X

Va scufunda Germania UE?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Creșterea crizelor economice, financiare și geopolitice din Europa pun o presiune din ce în ce mai mare asupra întregului proiect UE.  De asemenea dezvăluie mult lăudata „unitate europeană” pentru farsa totală care este. A devenit clar că această unitate, la fel ca majoritatea altor lucruri din Regatul Minciunilor, este opusul ei polar, deoarece aliații se întorc împotriva aliaților.

Distrugerea liniei de salvare economică a Germaniei

Cineva a aruncat în aer conductele Nord Stream, care transportă gaze naturale ieftine și abundente din Rusia în Germania. Economia germană s-a bazat pe această resursă pentru aproape 60% din producția sa industrială.

După cum a sugerat Zoltan Pozsar, 2 trilioane de dolari din valoarea adăugată germană depindea de 20 de miliarde de dolari de gaz rusesc.

Nu putem spune cu certitudine cine a aruncat în aer conductele, dar cei mai probabili suspecți sunt toți presupușii prieteni și aliați ai Germaniei: SUA, Marea Britanie, Polonia, Suedia și Danemarca. Desigur, acestea nu sunt structurile guvernamentale legitime ale acestor țări, ci elementele statului profund. Cu toate acestea, nu există nicio îndoială că Germania, nu Rusia, va suferi de departe cele mai mari pagube din cauza sabotajului. Acest lucru a fost perfect clar pentru toți protagoniștii acestei drame, sugerând că este un atac deliberat și premeditat asupra Germaniei.

Prejudiciul devine și mai grav

De ani de zile, SUA au făcut presiuni asupra Germaniei să renunțe la conducta Nord Stream 2 și să-și reducă dependența de gazul rusesc. Pentru a convinge conducerea germană, omologii săi nordamericani au promis că vor înlocui gazul rusesc cu provizii nordamericane de GNL. După cum știm acum, „prietenii și aliații” Germaniei au profitat de mulțumirea germană furnizând gaze naturale la prețuri exorbitante.

Senior Team

Potrivit bancherului de investiții energetice Laurent Segalen, furnizorii nordamericani de gaze ar putea încărca un mare tanc GNL în SUA la un cost de aproximativ 60 de milioane de dolari per transport. Marfa ar putea fi apoi vândută în Europa cu până la 275 de milioane de dolari, datorită diferenței uriașe de preț dintre piețele din SUA și cele europene: în SUA, gazele naturale se tranzacționează cu mai puțin de 7 USD/mBtu (milioane de unități termice britanice). Contractele viitoare TTF au fost tranzacționate recent la peste 60 USD/mBtu.

Robert Habeck - Periódico elDinero

Luna trecută, unul dintre principalii vinovați ai acestui dezastru, nefericitul ministru al Economiei din Berlin, Robert Habeck, a deplâns public situația într-un interviu acordat presei germane.

Bruno Le Maire: Estados Unidos busca debilitar a la Unión Europea

Chiar ieri, ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a spus: „Nu putem accepta ca partenerul nostru nordamerican să-și vândă GNL la de patru ori prețul cu care îl vinde propriei industrii.” Dar aceste procese vin mult prea târziu, pentru a atenua daune extreme aduse economiilor europene.

Asediat din toate părțile…

Împreună cu cererea nerușinată a Poloniei de 1,3 trilioane de euro în despăgubiri din cel de-al Doilea Război Mondial, Germania se trezește hărțuită brusc de „prietenii” și „aliații” săi pe multe fronturi. Deși reacțiile Germaniei (în afară de interviul lui Habeck) au fost remarcabil de calme, este ușor să ne imaginăm că telefonul cancelarului Scholz sună cu plângeri furioase din partea industriașilor germani și a liderilor sindicali.

Handwerk: Wollseifer: Politik muss Insolvenzwelle vorbeugen | Augsburger Allgemeine

Hans Peter Wollseifer, președintele Asociației Centrale a Meșteșugurilor Germani, a declarat pentru Rheinische Post: „În fiecare zi primim apeluri de urgență de la companii care sunt pe cale să oprească producția pentru că nu mai pot plăti costurile enorm de mari ale energiei”. Și germanii Industria (BDI) a avertizat asupra unui val de faliment din cauza inflației costurilor cu energie, care reprezintă acum o provocare majoră pentru 58% dintre companii, în timp ce 34% cred că criza le pune în pericol existența.

