X

După Olanda, 1.000 de școli australiene oferă acum alimente experimentale cu insecte

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Se așteaptă ca alte mii de școli să ofere chips-uri cu greieri copiilor din Australia anul viitor, ca parte a unui impuls alimentar „durabil”. Dar studiile cu privire la efectele consumului de insecte asupra sănătății încă lipsesc.

(LifeSiteNews) — Cel puțin o mie de școli australiene oferă acum elevilor chipsuri împletite cu proteine de insecte, o sursă de hrană fiind promovată de Forumul Economic Mondial și de unii ecologisti ca o opțiune de dietă „durabilă”.

Compania de „insecte comestibile” Circle Harvest a început să-și vândă chipsurile din greieri de porumb școlilor din Australia în acest an și se așteaptă ca gustarea neconvențională să fie achiziționată de 6.000 de școli până la jumătatea anului 2023.

Deși nu este prezentată ca atare, noua propunere de hrană școlară rămâne experimentală, deoarece efectele directe asupra sănătății privind consumul uman de insecte au fost puțin studiate. Un articol din 2021 a numit insectele comestibile o „resursă alimentară puțin studiată”.

Potențialele probleme de sănătate sunt ridicate de faptul că oamenii de știință investighează în prezent „ipoteza” conform căreia chitina, care formează exoscheletul insectelor și crustaceelor, „provoacă inflamație și alergie”. Pulberile și făinurile proteice sunt obținute de obicei prin măcinarea insectelor întregi, inclusiv chitina.

Circle Harvest a avertizat că cei care sunt alergici la crustacee „pot avea o reacție similară atunci când consumă insecte comestibile”.

Alte semnale de alarma privind siguranța cu privire la consumul de insecte sunt trase de un studiu care a găsit paraziți în 81% dintre fermele de insecte examinate. În 30% dintre aceste cazuri (91), paraziții „au fost potențial patogeni pentru oameni”. Studiul a numit insectele comestibile „un rezervor subestimat de paraziți umani și animale”.

Înlocuirea consumului de carne roșie a australienilor cu insecte ca sursă de proteine a fost recomandată în cercetarea care stă la baza planului de acțiune pentru climă al deputatului Zali Steggall, care vizează zero emisii nete de carbon până în 2050. Guvernul australian își propune în prezent să reducă emisiile de gaze cu efect de seră „cu 43 la sută”. sub nivelurile din 2005” până în 2030.

Fondatorul Circle Harvest, Skye Blackburn, a afirmat că consumul de insecte este „bun pentru planetă” și consideră că acceptarea acestei practici este în creștere.

Mișcările de normalizare a consumului de greieri și alte insecte la nivel global s-au intensificat în ultimii ani în numele unor obiceiuri de consum mai „durabile”.

Un videoclip recent al companiei Business Insider spune că greierii conțin „mai multe proteine decât carnea de vită, fără niciun fel de daune asupra mediului”.

În 2021, autorul “Marii Resetari” Klaus Schwab, membru al Forumului Economic Mondial (WEF) a susținut că „trebuie să oferim insectelor rolul pe care îl merită în sistemele noastre alimentare”.

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, care este considerat cel mai mare proprietar privat de terenuri agricole din Statele Unite, a investit în 2019, suma de 100.000 de dolari într-o întreprindere de cultivare a insectelor, potrivit WEF, care a afirmat că insectele au „rolul de a hrăni lumea”.

Luke Rudkowski a afirmat într-un podcast găzduit de jurnalistul independent Tim Pool că Australia are „cel mai mare număr de tineri lideri veniti de la Forumul Economic Mondial care influențează guvernul lor”.

El crede că eforturile unor grupuri precum WEF de a înlocui carnea cu insecte face parte dintr-o încercare de a-i face pe oameni nesănătoși și deci mai puțin independenți.

Ei înțeleg că, dacă o persoană este sănătoasă, nu este la fel de dependentă ca, desigur, persoana care este nesănătoasă. Și cred că există o mare agendă pentru a-i face pe oamenii nesănătoși. Cred că acesta este motivul pentru care există un asemenea război împotriva cărnii”, a spus Rudkowski.

El a continuat, spunând că mulți dintre cei care solicită „A patra revoluție industrială” au în comun o „luptă mai mare împotriva cărnii”, despre care a spus că este „ unul dintre cele mai dense alimente din punct de vedere nutrițional”.

Când eliminați nutriția corecta oamenilor, le eliminați capacitatea de a fi puternici și de a rezista marelui atac asupra umanității… care se întâmplă chiar acum”, a spus Rudkowski.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button