X

Gazprom suspendă livrările de gaz către Italia

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Gazprom a suspendat total livrările de gaz sâmbătă către compania italiană Eni, aruncând vina pe „imposibilitatea de a transporta gazul prin Austria”. 

„Gazprom ne-a comunicat că nu poate confirma livrarea volumelor cerute pentru astăzi (sâmbătă, n.red.), invocând imposibilitatea de a transporta gazul prin Austria”, a anunțat compania italiană Eni, conform agenției AFP, citate de Agerpres.

Reprezentanții companiei italiene au menționat că „în consecinţă, fluxurile de gaz rusesc destinate Eni prin punctul de intrare de la Tarvisio vor fi nule”.

Potrivit sursei citate, cea mai mare parte a gazului rusesc livrat Italiei trece prin Ucraina, prin gazoductul TAG care ajunge la Tarvisio, în nordul ţării, la frontiera cu Austria.

„Gazprom afirmă că nu este în măsură să respecte regulile necesare pentru a obţine serviciul de repartiţie a gazului în Austria acolo unde ar trebui să-l livreze, în condiţiile în care ne rezultă că Austria continuă să primească gaz la punctul de livrare la frontiera slovaco-austriacă”, a precizat un purtător de cuvânt al companiei Eni.

‘Lucrăm pentru a verifica împreună cu Gazprom dacă este posibil să fie reactivate fluxurile spre Italia’, a adăugat el.

Exporturile de gaz rusesc spre Europa sunt în scădere constantă odată cu aplicarea sancţiunilor împotriva Rusiei.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, compania ENI a anunțat că a cedat, la începutul lunii martie, partea sa de 50% din gazoductul Blue Stream, pe care îl controlează la egalitate cu gigantul rus Gazprom.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button