X

NATO răspunde evaziv la cererea lui Zelenski de aderarea accelerată a Ucrainei la Alianță

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a dat un răspuns evaziv vineri, 30 septembrie, privind cererea Ucrainei de a obține o procedură rapidă de aderare la Alianță. 

Șeful NATO a fost întrebat dacă Alianța va lua în considerare cererea Ucrainei, aşa cum s-a întâmplat cu Suedia şi Finlanda.

”Fiecare democraţie din Europa are dreptul să aplice pentru a deveni membru al NATO şi aliaţii NATO respectă acest drept şi am spus de mai multe ori că uşa NATO rămâne deschisă şi am demonstrat asta în ultimii ani. Aliaţii NATO, când s-au întâlnit la Summit-ul NATO de la Madrid, au afirmat foarte clar că sprijinim dreptul Ucrainei de a-şi alege propriul drum, de a decide din ce structuri de securitate vrea să facă parte. Decizia de acordare a statutului de membru trebuie luată de toţi cei 30 de aliaţi şi luăm aceste decizii prin consens”, a explicat el.

El a subliniat că acum preocuparea este de a oferi sprijin imediat Ucrainei şi a o ajuta să se apere de invazia brutală a Rusiei.

Vineri, președintele Volodimir Zelenski a anunțat că Ucraina va cere în mod oficial o ”aderare accelerată la NATO”, imediat după ce Rusia a mediatizat anexarea ilegală a patru regiuni din Ucraina.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Zelenski a aruncat undița cu momeală în cârlig, iar peștele cel mare, NATO, refuză însă să muște, fiind încă destul de sătul. Nu credem că o va primi ca membru NATO, ci doar o va sprijini să scoată cu mâinile ei(ale Ucrainei) castanele coapte. Primirea în NATO a Ucrainei înseamnă declararea oficială a războiului dintre Rusia și NATO. Nu poate face NATO acest pas momentan, ci doar când va fi la ananghie. De aceea Putin va merge cu siguranță mai departe cu planul său de echilibrare a balanței greilor la nivel mondial. Între timp se trezesc și națiile din somnul cel de moarte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button