X

Scandalul paradei gay de la Belgrad: președintele Serbiei promite pedepse pentru ambele tabere

Aleksandar Vucic

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a promis că îi va pedepsi atât pe oponenții marșului LGBT de la Belgrad, cât și pe participanții acestuia, care au încalcat ordinea publică, scrie TASS, potrivit Rador.

„Ați văzut indivizi care cred că ei au dreptul de a mărșălui și nimeni altcineva nu are acest drept, pentru că sunt normali, în timp ce alții se pare că nu sunt. Ați văzut și oameni care au încălcat moralitatea publică. Persoanele care au atacat poliția vor fi pedepsite, la fel și cei care au încălcat moralitatea publică scoțându-și chiloții și pantalonii”, a spus Vučić.

Liderul sârb a subliniat că, în situația cu parada gay, statul s-a trezit într-o poziție în care orice decizie luată este aprobată de 80% din populație, dar condamnată ferm de restul de 20%.

Pe 13 septembrie, Ministerul de Interne din Serbia a interzis desfăşurarea unui marș LGBT la Belgrad şi în acelaşi timp a interzis şi un marș al antiglobaliştilor în apărarea familiei.

Organizatorii marșului LGBT au contestat interdicţia la Curtea Constituțională, dar aceasta a recunoscut decizia Ministerului de Interne al Serbiei ca fiind legală.

În ciuda interdicției, câteva sute de activiști LGBT s-au adunat, sâmbătă, pentru a protesta în fața clădirii Curții Constituționale. Apoi au plecat la stadionul “Tašmajdan”, unde a avut loc un concert.

Acțiunea activiștilor LGBT, majoritatea străini, a stârnit o reacţie de răspuns din partea locuitorilor din Belgrad, care au început să se adune spontan pe străzile orașului. După cum a declarat anterior premierul sârb, Ana Brnabić, pe 17 septembrie, când a avut loc mitingul LGBT în centrul Belgradului, în unele zone ale orașului au avut loc ciocniri între oponenții paradei gay și poliție, în urma cărora 10 polițiști au fost răniți şi 64 de protestatari au fost reținuți.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button