X

Copreședintele maghiar al Comisiei mixte romano-ungare agită din nou apele șovinismului

Govt Official: Foreign Ministers' Meeting Ended Decade-long Gridlock in Hungary-Romania Cooperation

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Vicepreședintele AUR, Dan Tănasă, critică în termeni duri declarațiile copreședintelui Comisiei mixte româno-ungare, Kalmar Ferenc, care a cerut autonomie pentru maghiarii din România.

„Solicit public internarea de urgență într-o instituție psihiatrică din Ungaria a domnului Kalmar Ferenc, copreședintele maghiar al Comisiei mixte romano-ungare. Acesta a cerut într-o declarație publică de o gravitate extremă, acordarea autonomiei și drepturi colective pentru maghiarii din România, ignorând faptul că statul român acordă absolut toate drepturile minorității maghiare din România.

Aceste declarații vin în contextul în care Ungaria refuză să restituie Bisericii Ortodoxe din Transilvania moștenirea imobiliară în valoare de miliarde de euro lăsată de Emanuil Gojdu neamului românesc iar comunitatea românească din Ungaria este supusă unui proces metodic și constant de maghiarizare!”, a declarat vicepreședintele AUR, Dan Tănasă.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Agresivitatea maghiarilor s-ar putea sa aiba legatura cu viitoarele victorii rusesti in Ucraina si de eventuale promisiuni facute de Putin lui Orban, ca recompensa pt masivul sprijin politic primit in ultimul timp. Pana la urma, in 1945-1948 Stalin a permis revenirea Transilvaniei de nord la Romania. Anglo-americanii dadeau doar o parte din teritoriile smulse prin dictatul de la Viena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button