X

AUR va respinge creșterea salariilor parlamentarilor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

George Simion, președintele AUR, vorbește despre creșterea salariilor parlamentarilor dar și a altor funcționari cu salarii foarte mari: „numai peste cadavrul meu”.

El explică și ceea ce s-a întâmplat și va face o analiză internă pentru a se stabili în clar cum s-a ajuns în această situație: „PSD, PNL și UDMR folosesc tot felul de subterfugii pentru a introduce privilegii pentru politicieni. Au venit la Senat cu o propunere de amendare a unor prevederi cu doar 15 minute înainte de vot. Se amestecă lucrurile bune cu avantajele lor pentru ca atunci când votezi să nu o poți face decât la pachet”.

Președintele AUR cere și o anchetă internă:

„Dacă va exista un singur deputat AUR care să își voteze o mărire de salariu va fi dat afară. Nu este o amenințare, este o constatare.

În actuala criză UDMR a băgat un amendament cu doar 15 minute înainte de vot. Inclusiv ai noștri senatori au greșit, au votat, din neștiință. Este momentul pentru toleranță zero pentru politicienii care își votează creșteri de salarii.

Nu se va întâmpla acest lucru decât peste cadavrul meu. Legea va ajunge la Camera Deputaților care este cameră decizională. Putem să dăm o creștere a salariilor mici cu rata inflației, dar nu admitem ca să creștem salariile politicienilor, ale parlamentarilor.

La revedere celor care doresc să facă acest lucru, nu se vor crește salariile parlamentarilor în numele meu sau în numele AUR” a susținut președintele AUR, George Simion.

PSD, PNL și UDMR au dat o ordonanță de urgență prin care să se crească salariilor unor bugetari , printre care și parlamentarii, cu 10%. AUR se opune categoric unei astfel de prevederi.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Ordin executiv (decret) privind mobilizarea parţială în Federaţia Rusă

    http://en.kremlin.ru/events/president/news/69391

    21 septembrie 2022, 9:20 ora Moscovei

    În conformitate cu legile federale nr. 61-FZ cu privire la apărare (promulgată pe 31 mai 1996), nr. 31-FZ cu privire la mobilizare şi pregătirile pentru mobilizare în Federaţia Rusă (promulgată pe 26 februarie 1997), şi în conformitate cu legea federală nr. 53-FZ cu privire la datoria militară şi serviciul militar (promulgată pe 28 martie 1998), preşedintele Federaţiei Ruse a declarat mobilizarea parţială în Federaţia Rusă începând cu 21 septembrie 2021.
    Ordinul executiv constituie baza legală pentru chemarea cetăţenilor Federaţiei Ruse la slujirea în Forţele Armate ale Federaţiei Ruse, ca parte din efortul de mobilizare. Cetăţenii Federaţiei Ruse chemaţi pentru serviciu militar vor avea statutul personalului militar care slujeşte în Forţele Armate pe bază de contract.
    Ordinul executiv precizează sumele ce urmează a fi plătite cetăţenilor chemaţi în cadrul serviciului militar, durata contractelor de servicii militare semnate de personalul militar, situaţiile în care este eliberat personalul aflat sub contract, precum şi care cetăţeni sunt chemaţi ca parte din mobilizare.
    Au fost emise instrucţiuni corespunzătoare către Guvernul Federaţiei Ruse şi oficiali guvernamentali de top din entităţile constitutive ale Federaţiei Ruse.
    Conform Ordinului Executiv, cetăţenii Federaţiei Ruse angajaţi de companiile din domeniul apărării vor beneficia de o excepţie de la mobilizare pe perioada în care sunt angajaţi ai acelor organizaţii. Guvernul Federaţiei Ruse va preciza categoriile de cetăţeni care au dreptul să obţină scutiri, şi maniera în care vor fi furnizate aceste scutiri.

    https://cdna.artstation.com/p/assets/images/images/000/485/000/4k/jakub-rozalski-1920-before-the-storm-100na50small.jpg

