X

SOLIDARITATE: Polonia spune că se va opune oricărui demers al UE care urmăreşte să priveze Ungaria de fonduri europene

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Polonia afirmă că se va opune „oricărui demers” al Bruxellesului care urmăreşte să priveze Ungaria de finanţări europene de 7,5 miliarde de euro din cauza riscurilor de corupţie din această ţară, relatează AFP, potrivit agerpres.  

Comisia Europeană a evidenţiat duminică „nereguli” şi „carenţe” în procedurile de achiziţii publice din Ungaria, proporţia „anormal” de ridicată a cererilor unice pentru aceste contracte, precum şi lipsa controlului asupra conflictelor de interese şi absenţa urmăririlor judiciare în caz de suspiciuni de fraudă.

„Polonia se va opune cu toată forţa oricărui demers al instituţiilor europene care ar urmări să priveze de fonduri o ţară membră, în acest caz Ungaria, într-un mod complet neautorizat”, a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki într-o conferinţă de presă.

Şeful guvernului naţionalist-populist polonez, el însuşi în conflict cu Bruxellesul, care îl acuză de nerespectarea statului de drept, a reamintit că omologul şi aliatul său ungar Viktor Orban a pregătit deja „un proiect de acord cu Comisia Europeană”.

Bruxellesul a acordat un termen de câteva săptămâni Budapestei pentru a face reforme.

Executivul european a sugerat Consiliului, instituţia care reprezintă statele membre şi căreia îi revine decizia finală, să suspende 65% din fondurile a trei programe legate de politica de coeziune, ceea ce reprezintă 7,5 miliarde de euro.

Bruxellesul a declanşat în aprilie împotriva Ungariei o procedură care nu a mai fost folosită până acum şi care ar putea conduce la suspendarea unor finanţări europene cât timp utilizarea lor este ameninţată de încălcări ale principiilor statului de drept.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Parintele Serafim Rose:

    Luaţi de pildă doar problema Templului din Ierusalim.
    Este adevărat că, potrivit profeţiilor ortodoxe, Templul va fi reconstruit în Ierusalim.
    Se observa uneori că se vorbeste despre reconstruirea Templului, dar ei se referă la el de parcă noi ar trebui să-l reconstruim ca pentru întoarcerea lui Hristos, Care vine să domnească asupra lumii timp de o mie de ani. Ei vorbesc de fapt despre Antihrist.
    La evreii necredincioşi va veni antihrist.
    Antihrist va veni întâi la evrei şi apoi la întreaga lume prin evrei; şi numai când acestea se vor întâmpla rămăşiţa credincioasă a evreilor se va converti în sfârşit la creştinism în chiar zilele cele de pe urmă.
    Deci acest semn al construirii templului este unul foarte mare.
    Când noi vom vedea că templul este pe cale a fi construit, atunci vom şti că vremea este aproape, deoarece acesta este în mod categoric unul din semnele sfârşitului.
    Până acum nu s-a construit, dar există tot felul de zvonuri că planurile au fost făcute, pietrele sunt adunate etc.
    Este limpede că evreii se gândesc la construirea Templului.
    Antihristul, după cum spun toți Sfinții Părinți în scrierile lor despre el, va fi cineva care Îl va imita pe Hristos, care adică va încerca să-i amăgească pe oameni arătându-se pe sine ca fiind Hristos revenit pe pământ.

    De aceea, dacă cineva are vreo conceptie neclară despre Creștinism, sau citește Scripturile în „lumina” propriilor sale opinii (iar opiniile proprii nu pot veni decât din văzduh, care văzduh numai creștin nu este acum), atunci acesta va ajunge la concluzii deosebit de anti-creștine.
    Mesajul adus de OZN-uri este de natura sa pregateasca lumea pentru aparitia lui Antihrist; „mântuitorul” omenirii apostaziate vine pentru a stapâni lumea.
    Poate ca va veni chiar din vazduh, pentru a imita mai bine Cea de a Doua Venire a Mântuitorului!
    (Matei 24, 30; Fapte 1, 11)

