X

CEDO condamnă Bruxellesul pentru procedura privind eutanasierea

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) s-a pronunţat marţi pentru ”prima oară” cu privire la legislaţia care autorizează eutanasierea, validând procedura belgiană care duce la actul eutanasierii, dar condamnând Bruxelles-ul pentru ”erorile” din controlul a posteriori. Astfel, CEDO consideră că eutanasierea nu intră în conflict cu legislaţia europeană, dar a condamnat Belgia pentru lipsa de independenţă a comisiei sale federale pentru controlul şi evaluarea procedurii, relatează AFP.

Curtea a precizat că decizia sa ”nu se referă la existenţa sau nu a unui drept la eutanasie” în general, ci la ”compatibilitatea” cu Convenţia Europeană a Drepturilor Omului a eutanasierii mamei unui reclamant belgian, care a suferit timp de patruzeci de ani de o depresie accentuată şi care dorea să îşi pună capăt zilelor.

Este ”prima oară” când CEDO ”se pronunţă cu privire la legislaţia (…) care autorizează eutanasierea”, a comentat pe Twitter Nicolas Hervieu, jurist specializat în drept european.

”Deşi confirmă absenţa dreptului de a muri, Curtea susţine că nimic nu interzice eutanasierea, (dacă aceasta) este încadrată în garanţii legale”, a adăugat el.

Reclamantul susţine că nu a fost informat cu privire eutanasierea mamei sale, despre care a aflat a doua zi după moartea ei, în aprilie 2012.

În schimb, Curtea precizează că eutanasierea ”a avut loc conform prevederilor legale belgiene”.

Examinând prevederile legii belgiene privind eutanasierea, în vigoare din 2002, Curtea menţionează că dispoziţiile care reglementează ”actele şi procedura prealabile eutanasierii” constituie ”în principiu un cadru legislativ capabil să protejeze dreptul la viaţa al pacienţilor, conform articolului 2 al Convenţiei”.

De asemenea, Curtea consideră ”că din informaţiile de care dispune nu reiese că actul de eutanasiere a mamei reclamantului, efectuat în conformitate cu cadrul legal belgian stabilit, a fost efectuat prin nerespectarea cerinţelor articolului 2”.

Pe de altă parte, judecătorii europeni au semnalat ”deficienţe” în analizarea ”a posteriori” a eutanasierii practicate, efectuată de comisia federală de control şi evaluare a eutanasierii: conform CEDO, legislaţia nu garantează acestui organism o independenţă suficientă.

CEDO a ordonat Bruxelles-ului să achite 2.211,30 euro cheltuieli de judecată reclamantului.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

3 comentarii

 1. Australia…

  https://www.parliament.wa.gov.au/parliament/bills.nsf/C86644743AE3BBF4482588C3002BA797/$File/EM%2B084-1.pdf

  Tocmai când credeai că Covidul s-a terminat… noua legislație introdusă în WA permite „ofițerilor” să pătrundă în casă fără niciun mandat, să forțeze internarea oamenilor într-o unitate de carantină și să forțeze vaccinarea împotriva voinței lor…

  https://twitter.com/Resist_05/status/1576858229098717184?s=20&t=0sTkcr6Dc913oAEXPpMXBw

  Western Australia has passed legislation authorizing COVID-19 officers to remove people from their homes and vaccinate them against their will. – Business And Crypto Currency
  https://aestflair.com/2022/10/05/western-australia-has-passed-legislation-authorizing-covid-19-officers-to-remove-people-from-their-homes-and-vaccinate-them-against-their-will/

 2. Analiza unui economist german:

  Forumul Economic Mondial intenționează să ne impună sistemul de credit social sub aparenta „actului umanitar”

  https://www.brighteon.com/37dbbc29-95af-431e-8911-7184e0ffcc5d

  Cetățenii vor avea de suferit, clasa de mijloc purtând cea mai mare parte a poverii – ceea ce va duce la escaladarea tensiunilor sociale și la panică (haos).

  „Pentru că, în cele din urmă, cetățenii vor trebui să cerșească conditionati fiind de sistemul monetar, prin impunerea unui venit de bază digital, bani digitali ai Băncii Centrale dirijati printr-un sistem de credit social”, a spus Wolff.