    Mesajul televizat transmis de preşedintele Federaţiei Ruse (21 septembrie 2022)

    http://en.kremlin.ru/events/president/news/69390

    Prieteni,

    Subiectul acestui mesaj îl constituie situaţia din Donbass şi parcursul operaţiunii militare speciale pentru a-l elibera de regimul neo-nazist, cel care în 2014 a preluat puterea în Ucraina ca rezultat al unei lovituri de stat armate.
    Astăzi mă adresez vouă, tuturor cetăţenilor ţării noastre; oameni de diferite generaţii, vârste şi etnicităţi; oamenii marii noastre patrii, toţi care sunt uniţi în cuget cu privire la Rusia noastră istorică; soldaţi, ofiţeri şi voluntari care luptă pe linia frontului şi îşi fac datoria militară; fraţii şi surorile noastre din republicile populare Donetsk şi Lugansk, regiunile Kherson şi Zaporozhye, precum şi din alte zone care au fost eliberate de sub regimul neonazist.
    Problema pe care o aduc în discuţie se referă la măsurile necesare, imperative pentru a proteja suveranitatea, securitatea, şi integritatea teritorială a Rusiei, pentru a susţine dorinţa şi voinţa compatrioţilor noştri de a-şi alege viitorul în mod independent; mesajul se referă şi la politica agresivă a anumitor elite politice ale vestului, care fac tot ce pot pentru a-şi păstra dominaţia. Pentru acest scop, încearcă să blocheze şi să suprime oricare centru de dezvoltare suveran şi independent, pentru a continua să-şi impună cu agresivitate voinţa şi pseudo-valorile asupra altor ţări şi popoare. Scopul acelei părţi a occidentului este de a slăbi, diviza şi până la urmă de a distruge ţara noastră. Acum ei spun deschis că au reuşit să împartă Uniunea Sovietică în 1991, iar acum a venit timpul să facă la fel cu Rusia, care trebuie divizată în nenumărate regiuni care ar urma să se afle în conflict letal unele cu altele.
    Ei au pus la punct aceste planuri cu mult timp în urmă. Au încurajat grupuri de terorişti internaţionali în Caucaz şi au mutat infrastructura ofensivă a NATO aproape de graniţele noastre. Au folosit rusofobia totală ca armă – mai ales în Ucraina, care a fost proiectată să devină un cap de pod antirusesc. Au transformat poporul ucrainian în carne de tun şi i-au împins într-un război cu Rusia, pe care l-au declanşat în 2014. Au folosit armata împotriva civililor şi au organizat un genocid, o blocadă şi o teroare împotriva celor care au refuzat să recunoască guvernul care a fost creat în Ucraina ca rezultat al loviturii de stat.
    După ce regimul de la Kiev a refuzat public să rezolve în mod paşnic problema Donbass-ului şi au mers atât de departe încât şi-au făcut publică ambiţia de a deţine arme nucleare, a devenit clar că o nouă ofensivă în Donbass – au mai fost două înainte – era inevitabilă, şi că obligatoriu ar fi fost urmată de un atac asupra Crimeii deţinută de Rusia, adică asupra Rusiei.
    În acest context, decizia de a declanşa o operaţiune militară preventivă a fost o decizie necesară şi singura opţiune. Principalul scop al acestei operaţiuni – acela de a elibera tot Donbass-ul – rămâne nealterat.
    Republica Populară Lugansk a fost eliberată de neonazişti aproape complet. Continuă luptele în Republica Populară Donetsk. În cei opt ani dinainte, regimul de ocupaţie de la Kiev a creat o linie foarte adâncă de structuri defensive permanente. Un atac frontal asupra lor ar fi dus la pierderi grele. De aceea, unităţile noastre împreună cu forţele din republicile din Donbass acţionează în mod sistematic şi competent. Ei se folosesc de echipamentul militar şi salvează vieţi, înaintând pas cu pas pentru a elibera Donbass-ul, a curăţa oraşele şi comunele de neo-nazişti, şi a ajuta oamenii pe care regimul de la Kiev i-a transformat în ostatici şi scuturi umane.
    Aşa cum ştiti, la operaţiunea militară specială participă personal militar profesionist, care servesc ţara sub contract. Alături de ei luptă unităţi formate din voluntari – oameni de diferite etnicităţi, profesii şi vârste, care sunt adevăraţi patrioţi. Au răspuns la chemarea inimii pentru a se ridica în apărarea Rusiei şi a Donbass-ului.
