Statul Roman nu mai exista! Constitutia Romaniei si suprematia ei nu mai exista!
Tocmai a votat comisia pe legile justitiei eliminarea abaterii disciplinare a judecatorilor si procurorilor, daca nu respecta deciziile CCR (introdusa intr-o modalitate defectuoasa la Camera Deputatilor).
In conditiile în care:
– potrivit Constitutiei Romaniei: Curtea Constituționala a României este garantul supremației Constituției;
-parlamentarii din comisia pe legile justitiei si Predoiu spun ca judecatorii si procurorii nu trebuie să respecte NICIO decizie a CCR, înseamnă că în justiția din România Constituția nu va mai conta, și, în mod implicit, Statul Român este desființat.
Ministrul Justiției Predoiu și membrii comisiei care au votat eliminarea răspunderii pentru nerespectarea deciziilor Curții constituționale trebuie să își dea DEMISIA și să le înceteze mandatele imediat!
Conform informatiilor Lumea Justitiei, pentru eliminarea sanctiunii de nerespectare a deciziilor CCR au votat PNL si USR, impotriva AUR, in timp ce PSD si UDMR s-au abtinut.
Votul final pe aceasta problema va fi dat în Senatul Romaniei.
Dacă vreți să mai existăm ca popor și stat, trebuie ieșit în stradă pentru apărarea Constituției!
Senatul nu trebuie să adopte legea în forma adoptată de Comisie!
Un exemplu care arată implicațiile noilor legi ale justiției ce prevăd că deciziile CCR nu mai sunt obligatorii
Încep cu polițiștii, ca are impact și asupra lor (și au sindicat, poate vor sa protesteze). Se da o lege. O norma din lege este declarata neconstituțională. Sa zicem că norma aia vizează direct activitatea polițistului. (sa zicem aplicarea amenzii pentru purtarea măștii în spatii publice deschise, text declarat neconstitutional de CCR).
Ce face polițistul după ce da CCR decizia? Mai aplica textul din lege declarat neconstituțional sau tine cont de decizia CCR și nu mai aplica textul (ca efectele textului sunt suspendate/încetate)?
Sa zicem ca sunt 2 polițiști care aplica identic textul.
(Amândoi tin cont de decizia CCR, constata suspendate/ abrogate efectele textului din lege și nu mai aplica amenda pentru ca nu mai au normă, text de lege care sa prevadă obligativitatea purtării mastii).
Li se face plângere penala la amândoi pe abuz in serviciu (ca nu au respectat norma din lege și nu au aplicat amenda) și ajunge fiecare în fata unui judecător.
Si aici apare loteria: în funcție de cum va avea chef judecatorul (sa tina sau nu cont de decizia CCR) vor fi condamnați sau nu.
Sa zicem ca primul polițist ajunge în fata unui judecător care zice: CCR a declarat textul legii neconstitutional, deciziile CCR sunt general obligatorii (ca asa zice Constitutia), efectele textului din lege s-au suspendat/au încetat.
Polițistul nu avea de ce sa dea amenda pentru ca nu mai exista în lege nicio norma care sa producă efecte prin care cetățeanul sa fi fost obligat sa poarte masca în spatiile publice deschise, iar în caz contrar sa i se aplice amenda.. Judecatorul îl achita pe polițist.
Al doilea polițist ajunge în fata unui judecător care zice: pe mine nu ma interesează ce zice CCR (ca oricum nu răspund, nu ma trage nimeni la răspundere dacă nu respect deciziile CCR).
Asa ca scrie în lege ca trebuia sa poarte masca în spatiile publice deschise (ca doar era virus), iar dacă nu o poarta tu ca polițist trebuia sa ii dai amenda?
L-ai prins fără mască? Nu i-ai aplicat sanctiunea? Ai incalcat legea. Asa ca tu polițist ai savarsit o infracțiune. La puscarie!
Înțelegeți acum efectele a ceea ce se intampla azi în comisia pe legile justiției?
Toți cetățenii vor fi în pericol pentru ca nu va mai conta „legea”.
Va rămâne la alegerea judecătorului sa considere „lege” ce vrea el, pentru ca nimeni nu îl mai trage la răspundere.
avocat Elena Radu
Nu poate exista „atentat la suveranitatea națională”, prin simplul fapt ca Romania nu mai are de ani buni suveranitate națională! Si nici o Constitutie care sa fie respectata! Ceea ce va avea sigur de-acum incolo, vor fi Revolutia, razboiul civil, foametea, frigul si macelul!