X

Protest de amploare la Berlin, din cauza scumpirilor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Susținători ai partidului Alternativa pentru Germania (AfD) s-au adunat sâmbătă în fața clădirii Reichstag din Berlin pentru a protesta împotriva creșterii prețurilor în Germania.  Co-liderul partidului a acuzat guvernul că duce un război împotriva propriului popor prin sancționarea Rusiei pentru invazia acesteia în Ucraina, transmite DW.

Protestul are loc în contextul în care costurile gazelor naturale și ale energiei electrice au crescut vertiginos în țară, în mare parte din cauza faptului că Rusia a redus foarte mult sau a întrerupt livrările de gaze către UE, pe fondul tensiunilor dintre Occident și Moscova.

După mitingul din fața clădirii parlamentului german, manifestanții au început un marș de protest prin oraș. Contramanifestații au avut loc în mai multe locații de pe traseul său, organizate de grupuri care se opun poziției anti-imigrație și ideologiei de dreapta a AfD.

Organizatorii contramanifestărilor spun că AfD instrumentează creșterea prețurilor la alimente și energie pentru a-și promova politicile.

Participanții la mitingul AfD au fost văzuți fluturând nu doar steaguri germane, ci și steaguri rusești și steagul imperial Reichskrieg. Potrivit estimărilor poliției, manifestația a avut aproximativ 8.000 de participanți.

Ce a spus AfD?

Într-un discurs, co-liderul AfD, Tino Chrupalla, a cerut ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei, acuzându-l pe ministrul Economiei, Robert Habeck, că a declarat „război economic” Moscovei, dar că, în schimb, poartă război împotriva populației germane.

Apelul său la demisia lui Habeck a fost întâmpinat cu aplauze din partea ascultătorilor săi, mulți dintre aceștia scandând „Jos Habeck!” ca răspuns.

De asemenea, Chrupalla a avut cuvinte dure la adresa Partidului Verde al lui Habeck, unul dintre cele trei partide care formează coaliția de guvernare din Germania.

„Nu avem nevoie de un plafon la prețul gazelor, ci trebuie să punem un plafon la Verzi”, a spus el, referindu-se la o decizie recentă a guvernului de a stabili o limită a prețurilor la energie pentru a proteja consumatorii și întreprinderile.

Chrupalla a susținut că „prețul gazelor va redeveni normal când vom cumpăra gaze ieftine din Rusia”, afirmând că achiziționarea de gaze din SUA și Emiratele Arabe Unite, așa cum intenționează să facă Germania, este la fel de suspectă din punct de vedere moral.

De asemenea, el a acuzat guvernul că ignoră nevoile cetățenilor prin politicile sale. „În special Verzii vor ca țara noastră să fie săracă și slabă”, a spus el.

Cealaltă co-lideră, Alice Weidel, fusese de asemenea programată să ia cuvântul, dar și-a anulat discursul din cauza unei boli.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button