X

A fost dezvăluit modul în care Rusia va aplica doctrina nucleară

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Toate legile și doctrinele Federației Ruse, inclusiv cea nucleară, se vor aplica și noilor teritorii dacă vor fi consacrate în Constituția țării, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, citat de agenția Interfax.

„Întregul teritoriu al Federației Ruse, care este consacrat și poate fi consacrat suplimentar în Constituția Federației Ruse, se află cu siguranță sub protecția deplină a statului, acest lucru este absolut firesc. Toate legile, doctrinele, conceptele, strategiile Federației Ruse se aplică întregului său teritoriu”, a declarat Lavrov în cadrul conferințelor de presă de la ONU, răspunzând la întrebarea dacă doctrina nucleară a Federației Ruse va fi extinsă la noi regiuni dacă acestea vor vota în favoarea aderării la Rusia în timpul referendumurilor.

Comentând declarațiile privind un răspuns iminent al SUA în cazul în care noi teritorii se alătură Rusiei, ministrul a precizat: „Nu m-aș angaja în nicio prognoză sumbră aici”.

„Nu am auzit că Statele Unite amenință cu vreo lovitură, am auzit că președintele Biden a spus că, dacă vor avea loc referendumuri și rezultatele acestora vor fi adoptate, Rusia se va confrunta cu alte sancțiuni „din iad”, sau din altă parte … Dacă se avansează o teză amenințătoare că Rusia va fi lovită, voi citi acest text, nu știam că Statele Unite și Ucraina sunt aliați legați de un lanț atât de periculos”, a adăugat el.

Lavrov a precizat că Statele Unite, ca și alte țări occidentale, nu s-au declarat parte în conflictul din Ucraina și, prin urmare, trebuie să respecte convențiile internaționale care interzic furnizarea de nave de război, muniții și orice echipament militar.

„Adică, furnizând arme Kievului, Statele Unite și Uniunea Europeană și NATO nu pot pretinde statutul de neutre, adică nu pot pretinde că nu participă la conflict”, a adăugat ministrul rus de externe.

El a subliniat că Statele Unite trimit arme Ucrainei, furnizează informații și date prin satelit, ceea ce înseamnă că „nu sunt deloc neutre în această situație și sunt parte la conflict”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button