X

Ambasada Statelor Unite la Moscova le cere cetăţenilor americani să părăsească „imediat” Rusia

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ambasada Statelor Unite la Moscova a emis o alertă de securitate şi a îndemnat cetăţenii americani să părăsească „imediat” Rusia, relatează The Guardian, potrivit News.ro.

Ambasada Statelor Unite a avertizat, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial, că persoanele cu cetăţenie dublă, rusă şi americană, pot fi recrutaţi ca parte a mobilizării Guvernului rus în sprijinul invaziei sale în Ucraina.

„Rusia poate refuza să recunoască cetăţenia americană a cetăţenilor cu dublă cetăţenie, să le refuze accesul la asistenţa consulară americană, să împiedice plecarea acestora din Rusia şi să înroleze cetăţeni cu dublă cetăţenie pentru îndeplinirea serviciului militar”, se arată în comunicat.

Ambasada a avertizat că cetăţenii săi „nu ar trebui să călătorească în Rusia” şi că cei care locuiesc sau călătoresc în ţară „ar trebui să părăsească Rusia imediat, cât timp rămân valabile opţiuni limitate pentru zboruri comerciale”.

Opţiunile de zboruri comerciale din Rusia sunt „extrem de limitate în prezent” şi adesea indisponibile în scurt timp, potrivit comunicatului.

„Dacă doriţi să plecaţi din Rusia, ar trebui să faceţi aranjamente independente cât mai curând posibil”, subliniază comunicatul.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button