  „Ei vor cauta chiar să ne pretindă acest lucru avand ca paravan actul umanitar în cele din urmă”.

  El a subliniat că acest „mare pas final”, „interludiul” Marii Resetări, se poate desfasura începand din aceasta toamnă.

  „Un lucru este sigur:
  Marea Resetare va fi gestionată brutal și toți oamenii care au creat sau salvat ceva vor fi acum strâmtorati cumplit”, a avertizat el.

  Wolff a continuat să anticipeze posibile situații în viitorul apropiat, cum ar fi modul în care dispozitivele electronice portabile, cum ar fi telefoanele mobile sau computerele, vor permite globaliștilor să-și pună în circulatie banii digitali, creditul social și sistemele de supraveghere mondiala.

  El a adăugat că oamenii vor fi șomeri, iar guvernul le va emite portofele (digitale) sub masca eforturilor umanitare.

  Deși aceste portofele vor insemna bani digitali primiti exclusiv pe telefonul mobil, „nu va fi nimic mai mult decât o aplicație care are configuratia unui cont personal”, a menționat Wolff.

  Portofelul ar putea fi alimentat de pilda cu 1000 de dolari sau 2000 de dolari, insa va fi dirijat direct de la Banca Centrală.

  Cu toate acestea, Wolff a subliniat că Banca Centrală va avea puterea de a aplica impozitarea adaptată individual, ratele dobânzilor individuale și taxele de penalizare instantanee.
  De asemenea, ar putea întrerupe toate fluxurile de numerar (bani lichizi) sau ar putea stabili o dată limita cand vor expira banii lichizi.
  De pilda in trei săptămâni banilor cash le poate expira valabilitatea.

  La un moment dat, va fi posibil să adăuge un sistem de credit social adaptat după modelul chinezesc”, a spus el.

  Acest lucru ar putea duce la gestionarea de tip tiranic a contului monetar personal.

  Future Focus 2025 ne prezinta Marea Resetare cu scheme de identitate digitală

  „Future Focus 2025” al WEF, publicat pe 30 iunie, este o foaie de parcurs pentru orientarea societății către Marea Resetare cu ajutorul narațiunilor sale „ispititoare”.

  Raportul a afirmat că, pentru a construi
  „un ecosistem financiar incluziv, trebuie depuse eforturi speciale pentru a se dezvolta un nivel de identitate digitală care ar trebui dezvoltat independent de alte părți ale proceselor de plată.”

  Acest lucru implică monede digitale complet dirijate de la centru, programabile și bazate pe anumite permisiuni, care vor permite Băncilor Centrale să controleze ceea ce oamenii au voie sau nu au voie sa achiziționeze.

  Monedele digitale ale Băncii Centrale (CBDC) vor necesita ca fiecare cetățean să aibă deja un portofel digital absolut conditionat de identitatea sa digitală.

  Toate au ca scop monitorizarea cât mai multor informații despre fiecare om de pe planeta”, a declarat editorul Sociabil Tim Hinchliffe într-un articol.

  „Va fi un viitor in care vom fi monitorizati continuu în timp real.”

  WEF a propus, de asemenea, cenzurarea oricărei gândiri critice care contravine narațiunilor lor ca fiind dezinformare și insubordonare.

  Hinchliffe a mai comentat: „Narațiunile sunt excelente pentru globaliști, deoarece, așa cum spunea o postare pe blogul WEF din 2015,
  «În bătălia cuceririi inimilor și minților tuturor ființelor umane, narațiunea va depăși în mod constant datele în capacitatea sa de a influența gândirea umană și de a motiva obedienta umană»”.

  German economist: WEF plans to impose SOCIAL CREDIT system under the guise of “humanitarian act” – NaturalNews.com
  https://www.naturalnews.com/2022-10-05-wef-plans-social-credit-system-humanitarian-act.html#

 3. „Si acum, ce-l opreste, stiti, ca sa se arate el (antihristul) la vremea sa.
  Pentru ca taina faradelegii e la lucru inca de pe acum; numai sa fie scos (oprit) din drum (slujirea Liturghiei) ce o tine pe loc, si atunci se va arata cel-fara-de-lege (antihristul)”.
  (II Tesaloniceni 2, 6-7)

  În cele din urmă, după amânări (din cauza expirării programului de lucru), lunea viitoare, 10.10.22, voi fi judecat (numărul completului: 5) în fața Judecătoriei din Patras, pentru că am celebrat Liturghia în parohia mea în data de 25 martie 2020, sărbătoarea Bunei Vestiri, adică
  mi-am îndeplinit datoria preoțească și de onoare, așa cum cere Tradiția noastră ecleziastică și conștiința mea.

