X

Un contingent militar internațional condus de SUA ar putea interveni în Ucraina

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fostul director al CIA și fost comandant al forțelor SUA și NATO din Afganistan, generalul în rezervă David Petraeus, nu exclude ca un contingent militar multinațional sub conducerea Statelor Unite să poată lua parte la război de partea Ucrainei.  Acest lucru se poate întâmpla dacă Federația Rusă trece „linia roșie”, a explicat Petraeus într-un interviu pentru L’Express.

Potrivit acestuia, SUA și alte state pot reacționa într-un fel sau altul dacă agresorul recurge la acțiuni foarte „șocante și teribile” pe teritoriul Ucrainei. Cu toate acestea, țările nu vor reprezenta forțele Alianței Nord-Atlantice.

Generalul consideră că „linia roșie” pentru NATO este direct legată de apărarea colectivă, în conformitate cu articolul al cincilea din Tratatul Atlanticului de Nord, adică de un atac asupra unui membru al blocului.

În același timp, potrivit lui Petraeus, războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei nu se va transforma în al treilea război mondial. El a menționat că trupele ruse pierd deja în fața trupelor ucrainene, așa că extinderea confruntării nu este în interesul președintelui rus Vladimir Putin. „Nu, nu cred că este deloc în interesul lui Vladimir Putin să extindă războiul. Forţele sale sunt deja inferioare celor ale Ucrainei şi ultimul lucru de care are nevoie este un conflict mai amplu”, a încheiat David Petraeus.

„Cred că linia roşie pentru NATO este direct legată de angajamentul de autoapărare colectivă din articolul 5, adică un atac împotriva unei ţări membre NATO. Acestea fiind spuse, cred că este posibil ca Rusia să întreprindă o acţiune în Ucraina care ar fi atât de şocantă şi atât de oribilă încât Statele Unite şi alte ţări ar putea reacţiona într-un fel sau altul, dar ca forţă multinaţională condusă de Statele Unite şi nu ca forţă NATO” a mai spus acesta.

„Mobilizarea parţială a Rusiei a fost dezorganizată şi divizată. Ea nu va produce soldaţi de înlocuire ruşi bine pregătiţi şi bine echipaţi”, susţine Petraeus.

Într-un interviu anterior, generalul a explicat că, dacă Putin ar folosi arme nucleare în Ucraina, „am răspunde prin conducerea unui efort NATO – un efort colectiv – care ar elimina fiecare forţă convenţională rusă pe care am putea-o identifica pe câmpul de luptă din Ucraina şi Crimeea, precum şi fiecare navă din Marea Neagră”.

„În primul rând, vreau să precizez că ceea ce descriu aici este doar o opţiune – una care presupun că se numără printre cele care ar fi luate în considerare dacă Putin ar lua decizia extrem de proastă de a folosi o armă nucleară tactică în Ucraina. O astfel de acţiune ar avea ca rezultat faptul că Putin şi Rusia s-ar afla într-o groapă şi mai adâncă decât înainte”, a spus generalul Petraeus pentru L’Express.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Asta este ala care nu stia pe unde sa fuga din Afganistan? Stim ca SUA a preluat nazismul de la Hitler prin personalul nejudecat la Nurenberg. America o va pati ca si Germania nazista.

  2. Poate ni se explică de ce Divizia 101 Aeropurtată “Screaming Eagles” se află desfășurată în România și pregătită de invazie. Invazie unde? Este pentru prima dată după 80 de ani când o asemenea unitate americană mare de luptă este desfășurată într-o țară europeană. Așa povestesc unele ziare online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button