X

Ursula von der Leyen, hotărâtă să continue războiul cu Rusia

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Vladimir Putin a declarat că după anexarea teritoriilor pro-ruse din Ucraina, e gata să se așeze la masa negocierilor cu Volodimir Zelenski.  Totuși, războiul este departe de a se încheia, poziție asumată la nivelul SUA și de liderii europeni.

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, crede că nu a venit momentul pentru pace. Oficialul german susține că Occidentul va face tot posibilul pentru ca Volodimir Zelenski să recupereze teritoriile pierdute, după ce Vladimir Putin a declarat „misiunea îndeplinită”.

„Anexarea ilegală proclamată de Putin nu va schimba nimic. Toate teritoriile ocupate ilegal de invadatorii ruşi sunt pământ ucrainean şi vor face întotdeauna parte din acest stat suveran”, a afirmat preşedintele CE, pe Twitter.

Vineri, 30 septembrie, Vladimir Putin s-a angajat să protejeze cu orice preț integritatea teritorială a Rusiei, respectiv poporul din teritoriile anexate, Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie.

„Ne vom proteja teritoriile folosindu-ne toate forţele şi vom face totul pentru securitatea oamenilor”, a avertizat liderul rus.

Astfel, Vladimir Putin și cei patru lideri politici pro-ruși din teritoriile menționate au semnat decretele de anexare la Rusia în aplauzele celor prezenți.

Policienii de la Palatul Victoria rezonează cu Ursula von der Leyen

În conflict este implicată și România, ca stat membru NATO, pentru sprijinirea Ucrainei, stat care-și dorește să adere la alianța militară.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a lansat în această săptămână noi atacuri la adresa Rusiei, care prin intermediul liderilor de la Moscova, amenință cu bomba nucleară.

„Din nefericire, trebuie să vorbim din nou despre războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. România condamnă în termenii cei mai fermi aşa-zisele referendumuri organizate de Rusia în teritoriile ocupate ale Ucrainei. Acestea sunt ilegale şi ilegitime. Reprezintă o gravă încălcare a principiilor fundamentale ale dreptului internaţional. Aşadar, nu produc niciun efect legal.

Asemenea acţiuni, instigate, susţinute şi organizate de către forţele de ocupaţie ruse nu fac decât să agraveze situaţia şi sunt o încercare a Rusiei de a-şi legitima controlul militar ilegal. Aşadar, suntem martori ai încă unei încălcări a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei de către Rusia, care este contrară Cartei ONU şi principiilor şi angajamentelor OSCE”, a declarat Bogdan Aurescu.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. A venit vremea ca și România să renască. N-ar fi putut dacă “pacea” între popoare ar fi continuat. Astfel că România și alte țări asemenea ei vor deveni libere și vor înflori. Scris este că:” Cine duce în robie, de robie are parte”. Iar noi românii n-am mâncat usturoi(cum se zice) … .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button