Germania (potențial) are un partener de încredere

Națiunea va fi distrusă. Dar chiar dacă acest lucru nu îl lovește pe consumatorul nepregătit de media occidentală, Germania se află într-o situație în care poate avea doar un partener pe care se poate baza. Dacă ai ghicit Rusia, ai ghicit bine. Desigur, ca membră a UE și NATO, Germania nu-și poate modela independent politica externă, dar presiunea de a se elibera cumva de constrângerile sale și de a-și recâștiga suveranitatea trebuie să crească.

Cursa înarmărilor subvențiilor germane ar putea scufunda UE

Olaf Scholz viajará al Golfo en busca de alternativas al gas ruso

O opțiune ar fi să scufundăm cu totul proiectul UE, iar anunțul cancelarului Scholz de joia trecută se va dovedi un pas în această direcție. Scholz a anunțat că guvernul va „face tot ce îi stă în putere” pentru a reduce prețurile la energie și a anunțat un pachet uriaș de subvenții de 200 miliarde de euro pentru a proteja gospodăriile și întreprinderile germane de prețurile ridicate la energie. Acest pachet vine pe lângă măsurile anterioare, care se estimează că se ridică la 65 de miliarde de euro. Dar acest număr ar putea fi prea mic.

Dacă alte țări urmează exemplul Germaniei, aceasta va declanșa o cursă a înarmărilor pentru subvenții și va alimenta în continuare inflația în Europa. Rezultatul va fi prăbușirea monedei euro, la fel cum inflația rublei a fost declanșată în Rusia în 1991. La acea vreme, FMI a angajat Rusia să păstreze rubla ca monedă comună pentru toate statele din fosta Uniune Sovietică, oferind fiecăreia dintre cele 15 noi țări un stimulent ca să emită împrumuturi în ruble în beneficiul propriilor economii, în timp ce alimentează inflația pentru toți ceilalți.

Un diplomat de la UE, comentând cu privire la „subvențiile universale” ale Germaniei, a sugerat că acesta ar putea fi rezultatul: „Riscăm într-adevăr o cursă de subvenții care să pună unele dintre cele mai mari națiuni ale UE unele împotriva altora.” Răspunsul simplu – dar va afla în curând – este cât de repede se va prăbuși UE. Ceea ce s-ar putea să nu aflăm niciodată este dacă Germania se răzbună în mod deliberat pe UE.

Karen Smith de la Indexexpurgatorius’s Blog

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Doamne,dă ! Să se ducă mUE ca piatra în apă ! Nemția, fără Europa ca piață de desfacere și sursă de materii prime, sucombă.
    Mai zic una: când Rusia și Prusia(Germania) și-au strâns mâinile drepte, în mâinile stângi aveau câte un pumnal să și-l înfigă reciproc în spate.
    Întreaga Europă a suferit-tranșată ca la măcelărie- când aste două neamuri războinice s-au aliat.
    De aceea, neamul autopreaales de peste balta atlantică a forțat politica Keep Germany down and Russia out (of Europe, n.m.).
    Intre cei doi, noi (și tot estul european) suntem ca între Scylla și Caribda sau ca între ciocan și nicovală.

    1. @ Max
      Te rog ai grijă la exprimare, căci cuvintele necuviincioase folosite de tine vin din inspirația satanei. Nu ești absolvit de vina de a folosi astfel de cuvinte chiar de ești supărat de situația actuală. Nouă ni se spune de către Sfinții Părinți să luptăm cu armele lui Hristos, iar cuvintele obscene n-au făcut și nu vor face vreodată parte dintre armele (cuvintele drepte) ale lui Dumnezeu. Așadar te sfătuiesc să nu le mai folosești, căci este scris cum că:”Pentru fiecare cuvânt deșert omul va da socoteală”.

