X

Combinatul de aluminiu Alro, selectat de Complexul Energetic Oltenia prin licitaţie publică, să construiască împreună o centrală electrică pe gaze, la Işalnita, de 850 MW

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Alro, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa, după capacitatea de producţie, anunţă că a fost declarată ca fiind „investitorul selectat” în urma unei licitaţii publice organizate de Complexul Energetic Oltenia (CEO) pentru a construi împreună o centrală electrică pe gaz, la Işalniţa, de 850 MW. 

”Alro (BVB: ALR), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa, după capacitatea de producţie, anunţă că a fost declarată ca fiind „investitorul selectat” în urma unei licitaţii publice organizate de Complexul Energetic Oltenia (CEO) pentru a construi împreună o centrală electrică pe gaz, la Işalniţa”, anunţă Alro.În conformitate cu anunţul de licitaţie, CEO şi Alro vor negocia înfiinţarea unei societăţi cu capital mixt de tip „Special Purpose Vehicle” (SPV) care va construi o centrală electrică pe gaze naturale de 850 MW, sub rezerva aprobărilor corporative ale ambelor companii. Aceasta va înlocui două instalaţii vechi (blocuri) pe cărbune de 315 MW fiecare.„Acest parteneriat va oferi Alro oportunitatea de a-şi diversifica modelul de afaceri, deoarece securitatea aprovizionării cu energie electrică reprezintă o necesitate pentru industria aluminiului şi va sprijini planurile de dezvoltare pe termen lung ale grupului într-un mediu de afaceri plin de provocări. Deşi este un efort foarte complex, suntem încrezători că va fi un proiect de succes având un partener puternic, CEO, care înţelege noile realităţi ale pieţei energetice şi demonstrează că ştie să se adapteze la acestea”, a declarat Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie, Alro.

Companiile care fac parte din Grupul Alro sunt: Alro SA – producătorul de aluminiu, Alum SA – producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. – societatea de extracţie a bauxitei, Vimetco Extrusion SRL – producător de aluminiu extrudat, Conef SA – societate de tip holding şi de management, Global Aluminium Ltd. – societate de tip holding şi Bauxite Marketing Ltd – marketing, Vimetco Trading – vânzări de aluminiu.

Alro este o subsidiară a Vimetco PLC (Republica Cipru), un producător global de aluminiu primar şi prelucrat integrat vertical. Structura acţionarilor ALRO este: Vimetco PLC (54,19%), Pavăl Holding (23,21%), Fondul Proprietatea (10,21%) şi alţii (12,38%). ALRO este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi vertical, după capacitate, din Europa, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa, 47.000 de tone pe an de aluminiu reciclat şi cu o capacitate de 332.000 de tone pe an de aluminiu turnat şi facilităţi de procesare de 140.000 de tone pe an de aluminiu laminat la cald şi la rece şi divizia de extrudare. Principalele pieţe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană, dar Compania are exporturi şi în SUA şi Asia.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button