X

Suveraniștii sărbătoresc: Giorgia Meloni, felicitată de Viktor Orban și de Mateusz Morawiecki

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Premierii Ungariei, Viktor Orban, și cel al Poloniei, Mateusz Morawiecki, au felicitat-o pe Giorgia Meloni pentru rezultatul obținut la alegerile de duminică, din Italia. Coaliția de dreapta condusă de Meloni revendică victoria, în baza sondajelor exit-poll. Potrivit estimărilor, Frații Italiei împreună cu aliații au aproximativ 45% din voturile exprimate de italieni. Viitorul guvern de la Roma, a cărui conducere o doresc atât Giorgia Meloni, cât și Silvio Berlusconi, va avea o sarcină foarte dificilă dat fiind criza profundă cu care se confruntă țara.

Premierul ungar, Viktor Orban, şi omologul său polonez, Mateusz Morawiecki, i-au transmis „felicitări” Giorgiei Meloni, pentru victoria în alegerile de duminică.

„Avem nevoie mai mult ca oricând de prieteni care împărtăşesc o viziune şi o abordare comune faţă de Europa”, a transmis Viktor Orban, prin directorul său politic, deputatul Balazs Orban.

Giorgia Meloni „a arătat calea către o Europă mândră şi liberă a naţiunilor suverane”, a salutat liderul partidului spaniol VOX, Santiago Abascal.

„Azi Giorgia Meloni va câștiga alegerile din Italia, după cum și AUR va câștiga guvernarea în România.”, a spus George Simion, președintele AUR.

În acest moment, la Bruxelles, Paris și Berlin există o îngrijorare cu privire la formarea unui „front populist” care ar putea bloca procesul decizional al UE.

Patrioții au ieșit învingători

Meloni și aliații săi își clamează succesul în alegeri bazându-se pe estimările de la ieșirea la urne, conform cărora au obținut în jut de 45% din voturi. Acest lucru înseamnă că dreapta deține majoritatea în ambele camere ale Parlamentului. Legea electorală a Italiei favorizează alianțele formate înainte de scrutin, oferindu-le un număr mai mare de locuri în parlament în comparație cu numărul de voturi primite.

„Vom guverna pentru toţi italienii. (…) O vom face cu scopul de a uni oamenii”, a declarat lidera coaliției, Giorgia Meloni.

Ea revendică poziția de premier și a încercat să transmită un mesaj care să-i liniștească pe cei preocupați de direcția pe care o va lua Italia. Meloni a susținut un discurs în care a făcut apel la uniune şi liniştite, recunoscând că ultima campanie electorală a fost „violentă şi agresivă”.

Formaţiunea Giorgiei Meloni a trecut peste Partidului Democrat (PD, stânga) al lui Enrico Letta, care nu a reuşit să convingă italienii și a coborât sub 20%. Vicepreşedintele PD Debora Seracchiani a recunoscut „victoria dreptei conduse de Giorgia Meloni”, precizând că marchează „o seară tristă pentru ţară”. Mișcarea 5 Stele ar fi obținut între 13,5% și 17,5%, iar Acțiunea Italia Viva între 6,5% și 8,5%.

Potrivit postului de televiziune RAI alianța de dreapta va obține între 227 și 257 din cele 400 de locuri din camera inferioară a parlamentului și 111-131 din cele 200 de locuri din Senat. Rezultatele finale ale alegerilor sunt așteptate în cursul dimineții de luni.

În calitate de lider al celui mai mare partid din alianța câștigătoare, Meloni va deveni prim-ministru, dar transferul de putere ar putea dura mai mult de o lună. Viitorul guvern va trebui să gestioneze o perioadă de criză foarte severă.

Prețurile au înregistrat o creștere spectaculoasă, în condiţiile în care Italia are o datorie de 150% din PIB, cea mai ridicată din zona euro după Grecia. În acest context, Planul european de redresare post-pandemie, al cărui principal beneficiar este, va fi indispensabil pentru menţinerea peninsulei pe linia de plutire.

„Italia nu-şi poate permite să se priveze de aceste sume de bani”, a declarat pentru AFP istoricul Marc Lazar.