    Cu privire la mobilizare, am emis deja instrucţiuni pentru Guvern şi Ministerul Apărării pentru a determina statutul legal al voluntarilor şi al personalului din unităţile militare ale Republicilor Populare Donetsk şi Lugansk. Trebuie să aibe acelaşi statut ca militarii profesionişti din armata rusă, inclusiv beneficii materiale, medicale şi sociale. Trebuie acordată atenţie specială pentru a organiza aprovizionarea cu echipamente militare şi de alt tip pentru unităţile de luptători voluntari şi pentru miliţiile populare din Donbass.
    În timp ce acţionau pentru a îndeplini obiectivele principale ale apărării Donbass-ului – în conformitate cu planurile şi deciziile Ministerului Apărării şi Statului Major – trupele noastre au eliberat porţiuni considerabile de teritoriu din regiunile Herson şi Zaporozhye, precum şi un număr de alte regiuni. Acest lucru a dus la o linie de contact prelungită, care se întinde pe mai mult de 1.000 de km.
    Iată ce vreau să fac public pentru prima dată. După începutul operaţiunii militare speciale – mai ales după tratativele de la Istanbul – reprezentanţii Kiev-ului au avut un răspuns destul de favorabil faţă de propunerile noastre. Aceste propuneri urmăreau asigurarea securităţii şi intereselor Rusiei. Dar o rezolvare paşnică, evident, nu convenea Vestului. De aceea, după ce partea ucrainiană a făcut anumite compromisuri, Kiev-ului i s-a ordonat practic să arunce la coş aceste înţelegeri. Mai multe arme au fost pompate în Ucraina. Regimul de la Kiev a adus în joc noi grupuri de mercenari şi naţionalişti, unităţi militare antrenate conform standardelor NATO şi care primesc ordine de la consilieri vestici.
    În acelaşi timp, prin toată Ucraina a fost intensificat regimul de reprimare împotriva propriilor cetăţeni, reprimare pusă în practică imediat după lovitura de stat armată din 2014. Politica de intimidare, teroare şi violenţă începe să ia proporţii de masă, sub forme oribile şi barbare.
    Vreau să subliniez următorul lucru. Ştim că majoritatea oamenilor care trăiesc în teritoriile eliberate de neonazişti – şi aici vorbim în principal de ţinuturile istorice ale Novorusiei – nu vor să trăiască sub jugul regimului neo-nazist. Oamenii din regiunile Zaporozhye şi Herson, din Lugansk şi Donetsk au văzut şi văd atrocităţile făcute de neonaziştii din zonele ocupate de ucrainieni în regiunea Harkov. Descendenţii banderiţilor şi membrii expediţiilor naziste de pedeapsă ucid, torturează şi închid oameni; se răzbună, bat, şi comit acte scandaloase asupra civililor paşnici.
    Sunt peste 7,5 milioane de oameni în republicile populare Donetsk şi Lugansk şi în regiunile Zaporozhye şi Herson care trăiau acolo înainte de începutul ostilităţilor. Mulţi din ei au fost forţaţi să devină refugiaţi şi să-şi părăsească casele. Cei care au rămas – şi care numără aproximativ 5 milioane – acum sunt expuşi atacurilor de artilerie şi cu rachete lansate de militanţi neo-nazişti, care trag în spitale, şcoli şi orchestrează atacuri teroriste împotriva civililor paşnici. Nu putem, nu avem dreptul moral să lăsam pe semenii noştri şi rudele noastre să fie făcute bucăţi de măcelari; nu putem decât să răspundem dorinţei lor sincere de a-şi decide singuri destinul.
    Parlamentele din Republicile populare din Donbass precum şi administraţiile militare-civile din Herson şi Zaporozhye au adoptat decizia de a organiza referendumuri pentru a determina viitorul teritoriilor lor, şi au apelat la Rusia pentru a susţine acest demers. Vrea să subliniez că vom face tot ce este necesar pentru a crea condiţii de siguranţă pentru aceste referendumuri, astfel încât oamenii să-şi poată exprima voinţa. Şi vom sprijini alegerea pentru viitor făcută de majoritatea oamenilor din republicile populare Donetsk şi Lugansk şi din regiunile Zaporozhye şi Herson.

