X

Polonia cere Statelor Unite arme nucleare, pentru a contracara amenințarea Rusiei

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Polonia a discutat cu SUA despre schimbul de arme nucleare pentru a contracara amenințarea tot mai mare din partea Rusiei, a declarat președintele Andrzej Duda, după ce Kremlinul a intensificat amenințările nucleare pe fondul războiului din Ucraina, relatează Bloomberg. 

Cel mai mare membru NATO din Europa de Est și-a intensificat cheltuielile militare după invazia Rusiei în Ucraina vecină, dar până acum oficialii nu au spus că au discutat cu aliații care doresc să obțină arme nucleare ca mijloc de descurajare.

Comentariile ridică semne de întrebare cu privire la posibilitatea ca armele nucleare americane să fie găzduite pentru prima dată de un membru NATO care a fost odată în spatele Cortinei de Fier. Făcând acest lucru ar sfida avertismentele președintelui Vladimir Putin că Rusia va reacționa la orice extindere a capacităților militare ale alianței în fosta sa curte din spate.

„Problema, în primul rând, este că noi nu avem arme nucleare”, a declarat Duda într-un interviu acordat ziarului Gazeta Polska publicat miercuri. „Există întotdeauna o potențială oportunitate de a participa la partajarea de arme nucleare”.

Împărtășirea armelor nucleare poate cuprinde orice, de la oferirea de avioane de escortă sau de recunoaștere pentru o misiune nucleară, sau oferirea de aeronave cu dublă capacitate disponibile pentru roluri nucleare până la găzduirea efectivă a armelor nucleare ale unui aliat. Aliați precum Germania, Belgia, Țările de Jos, Italia și Turcia găzduiesc arme nucleare americane pe teritoriul lor, potrivit Centrului pentru controlul armelor și neproliferare.

Un diplomat de rang înalt din Varșovia a declarat că comentariile lui Duda ar putea include probabil oricare dintre aceste activități. Diplomatul, care a refuzat să fie numit pentru că nu era autorizat să vorbească public pe această temă, a declarat că găzduirea armelor ar fi în interesul de securitate al Poloniei, al regiunii și al întregii Europe.

„Am vorbit cu liderii americani despre faptul că SUA iau în considerare o astfel de posibilitate” ca Washingtonul să împartă armele cu Polonia, a declarat Duda pentru ziar. „Subiectul este deschis”.

În aprilie, liderul de facto al Poloniei, Jaroslaw Kaczynski, care conduce Partidul Lege și Justiție, aflat la putere, a declarat pentru ziarul german Welt am Sontag că Polonia este „deschisă” la găzduirea armelor nucleare americane.

Putin a lăsat să se înțeleagă în ultimele zile că o nouă escaladare în Ucraina ar putea implica arme care nu au mai fost folosite în război din 1945. Înainte de a invada Ucraina, el a cerut NATO să revină la pozițiile pe care le avea în 1997, înainte de graba fostelor țări comuniste de a se alătura umbrelei protectoare a alianței împotriva fostului lor stăpân sovietic.

În aprilie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că guvernul Poloniei „a provocat recent o îngrijorare profundă: Linia este extrem de militantă, antirusească, iar acțiunile propuse, desigur, nu pot duce decât la o creștere suplimentară a tensiunii pe continent”, potrivit agenției de presă de stat Prime.

Polonia, unul dintre cei mai fermi susținători ai eforturilor Ucrainei de a respinge invazia de șapte luni a Rusiei, poartă discuții separate cu mai multe țări, inclusiv cu SUA, cu privire la achiziționarea de energie atomică.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

    1. @gigi
      Există știrea cum că Putin îi obligă pe soldații încorporați să se vaccineze anti-Covid iar cei ce se opun sunt condamnați la 10 ani închisoare. Dacă-i așa, atunci Putin continuă să facă agenda ocultei mondiale, iar aceasta înseamnă că nu slujește lui Dumnezeu. Așa ni se spune despre oameni, anume că:”Îi veți cunoaște după roadele lor”. Așadar să nu vă puneți nădejdea în Putin fiindcă nu este ceea ce vrea să pară. El are planul lui din care, fără ca el să-și dorească, vor beneficia mai multe popoare printre care grecii, iar eu cred că și românii. Deja au beneficiat pentru moment toate țările prin dispariția “uimitoare” a Covidului!!!?
      Și abia acum să preluăm firul ideii lui “gigi” cea referitoare la “durerea capului”.
      Trebuie să apară și o “buturugă mică” care să răstoarne carul mare încărcat cu “torpilele Apocalipsei”, căci nu este drept a-ți arăta mușchii iar apoi să intri și să supui orice țară voiești. Din acest motiv credem că cele care vor urma se vor întâmpla exact ca în filmele americane pe care le vedeam când eram copii, anume că la început va merge actorul cel mai puternic(forțos)
      din victorie în victorie, iar către sfârșit doar personajul ce apără dreptatea va învinge. Așadar va învinge cel care-L urmează pe Hristos, adică acele țări mici care nu se bazează pe mușchi, ci pe dreptate(slujirea lui Dumnezeu). Vom trăi și vom vedea.

  1. Joe Biden a lansat un avertisment dur cu privire la un posibil conflict nuclear, afirmând că, dacă situația tensionată dintre Rusia și SUA va continua, se va ajunge la Armaghedon, potrivit Știripesurse.

    De ziua lui Putin, Biden amenință cu războiul nuclear: Dacă lucrurile continuă pe calea pe care merg vom ajunge la Armaghedon Iată ce a afirmat Biden:
    “Pentru prima dată de la criza rachetelor din Cuba, avem o amenințare directă cu utilizarea (unei) arme nucleare dacă, de fapt, lucrurile continuă pe calea pe care merg.
    Nu cred că există capacitatea de a (folosi) cu ușurință o armă nucleară tactică și de a nu ajunge la Armaghedon”.

  2. Fratilor americani, duceti la spital bolnavul national si nu permiteti evolutii care va vor aduce o ploaie de rachete nucleate pe capete !
    Nu va sinucideti prin pasivitate !

    1. @Vlad Țepeș
      El, Joe, doar semnează. Alții sunt “compozitorii”. Așa că nu vă mai înverșunați pe această pion de pe tabla de șah. Nu el, Joe, este regele, ci cei care compun de zor mersul lumii acesteia, ghidați fiind de tatăl lor diavolul. De ce sunt lăsați să ne facă rău? Pentru a ne îndrepta pe noi și a ne sfinți. Ei nu-și doresc asta, dar din tot răul pe care ni-l pregătesc va ieși și un mare bine, căci mulți dintre noi vor mărturisi adevărul și se vor mântui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button