    1. @Marius Sebastian

      Da, sărbătoare mare mai avem încă și azi în capitala Moldovei, Iașiul se bucură și dă binețe(binecuvântează) pe tot pelerinul ce uită de grijile zilnice și vine de-o cinstește pe fiica lui Dumnezeu, Sfânta Parascheva cea nouă. Atmosfera este una de sărbătoare dar mai este umbrită pe ici pe colo, ca de altfel și sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou din București, care va urma la doar o săptămână și jumătate distanță, de sfidarea de care dau dovadă acei semeni ai noștri ce intră în fața pelerinilor care așteaptă civilizat la coadă să le vină rândul la Sfintele Moaște. Adică mai sunt mulți români cărora încă le place să fie “șmecheri”, de fapt nedrepți, chiar și atunci când se prezintă în fața lui Dumnezeu. Desigur că trebuie să-i iertăm, dar mai trebuie și noi să-i trezim cumva arătându-le sau explicându-le faptul că un asemenea comportament nu este unul plăcut lui Dumnezeu și nici (mai ales) semenilor lor pe care îi sfidează pur și simplu. Neștiința este un mare păcat, iar românii iubitori de Dumnezeu ar trebui să știe că intratul în fața cuiva este o nedreptate care Îl supără pe Dumnezeu. E ca și când mai mulți oameni vin de ziua ta să te ureze, unii strângându-te în brațe, sărutându-te și purtându-se cuviincios, iar alții făcând mofturi că nu le place mâncarea sau băutura și apoi scuipând cu obrăznicie pe jos. Toți au venit să te ureze de ziua ta, dar nu de la toți vei avea parte de bucurie. Comparația nu este pe deplin reușită, dar în mare cam așa se-ntâmplă. Dumnezeu va lua în considerare intenția omului și chiar și din aceste sfidări va scoate ceva bun, anume că cei care sunt sfidați, de vor răbda sfidarea și deci fiindcă vor iubi pacea, mai multă răsplată le va da pentru jertfa lor, iar celor care i-a sfidat, pentru intenția lor de a veni la procesiune, poate le va dărui mai multă minte, deci un comportament mai bun, pentru rugăciunile celor sfidați, căci la o adică frați suntem cu toții. Singura deosebire între unii și alții fiind modul de întelegere(cunoaștere) a lucrurilor și apoi de trăire a ceea ce cunosc, căci poate că majoritatea dintre cei neatenți știu că nu este bine a intra cu obrăznicie în fața cuiva dar nu conștientizează păcatul acesta sau faptul că acțiunea în sine (intratul în față fără voie sau îngăduință) reprezintă un păcat. Așa a fost atmosfera, de sărbătoare, umbrită pe ici pe colo de obrăznicia sau mai bine zis de neștiința celor mai mulți dintre pelerinii români. De ce vorbesc despre o majoritate, fiindcă și cei care nu fac aceste gesturi și stau liniștiti la coadă, dar pentru faptul că stau “prea” liniștiți și nu sancționează obrăznicia(păcatul) comis, se fac părtași la același păcat. Nimeni dintre cei din jur nu m-a ajutat când am amendat(certat) o parte dintre cei care au intrat în față, iar la un moment dat am renunțat la a mă mai agita lăsându-i pe fiecare să facă după cum a fost învățat. Deci românul continuă să fie “șmecher” și la hramul sfinților lui Dumnezeu, adică, de fapt, chiar la întâlnirea cu Dumnezeu, chiar dacă nu-L văd. Deci intenția, adică faptul că pelerinul a venit, este bună, dar rezultatul bun i l-a furat deja diavolul, pentru că obrăznicia intrării în fața celorlalți te face neiubitor de dreptate, adică sfidător de semen și deci sfidător de Dumnezeu. Mulți spun:”Asta este, n-ai ce să faci”. Ceva putem face și noi, adică să le explicăm că greșesc, iar cei din jur au obligația morală să te susțină, căci mai știm cum că prin gura a doi sau trei martori vine tot adevărul, iar dacă nici așa nu vor înțelege, apoi să lăsăm problema pe seama lui Dumnezeu. Deci și noi putem și chiar trebuie să facem ceva nu să stăm nepăsători ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic grav. Eu până la urmă, înainte de a ajunge la Sfintele Moaște, luând aminte la textul Rugăcinii Domnești(Tatăl Nostru), cum că de nu-i vom ierta, nici nouă nu ni se vor ierta greșelile, și știind că încăpățânarea lor vine din neștiința celor sfinte, i-am absolvit de vină(i-am iertat) și mi-am văzut de treabă. Au fost însă și oameni care nu i-au absolvit pe obraznici de acest păcat, căci am întâlnit o astfel de persoană căreia i-am spus cum am procedat eu până la urmă, dar nu a putut încă să accepte argumentarea mea. Dar lăsând aspectele urâte strecurate aici de cel rău pentru a ne supăra și deci pentru a nu ne mai bucura de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva cea nouă, ne-am simțit foarte bine după tot efortul depus aici, plecând către casele noastre mai încrezători în ajutorul lui Dumnezeu, adică cu speranțe de mai bine pentru toți cei dragi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button