.

România riscă să intre în război – Mii de militari americani din forțe de elită trimiși în România sunt „gata de luptă”. Armata americană a trimis mii de militari la granița României cu Ucraina. Divizia 101 Aeropurtată a Armatei SUA a fost desfășurată în Europa pentru prima dată în aproape 80 de ani, pe fondul tensiunilor crescânde dintre Rusia și alianța militară NATO condusă de americani. Unitatea de infanterie ușoară, supranumită „Screaming Eagles”, este pregătită să se desfășoare pe orice câmp de luptă din lume în câteva ore, gata de luptă, trasmite CBS. Kremlinul a reacționat, afirmând că trupele americane în România sunt o amenințare pentru Rusia. În acest fel, România poate intra fără voie în război.

Kremlin: „Trupele americane în România, un pericol pentru Rusia”

Desfășurarea de către SUA a celei de-a 101-a divizii aeropurtate în România, anunțată în ultimele zile, crește pericolele pentru Rusia și nu duce la o întărire a stabilității. Acest lucru a fost declarat de purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, citat de agenția Tass, potrivit ANSA.

România riscă să intre în război – „Rușii să știe că suntem aici”

Trupele americane sunt foarte aproape de granița cu Ucraina. Este vorba una dintre cele mai de elită divizii de asalt aerian din America, cu echipamente grele.

„Suntem gata să apărăm fiecare centimetru de sol NATO”, a declarat generalul de brigadă John Lubas pentru CBS News. „Aducem o capacitate unică, din capacitatea noastră de asalt aerian… Suntem o forță de infanterie ușoară, dar aducem această mobilitate cu noi, pentru avioanele noastre și atacurile aeriene.” Militarii americani și cei români au efectuat exerciții la granița cu Ucraina, cu obuze de tanc și foc de artilerie reale. Exercițiul a fost menit să recreeze bătăliile pe care forțele ucrainene le duc în fiecare zi împotriva trupelor ruse, chiar peste graniță. Jocurile de război atât de aproape de această graniță sunt un mesaj clar pentru Rusia și pentru aliații NATO ai Americii, că armata SUA este aici, scrie CBS.

„Ruşii ştiu că suntem aici. Ei ştiu că suntem pregătiţi. Nu este o dislocare pentru antrenament, este una de luptă. Noi înţelegem că trebuie să fim gata de luptă în această noapte, funcţie de cum situaţia escaladează la graniţă,” a declarat generalul John Lubas.

ucrainenii război de gherilă împotriva rușilor

Generalul Berdilă: „Normandia”

România riscă să intre în război – „Adevărata semnificație pentru mine, să am trupele americane aici, este ca și cum ar fi să ai aliați în Normandia înainte ca vreun inamic să fie acolo”, a declarat generalul-maior român Iulian Berdilă pentru CBS News, referindu-se la bătălia de referință din cel de-al doilea război mondial din Franța. Berdilă este Șeful Statului major al Forțelor Terestre.

Forțele americane au înființat o garnizoană la baza aeriană a armatei române. În total, aproximativ 4.700 de soldați de la baza de origine a 101-a Airborne din Fort Campbell, Kentucky, au fost dislocați pentru a întări flancul estic al NATO.

Comandanții „Screaming Eagles” au declarat în mod repetat pentru CBS News că sunt „gata să lupte în seara asta” și, în timp ce sunt acolo pentru a apăra teritoriul NATO, dacă luptele escaladează sau există vreun atac asupra NATO, sunt pe deplin pregătiți să traverseze frontiera cu Ucraina.

Este pentru prima dată de la finalul celui de-Al Doilea Război Mondial când trupele Diviziei 101 Aeropurtate sunt dislocate în România, fiind desfăşuraţi 4.700 de militari americani în Europa de Est.

„Trupele americane din România sunt gata de luptă”

Trupele americane din România sunt gata de luptă, titrează publicația monitorulapararii.ro, care explică faptul că România este apărată de 70.000 de militari români şi aproximativ 5.000 de militari străini.

SUA au două grupuri de luptă la Mihail Kogălniceanu, avioane F-16 la Feteşti, Baza antibalistică Aegis Ashore de la Deveselu, drone MQ-9 Reaper la Câmpia Turzii, în total peste 3.000 militari. Alte ţări membre NATO dislocă, prin rotaţie, aeronave la Mihail Kogălniceanu – în acest moment sunt 4 avioane CF-188 Hornet ale Forţelor Aeriene Canadiene, care au sosit pe 20 august 2022.

Franţa conduce grupul de luptă NATO din România cu sediul la Cincu (mai sunt militari din Belgia şi Ţările de Jos), cu peste 1.000 militari.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Titlul articolului este greșit. România, și nu Rusia este cea care amenință, prin prezența americanilor la granița cu Ucraina. În sfârșit au venit americanii, unii îi așteaptă de la al doilea război mondial. Păcat că au venit să ne bage în rahat în loc să ne scoată. Așa sunt americanii, nu e vina lor, mereu ne-au încurcat. Dumnezeu să aibă milă de noi!

  2. Asa trimitea si Wehrmactul in Feb-Mar 1941, tot pe motivul *siguranței României*.Cum avem un alt Antonescu în capu la guvernul român, treaba-i oablă k covrigu*: în martie anul viitor: Români, vă ordon treceți Prutul- de data asta întru Slava Ucriei !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button