    Prieteni,

    Astăzi forţele noastre armate, aşa cum am menţionat, luptă pe o linie de contact care se întide pe mai mult de 1.000 de km. Ei luptă nu numai împotriva unităţilor neo-naziste, ci de fapt împotriva întregii maşinării militare a Vestului colectiv. În această situaţie, consider că este necesar să iau următoarea decizie, care este complet justificată având în vedere ameninţările cu care ne confruntăm. Mai precis, găsesc că este necesar să susţin propunerea făcută de Ministerul Apărării şi Statul Major de a demara mobilizarea parţială în Federaţia Rusă, astfel încât să apărăm patria-mamă, suveranitatea şi integritatea ei teritorială, şi să asigurăm condiţii de siguranţă pentru poporul nostru şi oamenii din regiunile eliberate.
    Cum am mai spus, vorbim de mobilizare parţială. Cu alte cuvinte, vor fi chemaţi la arme numai rezerviştii militari, mai ales cei care au slujit în forţele armate şi au specializare şi ocupaţii specifice în domeniul militar, precum şi experienţă corespunzătoare. Înainte de a fi trimişi la unităţile lor, cei chemaţi pentru serviciul activ vor trece printr-o pregătire militară suplimentară, care va fi obligatorie. Această pregătire se va baza pe particularităţile observate de armată în contextul operaşunii militare speciale.
    Am semnat deja Ordinul Executiv privind mobilizarea parţială. În conformitate cu legislaţia, corpurile legiuitoare ale Adunării Federale – Consiliul Federaţiei şi Duma de Stat – vor fi notificate oficial cu privire la acest lucru astăzi, în scris. Mobilizarea va începe astăzi, 21 septembrie. Am trimis instrucţiuni către conducătorii regiunilor să furnizeze asistenţa necesară pentru activitatea birourilor de recrutare. Vreau să subliniez că cetăşenii Rusiei chemaţi la arme conform ordinului de mobilizare vor avea statutul, plata şi beneficiile sociale ale personalului militar care activează sub contract.
    În plus, Ordinul Executiv stipulează şi măsuri suplimentare pentru îndeplinirea decretului de apărare a statului. Şefii întreprinderilor din industria de apărare vor fi direct responsabili pentru atingerea obiectivelor de creştere a producţiei de arme şi echipament militar, şi de folosire a unor facilităţi adiţionale de producţie pentru acest scop. În acelaşi timp, guvernul trebuie să se ocupe fără întârziere de toate aspectele necesare pentru a susţine material şi financiar întreprinderile din industria de apărare.

    Prieteni,

    Vestul a mers prea departe în politica agresivă anti-rusă, făcând nenumărare ameninţări faţă de ţara şi poporul nostru. Unii politicieni iresponsabili din Vest vorbesc despre planurile lor de a organiza livrarea de arme ofensive cu rază lungă către Ucraina – care ar putea fi folosite pentru a executa lovituri în Crimeea şi alte regiuni din Rusia – iar politicienii respectivi fac mai mult decât să vorbească. Asemenea atacuri teroriste – inclusiv prin folosirea de arme vestice – sunt efectuate în zonele de graniţă din regiunile Belgorod şi Kursk. NATO efectuează operaţiuni de recunoaştere în timp real în regiunile din Sudul Rusiei, folosind sisteme moderne, avioane, nave maritime, sateliţi şi drone strategice.
    Washington-ul, Londra şi Brussels-ul încurajează în mod deschis Kiev-ul să mute ostilităţile pe teritoriul nostru. Ei spun deschis că Rusia trebuie înfrântă pe câmpul de luptă prin orice mijloace, apoi despuiată de orice suveranitate politică, economică, culturală sau de orice alte fel, iar apoi jefuită.
    Au recurs până şi la şantaj nuclear. Mă refer nu numai la bombardarea – încurajată de Occident – a centralei nucleare de la Zaporozhye (acţiune care poate duce la un dezastru nuclear). Mă refer şi la declaraţiile date de unii reprezentanţi de rang înalt ai principalelor ţări NATO, privind posibilitatea şi admisibilitatea folosirii de arme de distrugeere în masă – bombe nucleare – împotriva Rusiei. Vreau să reamintesc celor care fac astfel de declaraţii că ţara noastră are şi ea diferite tipuri de arme, iar unele din ele sunt mai moderne decât armele pe care le au ţările NATO. Dacă va fi ameninţată integritatea teritorial a ţării noastre, şi pentru a apăra Rusia şi poporul nostru, cu siguranţă vom folosi toate sistemele de armament de care dispunem. Nu glumesc.
    Cetăţenii Rusiei pot sta liniştiţi. Integritatea teritorială a ţării-mamă, independenţa şi libertatea noastră vor fi apărate – repet – cu toate sistemele pe care le avem la dispoziţie. Cei care folosesc şantajul nuclear împotriva noastră ar trebui să ştie că se poate întoarce foaia.
    Este tradiţia noastră istorică şi destinul naţiunii noastre să-i oprim pe cei care sunt pasionaţi de dominaţia globală şi care încearcă să împartă şi să înrobească ţara-mamă. Vă asigurăm că-i vom opri şi de această dată.
    Am încredere în sprijinul vostru.

  2. Nu prea înțeleg despre ce este vorba în comentarii. Era vorba de mărirea salariilor parlamentarilor și înnalților funcționari de stat cu sume mari în comparație nimicurile oferite celor ce muncesc cu adevărat. Trebuie lată atitudine prin proteste masive.
    Ce se întâmplă peste granițe, în Ucraina este important, dar ce facem cu multele noastre probleme urgente de rezolvat și pe care le tratăm ca pe o știre oarecare.
    Unde trăim în Ucraina sau în România? Alegeți măcar țara care vă interesează și nu scriți comentarii despre altceva…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button