Mastercard, împreună cu fintechul suedez Doconomy, au lansat un instrument care le oferă băncilor acces la insight-uri și date despre amprenta de carbon, pentru a-și putea informa consumatorii cu privire la achizițiile lor și, totodată, pentru a le putea oferi oamenilor soluții prin care pot contribui la restaurarea pădurilor.
Carbon Calculator le permite consumatorilor să primească o monitorizare a emisiilor de carbon generate de achizițiile lor pe diferite categorii de cheltuieli. Calculele se bazează pe indicele Åland, acestea putând fi, totodată, completate cu echivalenți ușor de înțeles (precum numărul necesar de copaci pentru absorbirea aceleiași cantități de CO2), precum și cu sfaturi pentru o viață mai sustenabilă.
Noua funcționalitate, Mastercard Carbon Calculator, dezvoltată cu suedezii de la Doconomy, este integrată în rețeaua globală Mastercard, și permite băncilor să adopte și să personalizeze soluții pentru consumatorii interesați de protejarea mediului înconjurător, care caută mai multe modalități de a fi informați cu privire la cheltuielile lor. Aceasta oferă acces la insight-uri și date despre impactul carbonului, și le permite oamenilor să contribuie cu ușurință la protecția mediului înconjurător.
Consumatorii au, de asemenea, opțiunea de a contribui la proiectele de regenerare a pădurilor din cadrul Priceless Planet Coalition, pentru a compensa propriile emisii de CO2 – fie prin donații, fie prin utilizarea programelor de loialitate oferite de băncile lor. Băncile pot integra cu ușurință Carbon Calculator în aplicațiile lor pentru mobil, prin intermediul noilor API-uri care sunt acum disponibile pe Mastercard Developers.
„Este important ca întreprinderile să conștientizeze că este de datoria lor să ajute planeta să prospere. Nu numai pentru că este o așteptare a consumatorilor, ci, mai important decât atât, pentru că așa este firesc. De altfel, această planetă este a tuturor, iar derularea unor acțiuni dedicate este o responsabilitate la nivel colectiv. Odată cu apariția noului coronavirus, preocupările referitoare la mediul înconjurător au crescut exponențial, ceea ce înseamnă că și eforturile noastre trebuie să urmeze aceeași tendință. Continuăm să explorăm noi modalități inovatoare prin care putem contribui semnificativ. De asemenea, lucrăm constant pentru a ne promova angajamentul către o rețea extinsă de companii și consumatori, astfel încât să-i inspirăm și pe ceilalți să ni se alăture în acest demers”, a declarat Mark Barnett, președinte Mastercard Europe.
Citeste si:
Mastercard și Europol vor colabora pentru combaterea criminalității…
Priceless Planet Coalition lansată în 2020 își continuă expansiunea la nivel global, reunind, în prezent, peste 50 de membri. În Europa, printre cei mai recenți parteneri care s-au alăturat inițiativei se numără: ekko, GLS Bank, Paybox Bank, UKRSIBBANK BNP Paribas Group și Hellenic Bank.
Alături Carbon Calculator, Mastercard oferă și alte produse și servicii prietenoase cu mediul, precum carduri realizate din materiale sustenabile pentru a reduce deșeurile de plastic. De asemenea, compania și-a luat angajamentul ca, până în 2050, să își atingă obiectivul de zero net emisii de carbon – în continuarea angajamentelor existente pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră la 1.5 grade Celsius.
Mastercard a emis, de asemenea, obligațiuni de sustenabilitate în valoare de 600 de milioane de dolari și a anunțat recent ajustări ale pachetelor de compensare și beneficii, pentru a contribui la accelerarea progresului în cadrul ESG: neutralizarea emisiilor de carbon, incluziunea financiară și paritatea salarială de gen. Toate acestea pentru a susține obiectivul companiei de a construi o economie digitală durabilă și incluzivă.
Au prostit tot globul cu Covid-ul, acum urmează cu „amprenta de carbon”. Dacă au văzut că ține figura, și cu Covid-ul a cam ținut, proști ar fi dacă n-ar încerrca să ne prostească și cu „salvarea Planetei” de către „oamenii de bine”. Prosteala e pe față iar oamenii continuă să doarmă. De fapt pe acest somn își pun și mafioții speranța de a mai îngropa Planeta încă odată. Amprenta de carbon înseamnă plata unei taxe către statul mafiot în funcție de cât cumperi. Deci cine doarme n-o să mai doarmă confortabil fiindcă va trebui să plăteascâ prostia cu care a fost de acord.
Practic, cu aceasta mizerie dementa, numita Carbon Calculator cei mai afectati vor fi tefeleii si fraierii care platesc des cu cardul, care se pot trezi oricand cu economiile blocate in banci, din cauza amprentei de sclav! In plus, se dovedeste faptul ca bancile si emitentii de carduri s-au transformat din furnizori de servicii si produse bancare, in talhari la drumul mare pt economiile oamenilor de rand!
Sunt curios cum vor măsura amprenta vulcanului Etna, Stromboli, etc. Etna erupe de zeci de ori în doar câteva luni, e clar că e o mare vrăjeală teoria lor.
Dacă numai copacii ar fi absorbit CO2 eram morți demult la câte continente de păduri s-au tăiat de la începutul erei industriale. Mai există și Oceanul Planetar care face treaba asta cu absorbția CO2, dar asta nu o mai spune nimeni, ca să picăm toți pe fentă.