El a caracterizat drept „foarte limitată marja de manevră a lui Meloni asupra economiei”. Ea ar putea în schimb să se războiască cu Bruxellesul alături de Varşovia şi Budapesta „în ceea ce priveşte chestiunile de apărare a interesului comunitar în raport cu interesele naţionale”.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

 1. RELIGIA CHRISLAM

  S-A OFICIALIZAT:

  Conduși de Papa Francisc, liderii religiilor lumii adoptă oficial documentul de fraternitate umană la al 7-lea Congres

  CHRISLAM 2022: The International Day of Peace – YouTube

  https://m.youtube.com/watch?v=_f5HlCmgvak&feature=youtu.be

  Papa Francisc a semnat in anul 2019 in prealabil “Declarația de fraternitate umană pentru pacea mondială”

  Legământul cu imamul musulman pentru crearea religiei mondiale Chrislam

  Papa Francisc și marele imam al al-Azhar au semnat o declarație istorică de fraternitate, cerând pacea între națiuni, religii și rase, în fața unui public de lideri globali religioși din creștinism, islam, iudaism și din alte credințe.

  https://www.nowtheendbegins.com/end-times-covenant-pope-francis-antichrist-signed-islamic-leader-makes-no-reference-to-jesus-christ/

  Iar in Septembrie 2022

  Odată cu adoptarea, săptămâna aceasta, de către cel de-al 7-lea Congres Mondial al Religiilor, a documentului Fraternității Umane, creat de Papa Francisc și Mohamed bin Zayed,

  Chrislam este acum oficial Religia Mondială.

  Este oficial, Chrislam a fost acum codificat și ratificat, odată cu aprobarea la cel de-al 7-lea Congres al liderilor religiilor mondiale și tradiționale, a documentului Fraternitatea umană creat de Papa Francisc al Vaticanului și finanțat și promovat de Mohamed bin Zayed din Emiratele Arabe Unite….

  Din partea Bisericii Ortodoxe a participat Patriarhul Teofil al Ierusalimului

  LIVE | Pope Francis in Kazakhstan 2022 | Final Declaration and conclusion of the Congress | – YouTube

  https://m.youtube.com/watch?time_continue=10&v=2ZXEtCryEWE&feature=emb_title

  CHRISLAM CONFIRMED: Led By Pope Francis, Leaders Of The World’s Religions Formally Adopt Human Fraternity Document At 7th Congress • Now The End Begins
  https://www.nowtheendbegins.com/7th-congress-of-leaders-of-world-religions-adopt-human-fraternity-chrislam-document-pope-francis-mohamed-bin-zayed/

  WAM English pe Instagram: “. The 7th Congress of Leaders of World and Traditional Religions kicked off today in the Kazakh capital, Nur-Sultan, under the title “The Role of the Leaders of World and Traditional Religions in the Spiritual and Social Development of Human Civilisation in the Post-Pandemic Period”. The opening ceremony was attended by President of the Republic of Kazakhstan Kassym-Jomart Tokayev; Dr. Ahmed Al-Tayeb, Grand Imam of Al-Azhar and Chairman of the Muslim Council of Elders; Pope Francis of the Catholic Church, alongside 108 other religious and world leaders from 60 different countries. The two-day Congress of the Leaders of World and Traditional Religions is a unique interfaith forum convened every three years in Nur-Sultan at the initiative of the First President of Kazakhstan. This forum has played an important role in the rapprochement of cultures and civilisations in searching for answers to the key challenges of current time. #WamNews”
  https://www.instagram.com/p/Cie8NvppHrj/?utm_source=ig_embed&ig_mid=C726C5FB-EC80-4128-AE53-13C3FACD64AA

 2. 🇷🇴Legăturile lui Meloni cu elita SUA

  Din februarie 2021, Giorgia Meloni este membră a Aspen Institute, un institut puternic ‘think tank’ al Grupului Rockefeller.

  Directorul general al institutului este, la rândul său, și membru al WEF. Meloni a susținut inițial și Pașaportul Verde❗

  Giorgia Meloni urmează să devină noul prim-ministru al Italiei. Este pentru prima dată când așa-numiții populiști de dreapta ajung la putere într-o țară principală a UE.

  Ea vrea să renunțe la politicile identitare de stânga și, cel puțin așa pretinde ea, cu paternalismul UE. Dar, în același timp, a stat în spatele Pașaportului Verde și a cultivat legături transatlantice cu oligarhia occidentală.

  Suntem spectatorii unui teatru bine înscenat ?

  Sursa:
  https://tkp.at/2022/09/26/melonis-verbindungen-zur-us-elite/

  🇷🇴🇷🇴🇷🇴
  MELONI, “salvarea’ din Italia, nu e nimic altceva decât încă o marionetă a sistemului, care a susținut și a contribuit activ la înțeparea obligatorie și la introducerea Pașaportului Verde ‼️

  Politicienii care consideră că libertatea se poate ‘vaccina’ sau recupera doar cu ajutorul unui act medical forțat fac parte și ei din tot acest teatru și nu au ce cauta la conducerea unei țări❗

  Sursa (conține mărturie video)
  https://t.me/veritasadevarulnecenzurat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button