X

UDMR este o organizație care promovează terorismul împotriva românilor și reprezintă o vulnerabilitate la adresa securității naționale a României

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Deputatul AUR de Mureș, Dan Tănasă, afirmă cu tărie că UDMR este o organizație care promovează terorismul și care reprezintă o vulnerabilitate la adresa securității naționale a României deoarece încurajează etnicii maghiari la ură împotriva românilor și chiar la comiterea de acte teroriste. 

Uniunea Democrată Maghiară din România a produs în ultimii ani o serie întreagă de exemple care probează, dincolo de orice urmă de îndoială, faptul că UDMR este o organizație profund antiromânească, antieuropeană, xenofobă, iredentistă, și care promovează terorismul împotriva românilor. Voi prezenta celor care au urechi să audă și minte, să priceapă câteva exemple. În orice țară cu apă caldă la robinet. Aceste câteva exemple ar fi fost suficiente pentru ca UDMR să fie marginalizată și tratată ca o organizație care atentează la siguranța națională. În România, în schimb, UDMR este slugă, rit și invitată în Guvern, unde i se dau pe mână sute de milioane de euro din dezvoltarea României.

În 2006, actualul primar al orașului Sfântu Gheorghe, la vremea respectivă deputat în Parlamentul României, făcea următoarea declarație într-un ziar local de limbă maghiară, citez: ”Am speranța că președintelui Băsescu nu-i va plăcea dacă românii din secuime vor ajunge să împărtășească soarta sârbilor din Kosovo. Masacrați de albanezi.” Nota mea. Închei citatul. Doi ani mai tîrziu, același personaj, întrebat de un ziarist de la Radio Cluj ce anume a vrut să spună cu aceste cuvinte, Antal Arpad a declarat pe banda audio că dacă maghiarimea din Transilvania nu va obține autonomia teritorială pe criterii etnice, atunci lucrurile vor scăpa de sub control.

Citez: ”Răbdarea maghiarilor s-ar putea termina la un moment dat. Vin generațiile tinere care sunt mult mai active, mai nerăbdătoare. Au fost socializați în timpul comunismului. Nu trăiesc cu frica cu care au trăit părinții noștri în perioada comunismului și lucrurile pot scăpat de sub control. Am încheiat citatul”, a declarat Antal Arpad în emisiunea Ideea europeană de la Radio Cluj. O amenințare cu caracter terorist mai directă din partea unui lider UDMR nu se putea și totuși s-a putut mai mult. În decembrie 2014, procurorii DIICOT Structura Centrală au dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare, prevăzută de articolul 206 Cod penal, în condițiile Legii 530 XV 2004 privind prevenirea și combaterea terorismului.

După ce primarul UDMR din Sfântu Gheorghe a declarat, de la tribuna Consiliului Reprezentanților Unionali ai UDMR de la Târgu Mureș, că dacă premierul Victor Ponta nu îl va instrui, între ghilimele, pe prefectul de Covasna să lase maghiarii în pace, atunci în secuime s-ar putea întâmpla ceea ce s-a întâmplat în martie 1990, la Târgu Mureș. Așadar, un liderul UDMR invoca în spațiul public atrocitățile din martie 1990, de la Mureș, când românul Mihail Cofariu a fost bătut cu bestialitate de mai mulți maghiari pentru a intimida chiar statul român, pentru simplul fapt că prefectul de Covasna de la acea dată a îndrăznit să aplice legea din nou. Același liderul UDMR sugerează acțiuni violente cu caracter terorist împotriva românilor, dacă UDMR nu este lăsată să facă ce vrea în Transilvania.

Din nou, UDMR nu se dă în lături de la declarații cu, evident, caracter terorist, cu scopul de a răspândi teroare în rândul populației românești din acea zonă.

După ce am acționat în judecată DIICOT pentru a afla stadiul anchetei în acest dosar, am aflat cu stupoare că dosarul penal deschis în acest caz a fost clasat din motive procedurale, nu pentru că fapta nu ar exista. Opinia publică a trecut foarte ușor peste faptul că doi cetățeni români de etnie maghiară au fost condamnați definitiv la cinci ani închisoare pentru tentativă de atentat terorist împotriva românilor și ca să nu existe niciun dubiu că UDMR este o organizație promotoare a terorismului. În mai anul acesta, doi parlamentari UDMR au participat la un eveniment public în care cei doi condamnați pentru terorism au fost premiați de o asociație din Ungaria, chiar în incinta unei instituții publice a statului român din Târgu Secuiesc.

Gestul incalificabil a fost tolerat de întreaga clasă politică de la București. De la Ciolacu la Cîțu, de la Tudose la Ghorghiu, de la Iohannis la Băsescu și Ponta, toți au tăcut într-un cor al slugărniciei și au tolerat acest gest inacceptabil. Dovezile sunt, așadar, cât se poate de șocante și atât de evidente. UDMR este o organizație care promovează terorismul și care reprezintă o vulnerabilitate la adresa securității naționale a României. România este patria tuturor cetățenilor, indiferent de etnie, care respectă Constituția României. Comunitatea maghiară din România merită respectul și aprecierea noastră. Cei care sprijină terorismul, însă, merită tot disprețul nostru. Vă mulțumesc mult.”, a declarat deputatul AUR de Mureș, Dan Tănasă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button