    Dacă-l citiţi pe episcopul Ignatie Briancianinov, veţi cunoaşte toate înşelătoriile pe care le comit demonii: demonii „se roagă” pentru tine, demonii fac minuni, ei creează cele mai minunate fenomene, aduc oamenii la biserică, fac ceea ce vreţi atâta timp cât vă ţin în această înşelare.
    Şi atunci când vine vremea, pe neaşteptate ei vă vor face să muşcaţi din momeala lor.
    Deci aceşti oameni, care au fost convertiţi la un soi de creştinism de către aşa-zisele fiinţe din univers, aşteaptă ca ele să vină din nou; şi data viitoare, mesajul lor poate fi ceva legat de venirea lui Hristos din nou pe pământ, sau ceva de genul acesta.
    Este limpede că aceasta este doar lucrarea demonilor.
    Este foarte simplu. Dacă citiţi orice text al Părinţii din primele veacuri, Vieţile sfinţilor sau Lavsaiconul, puteţi găsi multe cazuri în care apar pe neaşteptate duhuri rele in chipul lui Hristos!

    În zilele noastre ele apar în nave spaţiale, deoarece aşa s-au adaptat demonii la oamenii vremurilor; dar dacă înţelegeţi cum lucrează înşelarea duhovnicească şi ce fel de şiretlicuri are diavolul, atunci nu aveţi probleme să înţelegeţi ce se întâmplă cu aceste farfurii zburătoare.

    Există foarte multe secte astăzi care cred că Hristos vine să împărăţească o mie de ani în Templul din Ierusalim.

    De aceea, când evreii vor începe să construiască templul, aceste secte se vor bucura deoarece, pentru ele, acesta este semnul venirii lui Hristos.
    Dimpotrivă, noi ştim că acesta este semnul venirii lui antihrist, căci Hristos nu va mai veni la templu.
    Hristos vine numai la sfârşitul lumii pentru a începe veşnica împărăţie a cerurilor.
    Singurul care va veni la templu este antihrist.
    Văzând figura lui Antihrist, multi vor fi amăgiti să creadă că el este Hristos.

    👇

    Vom vedea în curând reconstrucția celui de-al Treilea Templu?
    Să urmărim evenimentele ca să aflăm!

    Ben Gurion, cel mai mare aeroport din Israel, situat în Tel Aviv, a anunțat planurile pentru o linie feroviară de mare viteză pentru anul 2023 care va transporta călătorii direct pe Muntele Templului din Ierusalim.
    Potrivit veștii, stația terminală de lângă Zidul de Vest va fi numită după cel de-al 45-lea președinte al SUA, Donald J. Trump.

    În timp ce guvernul israelian nu a anunțat public planurile de a construi un nou templu, există unele indicii, cum ar fi un fluturaș informațional distribuit de guvern în cartierele ultra-ortodoxe ale Ierusalimului, care chestioneaza prin întrebări modul în care noua linie de tren i-ar putea afecta.
    Fluturașul/pliantul include si un desen colorat cu tonalitate joviala…

    Rabinul Yekutiel Fish a explicat:

    „Hashem (Dumnezeu) pregătește calea pentru ca pelerinii să ajungă la Templu”.

    „Practic, un tren este cel mai bun mijloc, deoarece poate transporta mult mai mulți oameni fără pericolele sau ambuteiajele asociate cu autostrăzile.”

    Acest proiect de tren (care anticipeaza pe „Mesia”) fiind preconizat într-o măsură și mai extinsa cu noua pistă de mare viteză care va aduce călătorii/pelerinii direct de la Aeroportul Internațional Ben Gurion la Zidul de Vest din Ierusalim.
    Trenul este proiectat să înceapă să funcționeze în aprilie 2023, tocmai util pentru vacanța de Paște.

    Între timp, avem această veste că junincile roșii au ajuns în Israel.

    https://endtimeheadlines.org/2022/09/red-heifers-arrive-in-israel-in-preparation-for-third-temple/Care este semnificația junincilor roșii?

    Is the third temple coming to Jerusalem?
    https://geoffbiddulph.substack.com/p/is-the-third-temple-coming-to-jerusalem

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button