X

Sindicaliștii pornesc în ”marșul anti-sărăcie”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Confederația CNS Cartel ALFA anunță ”marșul anti-sărăcie”, care începe pe 17 octombrie și se va încheia pe 21 octombrie, protestele având scopul de a-i determina pe guvernanți să pună capăt creșterilor de prețuri și să majoreze veniturile populației.

”Prețurile la energie, alimente și alte produse esențiale cresc în spirală la niveluri care trimit milioane de lucrători în sărăcie, în timp ce guvernul, economiștii și bancherii iau măsuri care pun presiune și mai mare asupra cetățenilor (spre exemplu, prin creșterea dobânzilor), în timp ce companiile din energie au profituri record.  Structurile de decizie din cadrul confederației CNS Cartel ALFA au stabilit organizarea unor acțiuni de protest la nivel național. Costurile aberante la energie și costurile în creștere ale alimentelor și ale altor bunuri esențiale forțează milioane de lucrători să facă alegeri dureroase și îi împing pe mulți în sărăcie. În același timp, atragem atenția și asupra faptului că, în contextul actualelor prețuri, foarte multe unități economice sunt puse în situația de a-și înceta activitatea, iar cetățenii români vor fi puși în situații dramatice din cauza superficialității cu care este tratată problema la nivel politic”, a transmis Confederația CNS Cartel ALFA, potrivit unui comunicat.

Sindicaliștii afirmă că este nevoie de acțiune imediată în patru direcții prioritare: stoparea creșterii prețurilor, creșterea salariilor și pensiilor, deblocarea negocierilor colective prin modificarea Legii Dialogului Social și aplicarea integral și fără discriminare a Legii 153/2017 și Legii 195/2020.

Protestul Cartel ALFA se va derula în perioada 17-21 octombrie 2022, sub forma a două caravane care vor porni din zonele Ardeal (Zalău) și Moldova (Botoșani) spre București, cu proteste organizate în localități de pe traseu unde există riscuri majore de blocare a unor activități de producție și pierderea locurilor de muncă.

Cele două caravane se vor întâlni la București unde va avea loc pe 20 octombrie un amplu miting-marș în Piața Victoriei și Piața Revoluției.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Așa și trebuie, adică etapa consfătuirilor pe tema sărăcirii românilor trebuie urmată de cea a marșului de protest, căci:”Nu a zice, ci a mișca înseamnă a ajunge”(Pr. Arsenie Papacioc).
    Hai România, trezește-te din somnul cel de moarte, căci așa îți cântă Imnul Național!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button