  Aș dori să vă reamintesc că, în conformitate cu hotărârea de guvern de atunci (JMD 2867/16.3.20, JMD D1a/GP.oik. 21285/28.3.20)
  de la data de 16 MARTIE – pana la data de 11 APRILIE 2020, celebrarea Sfintei Liturghii a fost complet interzisă pe întreg teritoriul Greciei (chiar și în Sfintele Mănăstiri și in Muntele Athos!).
  A fost considerata infractiune penala simpla desfasurare a Sfintei Liturghii, indiferent de prezenta sau nu a credinciosilor in biserici…

  Așa cum am afirmat în repetate rânduri (a se vedea explicațiile mele din 15.9.2020 către procurorul competent) urmărirea penală pentru o astfel de „infracțiune”, este o onoare deosebită pentru un preot și cu atât mai mult, cea mai înaltă onoare – cel mai frumoasa cununa in terminologia ecleziastică – după preoție, este condamnarea sa pentru îndeplinirea datoriei preoțești.

  Cu toate acestea, există o umbră care aruncă o umbră asupra acestei onor deosebit:

  Faptul că, în țara noastră, Puterea Legislativă a autorizat funcționarii Executivului să interzică complet slujirea Sfintei Liturghii, iar Puterea Judiciară (Procuratura) competentă consideră celebrarea Sfintei Euharistii ca o crimă, iar preoții responsabili care au îndrăznit să slujeasca ca infractori, iar Conducerea Ierarhica Ecleziastică ramane impasibila, în cel mai bun caz, si în tăcere și in penibil!

  Dacă mă gândesc că o prevedere similară de drept, care incriminează săvârșirea Sfintei Liturghii, după moartea lui Dioclețian (311 d.Hr.) a mai fost aplicată în Europa numai în Albania (1967-1990), dacă consider că nici Mahomed Cuceritorul și succesorii săi sultani în cei 400-500 de ani de sclavie turcă, nici Lenin, nici Stalin, nici Ceaușescu nu au îndrăznit o astfel de lipsă de respect față de nucleul cel mai vital al Bisericii, Taina Sfintei Euharistii, pe care Republica Elenă a îndrăznit-o în anul 2020, cu siguranță nu pot purta povara atât cât mi-aș dori pentru onoarea urmăririi penale aduse.

  Ca să fiu sincer, am fost deosebit de preocupat dacă ar trebui să mă apăr în fața Justiției grecești sau să o las să mă onoreze excesiv, condamnându-mă pentru că, acționând în conformitate cu tradiția mea ecleziastică și conștiința preoțească, am liturghisit la Buna Vestire prin nerespectarea interdicțiilor iraționale și ineficiente și lipsite de respect și neconstituționale ale statului.

  Singurul motiv pentru care am decis să mă apăr este că, deși convingerea mea este o onoare supremă pentru mine, este, de asemenea:

  * provocarea directă a conștiinței ecleziastice a poporului credincios,

  * o rușine pentru statul grec, care dorește să-si revendice un loc în democrațiile moderne care respectă dreptul la libertatea de cult religios pentru cetățenii lor,

  * Legitimitatea Cezarului de a determina, sfidând ordinea și Tradiția ecleziastică, dacă și când și cum va funcționa în bisericile
  noastre si pe viitor și, în cele din urmă,

  * cauza suplimentară de scandalizare a poporului credincios și defalcarea în continuare a încrederii enoriasilor în conducerea ierarhica din țara noastră!

  În cele din urmă, justiția greacă trebuie sa si faca încă o dată datoria supremă și este chemată să protejeze prestigiul și demnitatea statului grec și ordinea sa constituțională…

  Επιτέλους, θα δικαστώ! | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
  https://tasthyras.wordpress.com/2022/10/05/%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%89/#more-58391

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză. View more
Cookies settings
Accept
Politica de confidențialitate
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings