X

Stareţul Tadei de la Vitovniţa: Când veți vedea criza economică ca ia proporții peste tot în lume, atunci să știți că arătarea în public a antihristului este aproape

Adunarea Generală ONU a votat suspendarea Rusiei din Consiliul Drepturilor Omului

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sionistii se pregătesc să pună întreaga lume sub presedentia Națiunilor Unite (ONU) sub conducerea unui singur om, antihristul, pe care îl vor pune în funcția de președinte al ONU. Deocamdată, cea mai înaltă poziție la ONU este funcția de „secretar general”. Locul presedintelui ONU este vacant, ca sa poata fi ales primul, dar si ultimul presedinte.

Antihristul va fi ales presedinte al ONU cand va veni vremea pentru a fi propulsat ca guvernator al intregii lumi. Cand natiunile lumii vor fi pregatite printr o criza multipla de proportii pentru o forma unica mondiala de guvernare, atunci va fi ales presedintele Natiunilor Unite (ONU), stapanul lumii (Sfantul Lavrentie de Cernigov spune ca atunci cand vom vota un imparat a toata lumea, acela, el, este antihristul).

Antihristul va fi primul si ultimul presedinte al Natiunilor Unite (ONU). Având în vedere că sionistii au pregatit oameni pentru toate pozițiile cheie – vor provoca o criză economica de mari proporții, fără precedent, așa incat Marea Depresiune economica din anii 1930 va fi surclasata ca un crash financiar prea mic.

Prin aceasta viitoare criză planetara, valoarea banilor din intreaga lume va cobora la zero și întregul sistem economic se va prăbuși. Acest lucru va duce la distrugerea economiilor tuturor țărilor, deoarece circulatia banilor lichizi pentru economie este de aceeași valoare si importanta ca circulatia sângelui in organismul uman.

Apoi va fi implementat un sistem planetar de plăţi digitale (bani digitali) astfel încât nimeni să nu poată supravieţui în afara lui.

După atâtea dezastre omenirea va fi gata să implore guvernarea unui salvator (antihristul) care să restabilească pacea cu orice preţ, chiar cu preţul pierderii propriei libertăţi a fiecarui cetatean. Aceasta criza economica va crea un haos fără precedent. Din acest haos natiunile vor fi scoase la liman de un „salvator”, antihristul, care va aparea ca un geniu la nivel planetar pentru a „salva” lumea.

Când veti vedea criza economică ca ia proportii peste tot în lume, atunci sa stiti ca aratarea in public (pentru a i se face lobby) a antihristului este aproape…

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

16 comentarii

 1. Sfantul Nicolae Velimirovici

  Secerisul Domnului

  RECOLTA PATRU

  Cronici noi – Recolte noi

  Omul este instabil în rău, nestatornic în bine.
  Nestatornicia în rău și întoarcerea la bine sunt lăudabile.
  Dar clatinarea, echivocul în bunătate duce la robie și tristețe.
  Acesta este unul dintre motivele, care ni se pare plauzibil, pentru care Domnul Hristos a scurtat viata, vietuirea indelungata a înaintașilor, astfel încât răul, văzând moartea frecventă a altora, să se teamă de moartea lor iminentă și de Judecata care va veni, iar cei virtuoși să fie încurajați sa aiba suficientă răbdare în suferință pentru a face binele in mod statornic.
  Doar, doar recolta s-ar înmulți..

  La sfârșitul primului mileniu creștin, Bizanțul și Roma au fost prea împotmolite în griji și plăceri pământești și reticente în a răspunde chemării Imparatului la nunta Fiului Său și au devenit prea aroganti cu Hristos.
  În aroganța lor sfidătoare cu privire la roadele duhovnicesti ale Părinților lor neprihăniți înaintea lui Hristos, ei și-au permis sa fie nesimtiti fata de prezența Sa și numele Său, și nu numai în viața privată și în politică, ci chiar și cei care slujesc in Biserică.
  Și nu au răspuns invitației Imparatului Hristos.
  Nu au răspuns…

  Împăratul s-a mâniat și i-a trimis pe slujitorii Săi în țari indepartate pentru a-i aduce la El pe păgânii slavilor, care la acea vreme, în cunoașterea lui Dumnezeu, erau “săraci, schilozi, șchiopi și orbi” (Luca 14:21).
  Iar slujitorii lui Dumnezeu, care au fost trimiși de împăratul bizantin Mihail la porunca Domnului, au fost Chiril și Metodiu, apostolii slavilor. Nimeni nu trebuie să se îndoiască că Domnul in previziunea Sa, vorbind despre pilda nunții, a avut in vedere si slavismul, noul Său câmp nemărginit de la Dunăre la Oceanul Pacific.
  Acest câmp este mare, este un continent imens, în comparație cu care, atât Imperiul Roman, cât și Bizanțul sunt insule mici.

  Și așa s-a întâmplat că atunci când poziția creștinismului de la sfârșitul primului mileniu a fost zdruncinată, pe de o parte din cauza tulburărilor dintre popoarele creștine însele, iar pe de altă parte din cauza sabiei nemiloase a lui Mahomed, a apărut brusc o “comoară a lui Hristos” nemaiauzită.
  Această comoară era Scythia, noul câmp al Domnului pentru recolte noi.
  Pentru Ortodoxie, Scythia era mai importantă decât America pentru creștinismul occidental.

  Iată, cât de ușor a fost adoptat creștinismul în Rusia!
  Mai ușor ca oriunde altundeva.
  Fără mucenicia atât de curată!
  Ca si argintul, topit de șapte ori în foc, cernut în cei șapte stâlpi ai Sinoadelor Ecumenice.
  Este o fericire că într-un spațiu atât de vast nu a existat altă cultură înainte: nici romană sau greacă, nici persană sau indiană: nimic osificat, totul a fost mobil, totul a fost flexibil.
  Nu a existat decât o cultură a gherghefului popular, a sistemului familial și tribal. Noua credință ortodoxa nu a distrus nimic din ceea ce oamenii ar regreta. A daramat idolii din lut și lemn, asta a fost tot.

  Acolo nu existau temple somptuoase precum templele Minervei sau Dianei, Osiris sau Jupiter, nu existau pagode sau piramide, nu existau statui din marmură sau aur, nu era nimic din ceea ce arhitecții, sculptorii și aurarii se rușinau glorificând cu mâinile lor falșii zei din miturile populare (cf. Ier. 10, 14).
  Tot ce era făcut din lut și pământ, totul era nesofisticat și temporar.
  Iar locuitorii erau simpli fermieri și tâmplari, fără istorie, fără faimă mondială, fără literatura, ca o turmă pierdută fără păstor și fără pășune spirituală.

  Și chiar Domnul Hristos a ales un om căzut moral, păcătos, nesățios în plăcerile pământești, ca un animal, pe principele păgân Vladimir, pentru a ridica crucea cu mâinile sale în acest nou câmp mare al Lui.
  O, cât de de neînțelesă este înțelepciunea lui Dumnezeu!
  Iată, un astfel de om, și nu un apostol Andrei curat și sfânt, a ales Providența lui Dumnezeu ca instrument al Său, astfel încât poporul rus să vadă o nouă minune a convertirii apei în vin, un păcătos într-un om neprihănit.
  Pentru a vedea poporul pe domnitorul lor, care ieri a avut părtășie pe deplin cu poporul său păgân in toate viciile și superstițiile, iar acum, cu ajutorul unei credinței ortodoxe, el a fost transformat
  într-un sfânt mai repede decât o omidă într-un fluture.
  Intr-un sfânt, chemat intocmai cu apostolii, căci el a format mai mulți ucenici pentru Hristos decât oricare dintre apostoli în întreaga sa viață.
  De atunci, de la începutul celui de-al doilea mileniu, a venit o nouă recoltă a Domnului.
  Generație după generație a venit, luând aminte la chemarea la sărbătoarea nunții Imparatului, și a răspuns la invitatie cu bucurie, continuu timp de două secole.

  Dar când secerișul Domnului a început să se diminueze din cauza păcatelor și deșertăciunii prinților ruși, din cauza dragostei de putere și a fratricidului, Domnul a îngăduit unui uragan deasupra Rusiei sa înăbușe, să scuture țărâna din grâul Său și să ia boabele curate. Uraganul a fost tătarii, care au ținut Rusia sub jugul a 200 de ani și au torturat poporul rus.

  Iar rușii au strigat către Domnul, așa cum a făcut Israelul cândva în vremea lui Ghedeon, iar Domnul și-a făcut milă și a acordat Rusiei libertate și pace după bătălia de la Kulikovo, care a fost câștigată de cuviosul principe Dmitri Donskoi cu binecuvântarea Sfântului Serghie de Radonej.

  Perioada Jugului Tătarului a adus o recoltă bună Domnului – pe cei drepți, mărturisitori, nevoitori și mulți mucenici.
  Da, și războinici, pentru că în bătălia de la Kulikovo, potrivit cronicarilor, au căzut 50.000 de războinici ortodocși.

  Când Rusia a fost eliberată de tătari, slavii balcanici, bulgarii și sârbii au căzut în sclavia turcă și, odată cu ei, grecii, românii și albanezii.
  Această sclavie a durat cinci sute de ani și, pentru ca durerea creștinilor să devină mai amară, Domnul a îngăduit ca pe biserica Sfanta Sophia, care i-a determinat pe ruși să fie botezați, crucea sa fie răsturnată și sa fie ridicată o semilună.

  Și înainte ca Domnul să îngăduie necazuri Țargradului, pe lângă cutremure, secete și epidemii, cruciații latini au cucerit capitala Orientului și au deținut-o, distrugând-o și jefuind-o, timp de aproape 60 de ani.
  Trebuia să se întâmple și s-a întâmplat într-un moment în care dogmatica era separată de ethos, de implinirea poruncilor lui Hristos și, disprețuind poruncile lui Hristos, dogmatica era chipurile respectata.
  Pentru ca împărații și domnitorii, aderau cu credință la dogmele ortodoxe, dar călcau în picioare poruncile lui Hristos, Evanghelia, mai razbit decât o faceau turcii.

  Secerișul Domnului a fost imputinat și Domnul a dezlănțuit o furtună in aceasta baltă de degradare: mai întâi pe latini, dar poporul ortodox de sub jugul latin nu s-a corectat și, așteptând o scurtă perioadă de timp, Hristos i-a chemat pe turci de departe, un popor de altă rasă si altă limbă, de altă credință, care a cucerit Bizanțul și a domnit în el, astfel încât până în ziua de azi le aparține.
  Dar de aici secerișul Domnului nu
  s-a micșorat, recolta a crescut.

  Conversația a patra:

  “Luptati fiind din interior, luptati fiind din exterior!”
  Deci, vă plângeți unul altuia, frații mei cinstiți….
  Și eu ascult și îmi aduc aminte de aceleași cuvinte rostite de graiurile Bisericii.
  E ca și cum le-aș fi auzit ieri și le aud si astăzi și cred că dacă voi trăi, mâine voi auzi aceleași cuvinte.
  Din inăuntru suntem afectati de putin credincioși, iar din exterior de catre necredincioși, iar credincioșii traitori sunt nevoiti sa-si faca loc printre aceste două stânci.

  Să ofteze, să ofteze, să ofteze, pentru că “fiecare făptură respiră și se lupta cu noi acum”.
  Nu numai cu noi, ci și cu noi, o, Sfântul Pavel, așteptând “descoperirea fiilor lui Dumnezeu” (Rom. 8, 19).
  Soarele și stelele, apele și munții, păsările și fiarele – da, fiecare făptură a lui Dumnezeu suferă pentru păcatele oamenilor și se bucură când vede printre fiii oamenilor, chiar și un traitor singur, pentru Hristos Fiul lui Dumnezeu.
  Și când Îl vede, soarele strălucește mai tare, stelele strălucesc de bucurie, apele și munții cântă un cântec, păsările zboara spre el, iar fiarele ii ling mâinile cu afecțiune. Aceștia sunt sfinții care văd și simt, pentru că sunt fiii lui Dumnezeu. Acest lucru a fost experimentat de Adam înainte de cădere, iar după caderea in păcat el și urmașii săi văd numai răzvrătirea întregii creații împotriva omului apostat.
  A fost prima revoluție din lume: revoluția naturii împotriva omului -stăpân nedemn al naturii.

  Nu va e rușine, fraților, când o pasăre zboară si se fereste de voi cu frică și când animalele se ascund se ascund de voi?
  Mi-e rușine. Căci simt că cauza fricii nu este în ele, ci în mine, din cauza pacatului strămoșului meu Adam.
  Degeaba le spun:
  “Nu vă fie frică, păsări pestrițe! Nu va ascundeti de mine, fiarelor! Nu va voi răni!”, si toate fug de om.
  Toată lumea este in calea războiului cu ele.
  Fiecare făptură miroase de la om mirosul rău al păcatului și fuge, se ascunde, suspinând dupa fiii lui Dumnezeu, stapanii animalelor fără de păcat.

  Astăzi sunteți chinuiți de cei care sunt adversari “din afară”, care spun că nu cred în Domnul Hristos până când nu-L vor vedea cu ochii lor.
  Acestea sunt cei de care fiecare creatură se teme în mod deosebit.
  Căci păsările, peștii, plantele și animalele nu-L văd pe Dumnezeu, dar trăiesc după voia Lui, de mii de ani trăiesc după voia neschimbătoare a lui Dumnezeu.
  Și animalele nu-L insultă pe Dumnezeu, dar ii ataca pe oameni și se tem de ei.

  Chiar credeți că temerarii curajoși care cer să li se arate Dumnezeu vor crede în El dacă IL vor vedea?
  La urma urmei, Satana s-a uitat la Domnul Hristos timp de secole, dar totusi a căzut departe de Hristos, ca fulgerul rostogolindu-se într-un abis fără fund.
  Și Adam i-a vorbit lui Dumnezeu în Rai, dar s-a îndepărtat de El și s-a întors către Satana.
  Iar Cain auzea glasul lui Dumnezeu, care era menit sa-l abata de la o crimă sângeroasă, dar totusi s-a repezit la fratele său nevinovat Abel și l-a omorât.
  Iudeii L-au privit pe Hristos, Fiul lui Dumnezeu Intrupat timp de mai mulți ani și totuși L-au dat la suferință și L-au răstignit.
  Și dacă Hristos Dumnezeul nostru S-ar fi arătat acum, așa cum S-a arătat pentru prima dată, cu blândețe și umilință, fără îndoială, El ar fi fost ridiculizat, torturat și ucis de cei care pretind că vor crede dacă L-ar vedea.
  Dar ei nu-L vor vedea niciodată ca atare, pentru că El se va arăta în putere dumnezeiasca și slavă orbitoare.
  Va fi prea târziu când Hristos se va arăta din nou, și lumina slavei Sale îi va orbi și ei nu vor putea vedea nimic altceva decât duhurile întunericului.

  .. “Umblăm prin credință, nu prin vedere” (2 Cor. 5:7), mărturisește cel care L-a văzut pe Dumnezeu în strălucirea care l-a orbit și L-a văzut numai atunci când a crezut în Hristos.
  Ochii omului patetic!
  Ei nu pot vedea mai departe de un cal sau de o pasăre.
  Ei nu pot vedea, până când nu sunt înarmați cu ochelari sau telescoape pentru a examina obiecte îndepărtate și mari, sau microscoape pentru a vedea cel mai mic lucru în natură.
  Cei care vor să-L vadă pe Dumnezeu prin vedere fizică, ca prin ochii unui cal sau ai unei păsări, nu-L vor vedea niciodată.
  Dar dacă ochii trupului sunt înarmați cu ochelari și telescoape ale harului Duhului, ei Îl vor vedea cu adevărat și Îl vor contempla pe Domnul Hristos în fiecare zi și în fiecare noapte.
  Să se grăbească să-L vadă în așa fel, până când secera secerătorilor lui Dumnezeu nu îi va alunga din snopii grâului Domnului.
  Nu auziți, dragii mei frați, foșnetul secerei Domnului peste tot în jurul nostru, din ce în ce mai aproape de noi?
  Ascultați, priviți în jur și fiți pregătiți!

  Жатвы Господни – святитель Николай Сербский (Велимирович) – читать, скачать
  https://azbyka.org/otechnik/Nikolaj_Serbskij/zhatvy_gospodni

  1. Fragmente din compendiul biblic si patristic alcatuit de Александр Дмитриевич Беляев:

   Într-adevăr, iudeii se vor înșela primind pe Antihrist ca fiind Mesia pe care îl așteaptă….
   “Eu am venit în numele Tatălui Meu”, le-a spus Iisus Hristos iudeilor, “și voi nu Mă primiti; iar dacă altul va veni în numele lui, pe acela îl veți primi (Ioan 5:43).

   Sfantul Chiril al Ierusalimului, ne spune:
   “Antihristul va veni la iudei ca fiind Hristos, iar de la iudei va pretinde închinare, si, pentru a-i seduce mai mult, va da dovadă de mare zel pentru reconstructia templului, insuflându-le ideea că el este din neamul lui David și că este necesar ca el să reconstruiasca templul lui Solomon” .

   Antihrist va fi pe placul tuturor, pentru ca în curând poporul său să-l iubească.
   El nu va lua daruri, nu va vorbi furios, nu va arăta o înfățișare tulbure, dar înfățișarea aceasta va seduce lumea până când va fi intronat rege.

   Dupa ce va fi intronat cei care nu ascultă și nu i se închină lui, i va chinui și, cu o răutate deosebită, se va răzvrăti împotriva creștinilor și a sfinților.
   Astfel, activitatea antihristului este împărțită în două perioade: perioada in care isi va ascunde intentiile sau perioada pregătitoare și perioada explicita sau perioada finala.

   Activitatea Antihristului în ambele perioade va fi aceeași în motivațiile lui interioare, in esență și scop, dar diferită în modalitate, atât in aspectul exterior, cât și in trasaturile caracterului; in manifestarile sale fata de religie și evlavie;
   In perioada de început, nu numai că nu se va răzvrăti împotriva lui Hristos și a crestinilor, ci iși va etala învățăturile și “sfințenia” vieții sale. În acest fel, el va atrage creștinii prin personalitatea sa, ca și cum ar fi un iubitor zelos al creștinismului.
   Pe de altă parte, el va avea timp să le insufle evreilor ideea că el este Mesia pe care iudeii îl așteaptă.
   Și va face asta prin învățătură seducătoare, cuvinte viclene și intelepte, prin sfințenia inchipuita a vieții…
   Exact asa cum il vedeti in acest videoclip:
   הינוקא! שיעורי הינוקא 🙌 תיעוד מרגש ומרתק מתולדות חייו 🙌 פשוט צמרמורת – YouTube
   https://m.youtube.com/watch?v=plF0v_YysfM

   “Antihrist va lucra cu putere si minuni de la Satana, iar aceasta putere va fi foarte mare…va avea o multime de ajutatori puternici…cu mijloace de comunicare rapide (digitale) si metode de coordonare, si va fi capabil sa infaptuiasca o resetare in toata lumea in acelasi timp”
   Beliaev, Concerning Atheism and Antihrist (Privitor la atheism si Antihrist), vol. 1, p. 765.

   Dupa ce va fi intronizat ca rege al lumii intregi:

   “Antihrist si adeptii sai vor nimici cartile Sfintei Scripturi, ii vor urmari si chinui pe propovaduitorii Cuvantului lui Dumnezeu si pe cei ce iau parte la slujbele din biserici. Vor urmari ca Liturghia sa nu se mai savarseasca nicaieri; cu toate acestea dumnezeiestile slujbe nu vor conteni si Liturghia se va savarsi in pesteri”
   Beliaev, Concernig Atheism and Antihrist (Privitor la atheism si Antihrist), vol. 1, p. 356.

   Si de asemenea:

   “Va porunci sa se aseze chipul (icoana) lui in toate bisericile crestine si templele necrestine, si toti oamenii sa i se inchine precum i s-ar inchina lui Dumnezeu. In cele din urma, in biserici se va incepe slujirea lui Antihrist ca Dumnezeu.”
   Beliaev, Concerning Atheism and Antihrist (Privitor la atheism si Antihrist), vol. 1, p.184.

   Marea majoritate a crestinilor nu-l vor recunoaste pe Antihrist.
   Aceștia vor fi la fel de nepăsători și la fel de adânc cufundați numai în interese pământești ca în zilele lui Noe și Lot (Luca 17:26-29).
   Iată ce spune Sfantul Efrem Sirul:

   “Venirea lui Antihrist va fi cunoscută fără dificultate traitorilor crestini, nu insa și acelora vor avea mintea intunecata si cufundata în treburile vieții și care vor iubi lucrurile pământești; acestia nu vor distinge clar; căci cei care sunt întotdeauna atașati de treburile vieții, deși vor auzi de la altii, nu vor crede și-i vor evita pe acestia care le va spune ca Antihrist este gata de domnie…”

   О безбожии и антихристе – профессор Александр Дмитриевич Беляев – читать, скачать
   https://azbyka.ru/otechnik/Aleksandr_Belyaev/o-bezbozhii-i-antihriste/

   О Безбожии и Антихристе. Александр Беляев.
   https://lavka-palomnika.church/o-bezbozhii-i-antikhriste-aleksandr-belyaev/

   1. Nu vă mai temeți de un om ticalos, chiar dacă are sprijin deplin nevazut !
    E doar un om, din carne și oase, ca oricare om. Iisus Hristos este Biruitorul !

  2. Sfantul Mărturisitor Gavriil Georgianul:

   Îl veți vedea pe antihrist, veți fi prigoniți, așa că fugiți în munți. Nu vă fie teamă! Precum israilitenilor nu le-a lipsit nimic în pustie, atunci când au ieșit din robia faraonului Egiptului, tot așa va fi și vouă. Dumnezeu se va griji de voi, veți merge în munți ca să păstrați libertatea lui Hristos, ca să fugiți din Egiptul lumii acesteia și de robia lui faraon, antihristul. Aceasta vă va duce în Pământul Făgăduinței, Raiul, și vă va străluci ca soarele.

   https://marturieathonita.ro/cuviosul-marturisitor-gavriil-georgianul-cel-nebun-pentru-hristos/

  3. FORTA MAJORA GLOBALA vine dupa declararea celui de-al Treilea Razboi Mondial – multe obligatii financiare, contracte si pensii vor fi anulate

   În cazul în care nu sunteți familiarizați cu ceea ce s-a întâmplat atunci in perioada interbelica in anii 40, permiteți-ne să vă reîmprospătăm memoria:

   Internarea forțată în lagăre de concentrare pe baza etniei tale (internare japoneză)

   Confiscarea de către guvern a inventarului comercial de la societăți private și publice

   Preluarea de către guvern a afacerilor private, forțând producția în timp de război

   Controlul prețurilor guvernamentale asupra mărfurilor strategice Incriminarea discursului antiguvernamental

   Raționalizarea îmbrăcămintei, zahărului, cafelei, laptelui, cărnii, brânzei, untului și a altor alimente – cetățenilor li s-au înmânat cupoane de raționalizare și au fost nevoiți să se descurce cu o ofertă limitată de produse alimentare de bază

   Europa erupe în război mondial, întregul sistem financiar occidental (adică schema piramidală a datoriilor Ponzi) se va prăbuși pentru că este construit pe instrumente de finanțare a datoriilor cu un grad ridicat de îndatorare, mai degrabă decât pe active și câștiguri reale.

   Chiar acum, întregul sistem financiar occidental este agățat de un fir de ață, care rulează pe hype și “credință”, care este împins de mass-media corporative mincinoasa.

   Piața bursieră, piața imobiliară și piețele datoriilor comerciale sunt, în esență, fraude fictive, cu foarte puține valori ale activelor suport care ar putea justifica prețurile actuale umflate.

   Ca urmare, chiar și o mică incursiune în fragila piramidă financiară ar putea duce la o prăbușire catastrofală a “contagiunii”.

   https://www.naturalnews.com/2022-09-12-global-force-majeure-coming-after-declaration-of-world-war-iii.html#

  4. Serge Monast:

   Care sunt pașii pe care îi vor stabili?

   Conform diferitelor cercetări și diferitelor rapoarte pe care le obținem, ei se gândesc chiar de acum la un colaps economic; un colaps total care ar pune pe butuci definitiv economia, un crash economic ca un pretext…

   Asta înseamnă ca un nou tip de monedă digitala va fi introdusa.

   Atunci, in prealabil, ceea ce vor să facă este să-i forțeze pe toți cei care mai au niște bani cash de rezervă să cheltuiască acei bani, pentru că ei consideră că altfel vor avea probleme să pună în aplicare Noua Ordine Mondială dacă undeva există niște oameni independenți care pot supraviețui independent, așa că trebuie să aduca oamenii într-un stadiu in care să-i impinga să cheltuiască toti banii cash.

   De aceea vor să înceapă cu un fel de colaps economic controlat pentru a impune o nouă monedă digitala, iar după aceea intenționează să o impună la nivel mondial moneda digitala.

   Pentru a implementa moneda digitala la nivel mondial trebuie să fi terminat implementarea digitalizarii peste tot in lume, iar pentru ca oamenii or să se întrebe ce este mai exact digitalizarea… digitalizarea este o modalitate electronica sofisticata de a controla direct oamenii, pe fiecare in locuinta lui, atunci cand va fi implementata.

   În acel stadiu, controlul – controlul absolut – al tuturor celor de pe planetă va fi posibil.

   Pentru a preveni orice fel de independență trebuie să ne amintim că Papusarii… Noua Ordine Mondială vor face orice pentru a se asigura că toată lumea, va fi cheltuit deja toate economiile personale și orice rezervă de numerar…

  5. Sfantul Gavriil Georgianul

   În anii antihristului oamenii vor aștepta salvarea din vazduh.
   Aceasta va fi cea mai mare șmecherie a diavolului.
   Omenirea va căuta ajutor de la extratereștri (OZN), fără să știe că ei sunt, de fapt, demoni.

   Pentru credincioși, cea mai mare tristețe va fi că vor fugi în pădure, dar cei mai apropiați ai lor vor accepta semnul Antihristului.

   Ο στάρετς Γαβριήλ μιλά για τους έσχατους καιρούς | Διακόνημα
   http://www.diakonima.gr/2011/03/28/%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B5%CF%84%CF%82-%CE%B3%CE%B1%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%AE%CE%BB-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%AD%CF%83%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%BF/

  6. NextGenerationEU

   Viitorul va fi condus de tehnologie.
   Așa că facem următorii 10 ani deceniul digital al Europei!
   Cu NextGenerationEU: veți putea să vă conectați peste tot cu 5G și bandă largă ultrarapidă la nivelul UE veți primi o identitate digitală (eID), facilitând accesul la serviciile publice online și oferindu-vă mai mult control asupra datelor dumneavoastră cu caracter personal orașele noastre vor deveni mai inteligente și mai eficiente cumpărăturile online vor fi mai sigure inteligența artificială ne va ajuta să combatem schimbările climatice și să îmbunătățim asistența medicală, transporturile și educația.

   UE finanțează cursuri de formare online, astfel încât toată lumea, tânără sau în vârstă, să își poată îmbunătăți competențele digitale. Ajutăm întreprinderile mici și mijlocii să intre online. Și facem e-educația mai accesibilă.

   Cu NextGenerationEU, suntem:

   lupta împotriva rasismului și xenofobiei promovarea egalității de gen și a emancipării femeilor protejarea drepturilor comunității LGBTQI+ și combaterea discriminării consolidarea legislației UE pentru a acoperi toate formele de discursuri de incitare la ură și infracțiunile motivate de ură.

   https://europa.eu/next-generation-eu/index_en

  7. The Greatest Hoax | Serge Monast – Project Blue Beam transcript

   Rezumat:

   Acum, ce planifică și acesti oameni?…, așa cum am mai spus, acesta nu este un vis și aceasta nu este o gândire paranoică.
   Acest lucru este real.
   Deci, ei au un plan… pentru a accepta Noua Ordine Mondială, oamenii vor trebui să accepte mai întâi Noua Religie a Lumii.
   Pentru a intra în Religia Lumii Noi, creștinii vor trebui să abdice de la propriile fundamente dogmatice. Așa cum au spus, în special Benjamin Creme, David Spangler, Alice Baily, Helena Petrovna Blavatsky… toti au spus că inițierea va fi pe o bază ideologica, în interiorul bisericii “creștine” noi, organizate și dirijate de o Lojă Masonică.
   Ea se va baza pe o inițiere luciferică, așa că ceea ce trebuie să înțelegem aici este:
   nu va fi posibil ca cineva care se va ține strâns de propria sa credința creștina să mai intre în Noua Ordine Mondială.
   Acest lucru va fi imposibil.
   Aceasta este prima pregătire pentru planul pentru umanitate, pentru că ceea ce vor să facă este să zdruncine credințele tuturor creștinilor de pe planetă.
   Și pentru a face acest lucru au nevoie de niște dovezi false, presupuse din trecut și din trecutul îndepărtat, care să “dovedească” bărbaților și femeilor că religiile lor sunt false.
   Care sunt planurile Noii Ordini Mondiale?
   Ei planifică distrugerea tuturor oamenilor care cred în Biblie, care se închină lui Iisus Hristos și urmaresc dispariția completă a creștinismului pentru a realiza acest plan.
   Noua Ordine Mondială va schimba legile națiunilor pentru ca credințele și simbolurile religioase creștine – cum ar fi crucea, de exemplu – să fie ilegale.
   Sigur ca Paștele și Crăciunul, de exemplu, vor fi înlocuite de festivitățile New Age in întreaga lume.

   Acum, pentru cei care nu vor accepta NWO, care vor respinge, noua era: new age — new age, poporul noii ordini mondiale, care este același lucru — pentru ei se planifică lagăre de concentrare – lagăre de reeducare – și pentru acele lagăre au făcut ceea ce se știe a fi clasificarea culorilor curcubeului a prizonierilor noii ordini mondiale. Curcubeul considerat simbolul podului care duce la lumea satanică a Noii Ordini Mondiale.
   Știm deja, de exemplu, că toată lumea va trebui să depună un jurământ în fața lui Lucifer cu o inițiere ritualica (acceptarea semnului fiarei n.n.) pentru a trece acea punte în noua Ordine Mondială.
   Toți cei care se opun acestei inițieri, așa cum se intenționează, vor fi cu siguranță trimiși într-un centru de detenție unde vor fi separați în diferite categorii. Asta e ceea ce ei numesc clasificarea culorilor curcubeului a prizonierilor Noii Ordini Mondiale

   Integral:
   The Greatest Hoax | Serge Monast – Project Blue Beam transcript

   http://www.sweetliberty.org/issues/hoax/bluebeam.htm

   Urmează transcrierea unei prezentări înregistrate de Serge Monast, un jurnalist canadian francofon.

   Deși nu a existat o precizare a anului pe bandă, Monast vorbește despre 1983 ca fiind “acum unsprezece ani”, așa că vom presupune că această discuție a avut loc în 1994.

   Am auzit din când în când de o hărțuire împotriva domnului Monast, și mai târziu am auzit că el a fost ucis.

   Pentru că banda din care am transcris nu era de înaltă calitate și, împreună cu accentul francez foarte greu, nu am reușit să identificam unele dintre cuvinte.

   A trebuit să intuim ortografia unora dintre nume.

   Am decis să transcriem această bandă, deoarece informațiile se referă la evenimentele care au loc astăzi.

   Linia de timp proiectată a fost în afara țintei, pentru că domnul Monast se aștepta ca planul să fie îndeplinit până in anul 2000… la fel ca mulți altii.

   El a indicat, de asemenea, în timpul prezentării că planificatorii au stabilit inițial data pentru 1983.

   Asta ar putea explica titlul cărții lui George Orwell, 1984.

   Data de 1984 (’85), de asemenea, cu informații prezentate la un comitet legislativ special în Illinois, în 1978, studiind efectele regionalismului asupra statului, de către un domn care a mărturisit că: a fost un fost curier secret al Agenției Naționale de Securitate; “poziția oficială a Guvernului SUA este de a schimba această formă de guvernământ în socialism… prin regionalism”; și asta este “logica din spatele acestui lucru este că, atunci când va avea loc noua ordine, care este programată în jurul perioadei 1985, reprezentarea comitetului care va face parte din consiliul mondial va fi foarte egală cu populația țărilor europene”.

   vorbind despre numărul preconizat de populații din fiecare regiune fiind limitat la aproximativ 20 de milioane fiecare, astfel încât nici o “regiune” nu ar putea obține vreodată în mod eficient independența față de guvernul mondial.

   PROIECTUL NASA BLUE BEAM de: Serge Monast – 1994

   Aceasta este Presa Liberă Internațională din Canada (adresa dată, nu mai este valabilă – International Free Press Network, P.O. Box 177, Magog, Quebec, Canada J1X3W8).

   Rețeaua Internațională de Presă Liberă nu este un grup religios, nicio organizație politică, ci o agenție de presă independentă la nivel mondial, în domeniul politic, economic, medical și militar.

   Ne-am specializat în investigarea și publicarea de rapoarte speciale și casete audio pentru a expune lumea subterană a conspirației.

   Organizația Națiunilor Unite va pune în aplicare o Nouă Ordine Mondială.

   Sarcina noastră este să-i facem pe oameni să înțeleagă că venirea Noii Ordini Mondiale nu este un vis, nici un gând paranoic. Este un adevărat proiect satanic în curs de desfășurare. Pentru ce?

   Urmeaza să desființeze toate religiile tradiționale creștine pentru a le înlocui cu o religie unică bazată pe “cultul omului”.

   Vor să abolească toată identitatea națională și demnitatea națională pentru a stabili o identitate mondială și guvernare mondială. Desființarea familiei, așa cum este cunoscută astăzi, pentru a o înlocui cu indivizi care lucrează cu toții pentru gloria unui guvern mondial. Urmaresc a distruge toate lucrările individuale artistice și științifice crearea de lucrări pentru a pune în aplicare un guvern mondial.

   Și acest tip de declarație de război din partea Națiunilor Unite este pentru:

   punerea în aplicare a unei apartenențe universale și obligatorii la Organizația Națiunilor Unite, ca transcendere a Organizației Națiunilor Unite de către forța multimilitară și multi-polițienească; un Departament de Justiție la nivel mondial, prin intermediul Organizației Națiunilor Unite, cu o Curte Penală Internațională; un nou acord comercial la nivel mondial pentru toate națiunile; sfârșitul războiului rece — al războiului local cum este astăzi, și obligația de conviețuire pentru “pace”; și, de asemenea, o religie a lumii noi și o cultură a lumii noi pentru toți oamenii.

   Dacă dorim cu adevărat să înțelegem Proiectul Blue Beam — Proiectul Blue Beam al NASA — de unde este acesta?… trebuie să ne întoarcem la zorii Erei Vărsătorului. Amintiți-vă că cântec?

   Acest cântec spunea:

   Când luna se află în casa a șaptea, iar Jupiter se aliniază cu planeta Marte, iar pacea ne va ghida planeta, iar iubirea va conduce stelele.

   Acest lucru se referea la anul 1982, care urma să fie la acea vreme deschiderea conspirației pentru Epoca Vărsătorului.

   Chiar înainte de punerea în aplicare a Noii Ordini Mondiale, care ar fi trebuit să înceapă la acel moment, în 1983… și trebuie să spun că Proiectul Blue Beam a fost înființat pentru anul 1983.

   Acesta a fost amânat în acel moment.

   Nu știm exact de ce, dar din 1983, fac unsprezece ani s-au îmbunătățit cu adevărat cu noi tehnologii și prin spațiu, care le permit chiar acum

   să-și facă posibil spectacolul spațial.

   Deci, obiectivele mișcării New Age sub care operează Organizația Națiunilor Unite chiar acum, sunt punerea în scena a unui Mesia al erei noi.

   Instrumentele noului guvern mondial sunt o armată multi-națională — o armată internațională; o forță de poliție internațională; o Bancă Mondială pentru economie; un guvern mondial în cadrul Organizației Națiunilor Unite; o Bancă Mondială pentru întreaga lume.

   Asta înseamnă că toate mișcările verzi vor fi nivelate în această nouă Bancă Internațională sau vor dispărea.

   O Religie mondială în care toate doctrinele bisericești vor fi distruse din rădăcini pentru a fi înlocuite de noua religie a Epocii Vărsătorului

   Vor fi șapte clasificari pentru toți bărbații și femeile – noul paradis, asa cum au spus ei – în cazul în care toată lumea va avea o lucrare predeterminată pentru a decide dacă acestia sunt de acord sau nu; sediul lagărului mondial de concentrare de la Organizația Națiunilor Unite pentru cei care nu vor accepta noul sistem; agricultura mondială și controlul aprovizionării cu alimente, care va controla aprovizionarea cu alimente și vitamine în întreaga lume.

   Noua Ordine Mondială va fi un sistem guvernamental intins/cuprins între vechile URSS, Marea Britanie și comunitățile sale, precum și statele unite reale, cu populația sa de creuzet.

   Asta e la final… o nouă ordine mondială spiritual-politică care o va înlocui pe cea veche în care trăim acum.

   Care sunt planurile Noii Ordini Mondiale?

   Ei planifică distrugerea tuturor oamenilor care cred în Biblie, care se închină lui Iisus Hristos și dispariția completă a creștinismului pentru a realiza acest plan.

   Noua Ordine Mondială va schimba legile națiunilor pentru ca credințele și simbolurile religioase creștine – cum ar fi crucea, de exemplu – să fie ilegale.

   Doar Paștele și Crăciunul, de exemplu, vor fi înlocuite de festivitățile New Age in întreaga lume.

   Noua Ordine Mondială plănuiește, de asemenea, desființarea tuturor monedelor și transferul de numerar electronic prin super platforma digitala — ceea ce numim și noi, autostrada electronică.

   Gânditorul și cărțile doctrinare de bază ale conspirației New Age pentru Guvernul Lumii Noi sunt — și evoca numele acelor oameni pentru că tot noul mod de a gândi in Noua Ordine Mondială sunt de la acei oameni, acei autori care au scris diferite tipuri de cărți care reprezinta credința de bază a mișcării New Age:

   Helena Petrovna Blavatsky, care a scris Isis Unveiled și Doctrina Secretă.

   Alice A. Baily care a scris Rasa și inițierea și externalizarea ierarhiei.

   De asemenea, Inițierea, umane și solare;

   Reapariția lui Hristos – Hristosul lor este mesia cel nou;

   Destinul națiunilor, în care ei planifică ce vor face cu statele -cu națiunile actuale.

   Autobiografia neterminată, Ucenicia în New Age, Psihologia ezoterică – aceasta este o scriere a lui Alice Baily, foarte importantă pentru toți gânditorii New Age care sunt exact cei care planifică Noua Ordine Mondială.

   De asemenea, scrierea lui Nicolae Roerich a scris Mytreya, acesta este noul lor Mesia; Shambala the Resplendent; The Agni? Yoga Series. De asemenea, scrierea lui David Spangler care a scris Apocalipsa, nașterea unei noi ere, considerată ca o perspectivă valoroasă asupra mișcării New Age.

   Reflecții asupra lui Hristos, care este legat de inițierea luciferică;

   Holograme in spațiu, au transmis ca ar trebui să fie un spectacol in spațiul mare ceresc în care extratereștrii ar trebui să vină pentru a salva oameni.

   Relația și identitatea; Legile manifestării; New Age, și spre o viziune planetară, care este direct legată de Noua Ordine Mondială așa cum au de gând să fie.

   Acum, ce planifică și acei oameni?… și, așa cum am mai spus, acesta nu este un vis și aceasta nu este o gândire paranoică.

   Acest lucru este real. Deci, ei de plan… pentru a accepta Noua Ordine Mondială, oamenii vor trebui să accepte mai întâi Noua Religie a Lumii.

   Pentru a intra în Religia Lumii Noi, creștinii vor trebui să abdice de la propriile fundamente dogmatice. Așa cum au spus, în special Benjamin Creme, David Spangler, Alice Baily, Helena Petrovna Blavatsky… toti au spus că inițierea va fi pe o bază de lume, în interiorul bisericii creștine noi organizate și este o Lojă Masonică, și organizarea Ordinului.

   Ea se va baza pe o inițiere luciferică, așa că ceea ce trebuie să înțelegem aici este: nu va fi posibil ca cineva care se va ține strâns de propria sa credința creștina să mai intre în Noua Ordine Mondială. Acest lucru va fi imposibil

   Acum, pentru cei care nu vor accepta NWO, care vor respinge, noua era: new age — new age, poporul noii ordini mondiale, care este același lucru — pentru ei se planifică lagăre de concentrare – lagăre de reeducare – și pentru acele lagăre au făcut ceea ce se știe a fi clasificarea culorilor curcubeului a prizonierilor noii ordini mondiale. Curcubeul considerat simbolul podului care duce la lumea satanică a Noii Ordini Mondiale.

   Știm deja, de exemplu, că toată lumea va trebui să depună un jurământ în fața lui Lucifer cu o inițiere ritualica (semnul fiarei n.n.) pentru a trece acea punte în noua Ordine Mondială.

   Toți cei care se opun acestei inițieri, așa cum se intenționează, vor fi cu siguranță trimiși într-un centru de detenție unde vor fi separați în diferite categorii. Asta e ceea ce ei numesc clasificarea culorilor curcubeu a prizonierilor Noii Ordini Mondiale.

   Clasificarea copiilor creștini, așa cum se planifică, caci trebuie folositi ca jertfă umană.

   Unde?

   În cadrul ceremoniilor de liturghie neagră, unde ei vor participa la orice fel de orgie sexuală, si unii dintre ei urmează să fie păstrati ca sclavi sexuali.

   Clasificarea 2, care este clasificarea deținuților care urmează să fie utilizați în experimente medicale în care medicamentele și noile tehnologii vor fi testate pe oameni.

   A 3-a clasificare este clasificarea deținuților sănătoși pentru centrul internațional de organe umane, unde organele lor vitale vor fi îndepărtate unul câte unul, în timp ce acestia vor fi menținuti în viață cu sisteme speciale de susținere a vieții.

   Clasificarea 4, pentru toți lucrătorii sclavi sănătoși.

   Noua ordine mondială este o dictatură mondială de bază bazată pe religia luciferică.

   O dictatură cu aparența unei democrații internaționale.

   Pentru a menține iluzia democrației, lagărele și munca sclavilor vor fi ascunse de populația pământului. Amintiți-vă, de exemplu, cum Hitler a ascuns exterminarea din lagărele de concentrare în timpul său. Clasificarea 5, care este clasificarea prizonierilor selectati în centrele internaționale de re-educare, unde vor fi reeducați pentru a se spala pe creier detinuti din întreaga lume și unde vor învăța cum să glorifice virtuțile noii ordini mondiale pentru umanitate.

   Clasificarea 6, care este centrul internațional de execuție (decapitare).

   Încă așteptăm detalii cu privire la clasificarea ratei a 7-a, precum și încă așteptăm dovezi privind clasificarea culorilor pentru fiecare secțiune de deținuți.

   Acum, oamenii acestia… planifică noua lor lume paradisiacă.

   Deci trebuie să înțelegeți că atunci când am decis să lansez – în urmă cu aproximativ șase luni – câteva părți minuscule de informații cu privire la proiectul lor cel mai secret, care este proiectul NASA Blue Beam, nu eram sigur la acel moment dacă voi supraviețui datorita poziției mele împotriva celui mai sofisticat proiect al noii ordini mondiale, înființat pentru a-i îngenunchea pe toți oamenii din toate națiunile, culturi și religii.

   Dar acum, urmând propria mea conștiință creștină, dragostea mea reală și profundă pentru toți frații și surorile mele necunoscuti din America și din alte părți ale lumii, accept pe deplin să-mi dau viața așa, pentru adevăr, pentru Iisus Hristos, prin dezvaluirea pentru prima dată a celor patru pași majori ai satelitului Blue Beam Project Ceea ce îi rog pe toți cei care vor citi și auzi descrierea de mai jos:

   Nu trebuie să fiti paralizați de frica, ci să răspânditi fiecare cuvânt din conținutul acestei casete audio de nouăzeci de minute și să sa va adunati împreună pentru a va ruga, a gândi și a planifica diferite moduri în care sa va organizati pentru a supraviețui showdown-ului guvernului Noii Ordini Mondiale și abuzului de putere.

   Pentru că ceea ce trebuie să înțelegem este că Noul Guvern mondial nu va fi ceva permanent – nemuritor.

   Nu este cazul.

   Dar ceea ce trebuie să facem și ceea ce trebuie să gândim acum este cum să ne organizăm pentru a supraviețui unei astfel de tiranii, unor astfel de planuri satanice.

   Acum, celebrul proiect NASA Blue Beam are patru pași diferiți.

   Patru părți spre punerea în aplicare a Religiei Lumii Noi cu antihrist în fruntea sa.

   Și trebuie să ne amintim că Religia Lumii Noi este fundamentul de bază pentru Guvernul Lumii Noi.

   Fără această Religie a Lumii Noi, un astfel de guvern, o astfel de dictatură mondială este complet imposibilă.

   De aceea, proiectul este atât de important pentru ei, dar a fost atât de bine păstrat secret până acum.

   Primul pas se referă la defalcarea tuturor cunoștințelor arheologice. Se ocupă de organizarea cutremurelor în anumite locuri precise ale planetei, unde presupuse noi descoperiri vor explica brusc – pentru populatii – sensul greșit al doctrinelor de bază ale tuturor religiilor majore.

   Această clasificare folosită pentru a face populația să creadă că toate doctrinele religioase au fost înțelese greșit și interpretate greșit au început deja cu domeniul pregătirii psihologice pentru populații pentru primul pas a fost pregătit prin filme precum 2001 o Odeseia spațială; seria, Star Trek; Star Wars care se ocupă cu invazia spațială și protecția spațiului; și ultimul film, Jurassic Park, care se ocupă de teoria evoluției.

   Acum, ceea ce este important de înțeles în acest prim pas este că acele cutremure vor lovi în diferite părți ale lumii unde oamenii de știință și învățăturile arheologice au fost predate în trecut, unde se presupune că au existat unele secrete ascunse.

   Prin aceste tipuri de cutremure va fi posibil pentru ei să redescopere din nou – se presupune, mai bine – redescoperirea din nou a acestor tipuri de secrete, iar acele secrete sunt menite să discrediteze toate doctrinele de bază ale religiilor. Aceasta este prima pregătire pentru planul pentru umanitate, pentru că ceea ce vor să facă este să arunce în derizoriu, să zdruncine credințele tuturor creștinilor de pe planetă.

   Și pentru a face acest lucru au nevoie de niște dovezi false, presupuse din trecut și din trecutul îndepărtat, care să “dovedească” bărbaților și femeilor că religiile lor sunt false.

   Al doilea pas se referă la giganticul spectacol spațial cu holograme și sunete optice tridimensionale, proiecții laser ale mai multor imagini holografice în diferite părți ale lumii, fiecare primind imagini diferite în funcție de predominarea credinței religioase regionale/naționale. Chipul acestui nou zeu va vorbi în toate limbile.

   Acum, pentru a înțelege acest lucru, trebuie să ne întoarcem puțin în diferite cercetări ale Serviciilor Secrete efectuate în ultimii 25 de ani.

   Cum ar fi aceasta:

   Sovieticii au fabricat calculatorul avansat, chiar importat, și le-au hrănit cu baza psihică specială minuțioasă, sub studii despre anatomia și biologia corpului uman; și studiile despre anatomia, chimia și electricitatea creierului uman. Aceste computere au fost alimentate, de asemenea, cu diferite limbi și semnificațiile lor.

   Dialectul oamenilor a fost alimentat din satelitul Nature Truth. Sovieticii au început să hrănească calculatorul cu programe obiective, cum ar fi cele cu Noul Mesia.

   Se pare, de asemenea, că sovieticii acum, pregatesc poporul noua ordine mondială prin metode sinucigașe pentru societatea umană prin alocarea unui val de unde electromagnetice pentru fiecare creier, pentru fiecare persoana din categorii diferite.

   Acum, există două lucruri diferite în această a doua parte.

   Spectacolul spațial și de unde vine acel spectacol spațial.

   Proiectia spatiala, Show-ul, imagistica holografică va fi folosit pentru o simulare a Celei de a Doua Veniri în care vi se vor oferi scene care se concentrează pe împlinirea a ceea ce este deja o dorință pentru crestini, pentru a va proteja chipurile de vrajmasi.

   Rezultatele acestui Hristos Fals pus în scenă în mod deliberat va fi punerea în aplicare a unei noi Religii Universale.

   Destule trucuri vor fi proiectate pe cer pentru a ne da pe spate.

   Proiectul este menit sa realizeze capacitatea de a prelua o grămadă de oameni ca într-un tip de răpire intr-o situație limita și de a simula o rapire in vazduh.

   Rezistența prin a respinge Religia Lumii Noi, Noua Ordine Mondială și a Noului Mesia va fi la scară planetara pedepsita.

   Proiectul Blue Beam se va pretinde a fi împlinirea universală a profețiilor vechi.

   În principal, se va folosi cerul ca un ecran de proiectie pentru film,

   printr-un laser spațial generat de sateliți care va proiecta imagini simultane în cele patru colțuri ale planetei în fiecare limbă și în fiecare dialect în funcție de regiune. Se are in vedere aspectul religios al noii ordini mondiale și va fi o seducție pe scară largă a gloatelor.

   Computerele (digitalizarea implementata deja) vor coordona satelitii și software-ul va rula spectacolul.

   Holografia se bazeaza pe un semnal identic, combinand pentru a produce o imagine sau o holograma cu perceptia senzoriala a iluziei optice.

   Este un fenomen optic.

   Mai exact, spectacolul va consta în proiecția cu laser a mai multor imagini holografice în diferite părți ale lumii, fiecare primind un videoclip diferit în funcție de predominarea credinței religioase regionale/naționale.

   Nicio zonă nu va fi exclusă.

   Cu animația pe calculator și efectele sonore care par să vină din adâncurile spațiului, ipochimenii uimiți ai diferitelor credinte vor fi afectati prin schimbarea perceptiei religioase intr-o maniera spectaculoasă, convingătoare. Atunci proiecția lui Hristos, a lui Mahomed, Buddha, Krishna etc. se vor contopi într-o singura figura (aceea a lui antihrist) prin redefinirea tainelor, profețiilor și Revelației care va fi fost dezvăluită prin Traditie.

   Acest unic dumnezeu proiectat pe cer va fi, de fapt, antihristul care va explica diferite scripturi care au fost înțelese greșit, si că religiile sunt responsabile pentru întoarcerea fratelui împotriva fratelui, intoarcerea unei națiunii împotriva altei națiunii; de aceea, religiile lumii trebuie abolite pentru a face loc Epocii de Aur, New Age of the One World Religion, reprezentata de singurul dumnezeu antihrist în acest caz, acela pe care îl văd înaintea lor proiectat pe cer.

   Firește că acest fals superb pus în scena va duce la tulburări sociale religioase la scară largă, inclusiv a agitatiei milioanelor de fanatici religioși, la cazuri de posesie demonică la o scară nemaiîntâlnită până atunci.

   În plus, acest eveniment va avea loc într-un moment de mare anarhie politică și tumult general, desi Organizația Națiunilor Unite intenționează să folosească cântecul de bucurie al lui Beethoven ca imn oficial al Noii Ordini Mondiale.

   Acum, dacă punem acest spectacol spațial și paralel cu programul Star Wars obținem acest lucru: efectele combinațiilor de radiații electro-magnetice și hipnoză care au făcut, de asemenea, obiectul unor cercetări intensive.

   În 1974, de exemplu, cercetătorul G. F. Shapis a spus despre una dintre aceste propuneri de cercetare și despre această investigație:

   “Va avea efectul că cuvântul emis de hipnotizator poate deveni, de asemenea, variat in functie de energia electro-magnetica modulata prin undele radio direct în creierul uman, fără a folosi niciun dispozitiv tehnic pentru receptarea sau transportul mesajului și fără ca persoana expusă la o astfel de influență să aibă vreo șansa de a controla conștient informațiile induse. Este de așteptat ca acestia să-și devieze comportamentul și să considere ca ei reactioneaza asa din proprie voință.”

   Agențiile guvernamentale și corporațiile lucrează în direcția Noii Ordini Mondiale si sunt pregătite să promoveze orice îi va ajuta să-și atingă obiectivul de control social total.

   “Va veni ziua în care vom putea combina manipularea senzorială cu drogurile, hipnoza și manipularea abilă a recompensei și pedepsei pentru a obține un control aproape absolut asupra comportamentului indivizilor. Atunci ar trebui să fie posibil să se realizeze un tip foarte rapid și extrem de eficient de spălare pozitivă a creierului, care ne-ar permite să facem schimbări dramatice în comportamentul și personalitatea unei persoane.”

   Acum, vorbim despre acest tip de raze și despre comunicarea electronică telepatică în două sensuri… tipurile de raze care sunt alimentate din memoria computerelor care stochează o mulțime de date despre ființa umană și despre limba vorbita; și astfel oamenii vor fi atinși in interiorul creierului lor, făcându-i pe fiecare să creadă că propriul său “dumnezeu” vorbește cu fiecare în sufletul său, ne referim la posibilitatea acestui tip de tehnologie și la acest tip de efecte ale gândirii.

   “Ar trebui să remodelăm societatea, astfel încât să fim cu toții instruiți de la naștere să vrem să facem ceea ce societățile doresc să facem. Avem tehnicile necesare pentru a face acest lucru. Nimeni nu deține propria personalitate.”

   Iar acest citat este foarte important pentru că este, de asemenea, din învățătura de bază a Organizației Națiunilor Unite, căci “nimeni nu deține propria personalitate”. Același psiholog adaugă:

   “Nu ai niciun cuvânt de spus despre ce fel de personalitate dobândești și nu ai niciun motiv să crezi că ar trebui să ai dreptul să refuzi să dobândești o nouă personalitate dacă cea veche este antisociala”.

   Ar putea fi cel mai mare proiect de control al minții care a existat vreodata pentru că NASA Blue Beam Project este, de asemenea, pentru punerea în aplicare a unei noi religii mondiale, un proiect de control al minții.

   Deci, aș sugera să se examineze dovezile cu atenție.

   Acum, dacă mergem mai departe în diferitele rapoarte pe care le avem aici, găsim acest lucru:

   Operația și tehnologia de control al minții includ un mesaj emițător care difuzează la frecvența sistemului nervos uman, sistem care este fabricat de sistemul electro-optic Laurel din Pasadena, California. Laurel, un contractor important de apărare a efectuat anterior cercetări privind armele de energie direcționată pentru generalul-locotenent Leonard Perez de la Forțele Aeriene ale SUA, care căuta o armă pentru a induce mesaje în mintea inamicului și pentru a-și îndemna propriul echipaj la fapte supraumane de vitejie.

   Această armă poate fi folosită pentru a induce privarea sesizarii senzoriale totală prin transmiterea semnalelor în nervii auditivi la o asemenea putere de frecventa încât blochează capacitatea victimelor de a se “auzi gândind”.

   Dispozitivul a preluat conceptul vechii butade:

   “Este atât de mult zgomot aici încât nu mă aud gândind si nu ma pot concentra”, și l-a transformat într-o armă puternică de teroare.

   Un alt dispozitiv cu microunde impuls poate livra semnale sonore direct la o persoană în timp ce acestea rămân nedetectabile de către oricine altcineva.

   Tehnologia este foarte simplă și poate fi construită folosind un pistol radar obișnuit de poliție.

   Fasciculul de microunde generat de aparat este moderat la frecvențe audio și poate transmite voci direct în creier… și aici revenim pentru acel proiect NASA Blue Beam, așa cum vorbeam la început, despre comunicațiile electronice telepatice bidirecționale din spațiu care functioneaza exact cu acest tip de tehnologie.

   Acum, dați-vă seama, atunci când am vorbit despre faptul că mesia (antihrist) din spațiu ar vorbi cu oamenii de pe pământ din interiorul lor, ca ar emite un astfel de mesaj, cum ar fi de pilda la musulmani, si care ar avea ca efect o posesie demonica și o tulburare socială pe scară largă, cum nu s-a mai văzut vreodată pe planetă.

   Această tehnologie ar putea fi folosită pentru a-i face pe surzi să audă, dar în schimb ar putea sa fie întoarsă împotriva oamenilor.

   Microundele pot fi, de asemenea, folosite pentru a influenta efectul medicamentelor in organism, a bacteriilor și otrăvurilor sau pentru a afecta funcționarea întregului creier.

   Asta înseamnă foarte mult, pentru că dacă oamenii nu cred că acest tip de tehnologie este posibila, sau acest tip de tehnologie despre care vorbim este doar science fiction… acei oameni se pun în pericol pentru că atunci când noaptea celor o mie de stele vor străluci in spațiu în acea noapte, când noul Mesia (antihrist) și noua religie a lumii vor fi puse în aplicare pe planetă, acei oameni nu vor avea timp să se pregătească și nu vor fi pregătiți să se protejeze împotriva unui astfel de tip de tehnologie.

   Acum vom vorbi despre al patrulea pas al proiectului NASA Blue Beam. Acum, al patrulea pas se referă la manifestarea universală cu mijloace electronice.

   Acesta conține trei orientări diferite. Unul este de a face omenirea să creadă că o invazie extraterestră este pe cale să lovească fiecare oraș major al pământului, în scopul de a împinge fiecare națiune puternica de a folosi arme nucleare pentru a riposta.

   În acest fel, ar pune fiecare dintre aceste națiuni într-o stare de dezarmare totală în fața Organizației Națiunilor Unite după atacul fals.

   Al doilea este acela de a-i face pe creștini să creadă într-o răpire majoră, cu presupusa intervenție divină a unei presupuse forțe extraterestre bune care vine să salveze poporul de la un atac satanic brutal.

   Scopul său este de a scăpa de orice opoziție semnificativă față de Noua Ordine Mondială.

   A treia orientare în a patra etapă este un amestec de forțe electronice și demonice.

   Undele folosite în acel moment vor permite să induca/emita prin fibră optică, cablu coaxial cel folosit pentru tv, linii electrice și telefonice pentru a pătrunde peste tot in echipamentele electronice, caci aparatele vor fi deja instalate cu microcipuri.

   Scopul acestuia se referă la intentiile globale catre întreaga lume pentru a împinge întreaga populație să se înece într-un val de sinucidere, ucideri și tulburări psihice permanente.

   Apoi, după acea noapte de o mie de stele omenirea va fi gata să implore pe Mesia (antihrist) să restabilească pacea peste tot cu orice preț, chiar și cu prețul abdicării libertății umane.

   Ceea ce este interesant de observat aici: tehnica folosită în acest al patrulea pas este exact aceeași folosită în trecut în URSS pentru a forța poporul să accepte comunismul.

   Același val digital va fi folosit de Națiunile Unite pentru a implementa Noua Religie a Lumii în Noua Ordine Mondială.

   Multă lume mă întreabă când se va întâmpla acest lucru și cum o vor face?

   Care sunt pașii pe care îi vor stabili înainte de acea Noapte Celor O Mie de Stele?

   Conform diferitelor cercetări și diferitelor rapoarte pe care le obținem, ei se gândesc chiar acum la un colaps economic, un crash economic ca pretext…

   Asta înseamnă ca un nou tip de monedă digitala diferita va fi introdusa.

   Atunci, in prealabil, ceea ce vor să facă este să-i forțeze pe toți cei care au niște bani cash de rezervă să cheltuiască acei bani, pentru că ei consideră că altfel vor avea probleme să pună în aplicare Noua Ordine Mondială dacă undeva există niște oameni independenți care pot supraviețui independenti, așa că trebuie să aduca oamenii într-un stadiu in care să-i forțeze să cheltuiască toti banii cash și sa piarda absolut tot ce au.

   De aceea vor să înceapă cu un fel de colaps economic controlat pentru a impune o nouă monedă digitala, iar după aceea intenționează să impună la nivel mondial moneda digitala.

   Pentru a implementa moneda digitala la nivel mondial trebuie să fi derulat deja implementarea super digitalizarii peste tot in lume, iar pentru ca oamenii or să se întrebe ce este mai exact digitalizarea… super digitalizarea este o modalitate electronica sofisticata de a controla direct oamenii in fiecare locuinta atunci cand va fi implementata sau instalata.

   În acel stadiu, controlul – controlul politic – al tuturor celor de pe planetă va fi posibil.

   Pentru a preveni orice fel de independență față de oameni trebuie să ne amintim că Papusarii…vor face orice pentru a se asigura că toată lumea, va fi cheltuit toate economiile personale și orice rezervă de numerar sau tezaur de valoare in bunuri.

   Pentru a preveni, de asemenea, orice fel de independență au început deja, peste tot pe planetă, a implanta în păsări, pești și animale sălbatice implanturi cu microcip.

   De ce?

   Pentru că vor să se asigure că pentru cei care nu vor accepta NWO, nu vor putea pescui sau vâna nicăieri, pentru că în ziua în care ar încerca să facă incerce sa pescuiasca sau sa mearga la vânătoare, în ziua în care ar prinde un pește sau ar vana un animal cu implant de microcip ar fi monitorizat prin satelit, absolut, peste toata suprafata pamantului.

   Aceiași oameni pentru a se asigura de controlul deplin al tuturor schimbă legile din diferite țări chiar acum pentru a se asigura că vor avea control deplin asupra vitaminelor.

   De asemenea, ei schimbă legi în acest moment, cele despre religie, dar și cele despre tulburările psihiatrice, pentru a considera pe oricine are un potențial de rezistenta/disidenta ca fiind diagnosticat cu tulburare psihiatrică și astfel ar trebui internat într-o clinică pentru a fi reeducat.

   Dacă țineți cont de faptul că această Nouă Ordine Mondială, Noul Guvern Mondial este o dictatură mondială, nu puteți uita faptul că o dictatură va face tot posibilul pentru a se asigura că va fi în măsură să controleze pe oricine de pretutindeni de pe planetă.

   De aceea, tipul de tehnologie nouă pe care îl impun acum peste tot este o tehnologie de control al oamenilor. Dacă luăm, de exemplu, tehnologia pe care am avut-o în anii 1940 și 1950, acest tip de tehnologie a fost făcută pentru a ajuta oamenii pentru o viață mai ușoară.

   Dar noua tehnologie – dacă va faceti timp să va uitati la calculatoare, microcipuri, mașini noi cu microcip, la digitalizare… veți observa, ca acest lucru este evident, veți observa că tehnologia este construita într-un mod in care poate monitoriza și controla pe oricine peste tot.

   Și daca acest tip de tehnologie este făcută în acest fel, ea este făcută și cu un scop.

   A refuza să vezi acest scop înseamnă ca nu vrei să vezi dovezile unui nou tip de putere politică care vrea să se impuna pe planeta.

   Acum, la finalul acestei expuneri… Vreau să-mi cer scuze pentru dificultățile mele, problema mea cu limba engleză, pentru că, ca un jurnalist canadian sunt, de asemenea, din partea de est a Canadei, care este de limba franceză vorbitoare.

   Sper că, chiar dacă am probleme cu pronunția, sau cu accente franceze în discursul meu, sper că va fi posibil pentru toată lumea, cel puțin să înțeleagă sensul acestei expuneri și, de asemenea, sensul real al NASA Blue Beam Project.

   Și îi rog pe toți cei de pretutindeni care vor asculta să facă tot posibilul să răspândească peste tot cuvintele despre acest tip de tehnologie nouă care există acum în spațiu și care există în scopul punerii în aplicare a Religiei Lumii Noi, care este, de asemenea, fundamentul de bază al guvernului Noii Ordini Mondiale.

   Vă mulțumesc!

 2. Sfantul Nicolae Velimirovici
  Secerisul Domnului

  RECOLTA TREI

  Mântuirea prin adevăr, credință și evlavie

  Sub marele împărat Constantin, Biserica a câștigat libertate, dar lupta nu s-a oprit.
  Edictul împăratului Constantin a adus bucurie întregii lumi creștine, ca o înviere după o răstignire de trei sute de ani.
  Episcopii și preoții au fost eliberați din închisori, duhovnicii au fost eliberați din cătușele lor, deținuții condamnați la moarte condamnați pentru credință ortodoxa au fost grațiați, iar Evanghelia a început să fie predicată nu în șoaptă, ci cu mare “glas”.

  Dar oamenii au întâmpinat bucuria libertății în moduri diferite.
  Unii au acceptat-o ca pe un dar de la Dumnezeu și ca pe un prilej pentru o nouă biruinta a lui Dumnezeu.
  Alții au înțeles libertatea ca pe o posibilitate de exprimare libertina și desfrânată.
  Alții, prin permisivitatea în exprimarea dorințelor lor carnale.
  Prin urmare, lupta primului cu al doilea și cu al treilea a izbucnit.

  Primii au înțeles porunca apostolică:
  “Deci, stați în libertatea pe care v-a dat-o Hristos și nu vă mai supuneți jugului sclaviei” (Gal. 5:1), adică în eliberarea plină de har fata de păcat, si au început să facă totul pentru slava lui Dumnezeu și pentru mântuirea sufletelor lor.
  Ei au înlocuit viciul sclaviei păgâne care le-a fost impus din exterior cu randuiala Evangheliei in mod voluntar, prin autodisciplină.
  Toți acestia, după poziția și ordinea lor, au făcut tot posibilul să-L slăvească pe Hristos și să-și slujească aproapele. Căci nu poate fi libertate aceea care nu este dedicată slujirii lui Dumnezeu și a aproapelui; numai o astfel de libertate aduce mântuirea personală, altfel nu este decat o sclavie sub numele fals al libertatii.
  Cei care aveau mijloacele ridicau biserici maiestuoase.
  Primii în construirea bisericilor au fost regii.
  Iar Constantin însuși, și mai ales mama sa, Elena, au zidit multe biserici.
  Biserica Sfanta Sophia, construită de împăratul Iustinian, strălucea peste toate ca regina bisericilor creștine.
  Artiști inspirați și-au dedicat tot talentul creării de decorațiuni și picturi ale bisericilor.
  Crestinii traitori au deschis adaposturi pentru saraci si spitale pentru bolnavi.
  Conducătorii pioși au creat legi, decrete, reglementări care au modificat legea romană păgână și au protejat credința ortodoxă și sfințenia moralității.

  Monahismul a început să se dezvolte rapid.
  Nimeni nu s-a mai strofocat pentru domenii intinse, pentru pământuri, care au început să fie locuite de cetățeni neobișnuiti – călugări și călugărițe.
  Peștera din Betleem, în care S-a născut Mântuitorul, a luminat lumea mai luminoasă decât camerele împărătești și a făcut din nenumăratele peșteri ale pământului refugii dezirabile ale locuitorilor deșertului (pustnicilor). Cei care doreau să se daruiasca deplin Domnului Hristos, s-au stabilit în deșerturi și peșteri de la Muntele Sinai până în Irlanda. Libertatea exterioară însemna pentru ei doar eliberarea de obstacolul de a muri pentru ca lumea să trăiască o viata in Hristos. Acești mărturisitori știau că imperiile strălucite ale lui Constantin, Teodosie, Iustinian și Heraclie nu sunt absolute și veșnice, ele sunt valoroase doar atât cât pot ajuta o persoană să intre în Împărăția Cerească a lui Hristos. Numărul celor care s-au retras prin deșerturi, in pustie, în lupta duhovniceasca, a fost foarte mare și a crescut de la un secol la altul.
  O singură generație de monahi din mănăstirea Sfantului Sava cel Sfințit
  a fost de zece mii de călugări.
  Si cate generatii de monahi s-au mai perindat prin acea manastire si prin altele?!
  În Est și in Vest, în special în Egipt, Abisinia, Armenia, Siria și Asia Mică?!
  Lor li s-au alăturat teologii înțelepțiti de harul lui Dumnezeu, mari episcopi, poeți inspirați ai imnografiei sfinte, care au explicat dogmele credinței, au luminat calea spre mântuire credincioșilor și au inspirat popoarele în numele lui Hristos și al Împărăției Sale Cerești.

  Toate acestea au fost numite civilizația bizantină, fără îndoială cea mai spirituală și cea mai cerească civilizație umană de pe pământ.
  Câteva secole mai târziu, se întindea de la Țargrad (Istambul) la est, pana la Muntele Sinai și la vest până în Irlanda.
  Mai târziu, numai civilizația slavă, în special cea rusă, s-ar putea compara cu ea.
  Ambele civilizații simbolizau în esență detașarea de cele trecatoare și de legătura cu vesnicia, trecerea de cele ale trupului la viata dumnezeiasca și de la aspectul muritor la cel nemuritor.
  Dar în desfasurarea libertății, ca microbii, multi “virusi” ai ereziilor s-au înmulțit.
  Toți “virusii” au descins in cele două grupuri antementionate care au înțeles greșit libertatea.
  Unuia dintre cele două grupuri, Domnul a îngăduit ca sa intre confuzia minții pentru indreptarea comportamentului care nu era dupa poruncile lui Hristos, iar celuilalt grup, a ingaduit pentru ca să i corecteze comportamentul cauzat de desfrânarea minții lor.

  Imperiul Bizantin a câștigat șapte mari biruinte împotriva învățăturilor eretice, aceste șapte biruinte fiind cele șapte Sinoade Ecumenice convocate între 325 și 787.
  La aceste Sinoade, Părinții Bisericii au respins și au anatematizat toate ereziile și au definit clar esența sfintei și curatei credințe ortodoxe. Dar aceste biruinte au fost date prin chinuri, suferințe și sânge, iar această perioadă de libertate bisericească nu a fost lipsită de mulți mărturisitori și martiri.
  La acestea s-au adăugat, prin ingaduinta lui Dumnezeu pentru depravarea omului, războaiele cu Persia păgână și Sciția, cu goții arieni, cu hunii și, în cele din urmă, cu musulmanii.
  Statutul de creștin liber a fost zguduit ca de o febră.
  Cetatea sfântă a Ierusalimului și a Palestinei a căzut sub conducerea semilunei islamice.
  Creștinii egipteni – copții, cândva cei mai numeroși locuitori ai Văii Nilului, au fost exterminați, astfel încât astăzi, paisprezece secole mai târziu, numărul lor este de abia un milion față de douăzeci de milioane cat erau.
  Roma a fost distrusă în mod repetat și arsă de eretici și păgâni.
  Creștinii din Siria și Armenia au fost redusi la cel mai mic număr, iar în Siria numărul lor a fost înjumătățit.
  A fost acesta un prejudiciu pentru Hristos?
  Dumnezeu a ingaduit ca să-i mântuiască!
  Hristos nu poate avea pierdere. Secerișul său în timpul celor 500 de ani de libertate bizantină a fost mai abundent, a constat din oameni plăcuți lui Dumnezeu, soții, copii și tineri, pustnici locuitori ai deșertului, binefăcători milostivi, teologi, ierarhi și învățători înțelepți și martiri.
  Numărul lor, fără îndoială, în acele zile a ajuns la sute și sute de milioane de oameni, de la Insulele Britanice la Oceanul Indian și pana in tinutul sciților.

  Dar, pe lângă marele seceriș al Domnului, care este principala Sa preocupare, atunci s-a întâmplat ceva de nedescris, mare pentru noi și pentru toate generațiile viitoare – credința ortodoxă a fost formulată cu precizie in Sinoade, canoanele și regulile ei au fost scrise clar, ordinea închinării și slavirii lui Hristos a fost aprobată, disciplina personală și ecleziastică a fost clar stabilită. După toate acestea, în 842, regina Teodora împreună cu fiul ei, împăratul Mihail, au declarat biruinta Ortodoxiei.
  Prima duminică a Postului Mare este hotărâtă pentru celebrarea veșnică a Triumfului Ortodoxiei în cinstea biruinței asupra tuturor abaterilor, a doctrinelor dogmatice și etice eronate ale ereticilor.

  Recolta abundentă de 500 de ani a Domnului din prima jumătate a perioadei de libertate bizantină a completat recoltele timpurii ale Domnului.
  Iar grânarul cereasc al Stăpânului
  s-a umplut din ce în ce mai mult din secerișul câmpurilor Sale pământești.

  Conversația a treia:

  V-atu derutat filosofii si istoricii, frați cinstiți.
  Cu ce v-au confuzat?
  Vorbiți despre faptul că istoria omenirii se mișcă în conformitate cu anumite legi istorice și, din păcate, odată cu venirea lui Iisus Hristos, nimic nu s-a schimbat în lume și totul continuă să se miște pe calea evoluției.

  O persoană poate ști puțin, dar pretinde că știe multe.
  În același fel, unii interpreți ai istoriei care pretind că cunosc istoria mai mult decât o cunosc.
  De fapt, ei își pun mintea deasupra așa-numitelor legi ale istoriei și cu lumânarea propriei minți vor să scoată în evidență căile istoriei trecute și viitoare a omenirii.
  La fel a făcut și unul, urmat de altul, și al treilea, și al sutimii, și bineînțeles că nu se găsesc de acord.
  Toată lumea arată o imagine parțială a căii parcurse, prinsă de lentila înțelegerii sale părtinitoare și încearcă să explice întregul cu un fragment din imaginea de ansamblu.
  Cu toate acestea, imaginea este parțială și superficială și nu poate exista alta.

  Așa cum, să zicem, marele artist rus Aivazovsky, desenând marea, nu a descris-o ca un întreg, în toate manifestările sale, grandoarea și adâncimea, pestii care o locuiesc, nu au transmis toate nuanțele de culoare, vocea mării, foșnetul și vuietul, gustul și mirosul valului marii, pensula sa a transmis doar o particulă a unei furtuni de mare sau o mare linistita.
  Ce putem spune despre legile istorice, mă întrebați pe mine, fii ai lui Dumnezeu?
  Răspunsul va fi simplu și clar:
  nu există legi istorice, există doar Legea morală a lui Dumnezeu. Împlinind Legea lui Dumnezeu sau călcând-o în picioare, omenirea a rătăcit în sudoare și răni, în drum spre Dumnezeu, apoi în abatere de la Hristos.
  Dacă doriți, puteți spune același lucru cu alte cuvinte:
  există două voințe clare și una nedeterminată: – Voia sfântă a lui Dumnezeu, – voința demonică rea – și între ele este voința omului.
  Din punct de vedere al moralității, al binelui și al răului, primele două voințe sunt clare, iar a treia nu este sigură.
  Voia lui Dumnezeu este bine absolut și nu poate avea nici un rău în ea. Voia lui Satana este un rău relativ și nu îngăduie nici un bine.
  Voința omului este liberă să accepte voia lui Dumnezeu sau voia demonică rea.
  Întreaga istorie a omenirii se mișcă în această strofocare pentru deliberare a voinței omului.
  Acest lucru ne este evidențiat de revelațiile lui Dumnezeu: Vechiul și Noul Testament și întreaga experiență a sfinților.

  În acest cadru, Biserica înțelege și explică toate evenimentele istorice. Numai ea le înțelege, numai ea știe să le explice inteligent.
  Biserica va explica soarta oamenilor, a judecătorilor popoarelor și a întregii omeniri.
  Ciocnirea acestor trei voințe a fost cel mai evident arătată de Iisus Hristos.
  Prin urmare, nouă, creștinilor, ni se oferă posibilitatea de a înțelege și interpreta totul cu ajutorul Domnului Iisus Hristos.
  Hristos a venit – Când a venit?
  A venit pe lume în vremea cezarului Octavian Augustus, care suferea de reumatism, în timp ce supușii săi ofereau sacrificii statuilor/ idolilor sale ca zei. Era o jertfa demonică!

  La fel a făcut și unul, la fel a făcut și celălalt, și al treilea, și al sutimea. – Cine a venit?
  Biruitorul a venit, potrivit unei profeții străvechi:
  “Domnul va ieși ca un uriaș”
  (Isaia 42:13).
  A venit Hristos, cum a venit? Dumnezeu Însuși a venit, așa cum a promis prin gura profetului:
  “Iată Dumnezeul vostru… El va veni și vă va mântui” (Isaia 35:4).
  Hristos a venit – de ce a venit?
  Hristos a venit sa strice lucrările diavolului (Ioan 3:8), aceasta este prima biruinta, fundamentală.
  Primul Sa biruinta asupra diavolului a fost pe Muntele Carantaniei, iar în acest episod Hristos a ieșit biruitor. Bunăvoința lui Dumnezeu a învins rapid voia cea rea a satanei.

  Iar Hristos Purtătorul bunei voințe dumnezeiești a restaurat voia instabilă a omului.
  Cu o îngăduință infinită față de slăbiciunile omului “cu dragoste dincolo de înțelegere” (Efes. 3:19), din care au fost aprinse inimile oamenilor, Hristos S-a aplecat către oameni pentru a-i lumina cu adevărul, pentru a-i elibera de frica demonului, pentru a-i curăța de răul vointei satanice și pentru a-i atrage la bunăvoința lui Dumnezeu, pentru a-i i elibera de ezitarea dintre Dumnezeu și Satana.
  Hristos a vrut să-i facă copii ai Luminii, ca sa nu ramana oamenii sclavi ai întunericului.
  El a vrut să lumineze calea către viața veșnică și Împărăția Cerurilor. Astfel de semințe au fost semănate de Semănătorul Cerului și, în curând, a venit recolta.
  Mai întâi Hristos a fost urmat de 12 Apostoli, apoi de 70 Apostoli, apoi de 500, apoi in curând de cinci mii, aceste numere sunt menționate în Scriptură.
  Urmatorii lui Hristos Dumnezeu s-au înmulțit, Secerișul Domnului s-a înmulțit și roadele s-au înmulțit.

  Hristos a venit să schimbe una dintre cele trei voințe, una dintre realitățile istorice – voia omului, nu a Voia lui Dumnezeu, sau a Satanei.
  Pentru ca ultimele două sunt neschimbătoare.
  Voia iubitoare de om a lui Hristos Dumnezeu și voința mizantropă a diavolului nu au necesitat schimbare.
  Hristos a venit pentru biruinta voii omenești a lui Dumnezeu și pentru înfrângerea voii diavolului.
  Voința omului era decazuta în perioada “lumii Romei” putrezite (Pax Romana), când “întreaga lume zăcea sub puterea celui rău”, iar Satana credea că el deținea toate împărățiile lumii și le putea oferi oricui dorea.
  Și a venit Hristos.
  Ați auzit predici de la amvon că Hristos a făcut un punct de cotitură în istoria omenirii.
  Care este problema?
  Prin aceasta, frații mei, Hristos S-a arătat ca Legiuitor și lege a istoriei pentru a schimba echilibrul în favoarea lui Dumnezeu și a omului, în detrimentul și pierderea diavolului.

  De la venirea lui Hristos și timpul s-a accelerat.
  A devenit efemer: o mie de ani este mai putin ca durata decât o zi.
  Iar spațiul și-a pierdut sensul haotic.
  Omul s-a eliberat de cătușele timpului și spațiului.
  De acum înainte, totul devine neinteresant, important este doar Secerișul Domnului – asta este important.
  Cursul istoriei a fost accelerat, dezvoltarea evenimentelor a fost accelerată.
  Înainte de Ioan Botezătorul, un lucru, după Ioan Botezătorul – altul. Venirea lui Hristos a completat cursul vechi, lent al istoriei, a fost înlocuit cu unul nou.
  Aripile au înlocuit roțile stângace din lemn ale istoriei.
  Legea și profeții, tot ceea ce a fost cel mai bun în antichitate, au lucrat numai înaintea lui Ioan Botezătorul și “de acum înainte se binevesteste Împărăția lui Dumnezeu și oricine se sileste prin efort intră în Imparatie” (Luca 16:16).

  Toate schimbările din viața oamenilor, din viața personală și publică, totul este în puterea Proniei Lui.

  Mâinile lui Hristos țin strâns roata istoriei.
  Și nimeni să nu îndrăznească să stea înaintea carului Său, căci El este Cel despre care au profețit văzătorii din vechime:
  “Sa faci dobanzi ca a sosit, degraba ia prada” (Isaia 8:1), cu alte cuvinte, Hristos se grăbește să-l captiveze pe diavol și să elibereze oamenii din robia demonilor.
  Totul la Hristos este fulgerator. “Privegheați-vă, căci nu știți ceasul in care veni Domnul vostru…”
  Hristos nu a venit încă, dar deja vorbește despre întoarcerea Sa iminentă, pentru că la Hristos totul este fulgerator, totul este iminent, pentru ca Hristos
  Dumnezeul-Om, este Creatorul zilelor și al secolelor.
  “Iată, vin degrab și răsplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia precum va fi fapta lui” (Apoc. 22:12).
  “Iată, Eu stau la ușă și bat” (Apoc. 3:20).
  Și apostolii Săi se grăbesc și urgenteaza:
  “Este ceasul de apoi, cel de pe urma” (I Ioan 2:18); “Fraților, timpul de acum este scurt” (1 Cor. 7:29); “sa ne temem dar, ca nu cumva cineva dintre voi sa para ca n-a mai prins fagaduinta, ” (Evr. 4:1);
  Intreg procesul mantuirii se desfasoara din mers, ca o intrecere la alergari.
  “Asa ca, pana cand mai avem timp, să facem bine tuturor” (Gal. 6:10). “Ei bine, eu asa alerg” (1 Cor. 9:26).
  Totul se desfasoara rapid, de neoprit, fulgerator.
  Toate lucrurile sunt dramuite, IL așteaptă pe Hristos, se pregătesc să-L întampine.
  Și seceriș după seceriș trece roadele în grânarul Său ceresc.
  Și ni se pare că El a fost cu noi ieri și este ca și cum mâine Hristos va veni din nou.

  El schimbă circumstanțele în funcție de planul său de a înmulți recolta. Este ca și cum vechile turnuri sunt aruncate, adica civilizațiile, și Hristos le înlocuiește cu altele noi. El are nevoie de o persoana dupa chip si asemanare;
  El are nevoie de om, orice altceva este secundar pentru El, un set de instrumente adjuvante.
  El a plantat un pom bun și recoltează fructe bune din acel pom, iar roadele sunt suflete oamenilor. Deci, frați cinstiți, există o logică în istorie, o lege și un Legiuitor.
  V-am dat numele Lui.
  Acest nume – Iisus Hristos – este totul.

  Жатвы Господни – святитель Николай Сербский (Велимирович) – читать, скачать
  https://azbyka.org/otechnik/Nikolaj_Serbskij/

 3. Sfantul Nicolae Velimirovici
  Secerisul Domnului

  RECOLTA A DOUA

  Acolo unde poate fi aflata

  Domnul Hristos ne-a spus:
  “Unde sunt Eu, acolo va fi si slujitorul Meu” (Ioan 12:26).
  Unii teologi interpretează aceste cuvinte fără echivoc, adică ca pe o promisiune din partea lui Iisus că urmașii Săi credincioși vor fi cu El în Rai.
  Acest lucru ar fi fost plauzibil in cazul, in care nu ar fi prea simplist rezolvat, daca luam aminte la marea rugăciune a lui Iisus în ajunul Jertfei Sale:
  “Parinte, vreau ca acolo unde sunt Eu sa fie impreuna cu Mine si cei pe care Mi i-ai dat, ca ei să vadă slava Mea pe care Mi-ai dat-o Mie”
  (Ioan 17:24).
  Dar nu este de ajuns ca sa ne lamurim.
  Căci Cel ce le-a promis urmașilor Săi slava le-a prezis și chinurile

  pe care le vor suferi.

  Următoarele versete le completează pe cele de mai sus:
  “Destul ii este ucenicului să fie ca învățătorul său și slujitorului să fie ca stăpânul său.
  Dacă pe stapanul casei l-au numit Beelzebul, cu cat mai mult pe casnicii lui?” (Mat. 10:25).
  Și iarăși: “Dacă M-au prigonit pe Mine, si pe voi va vor prigoni” (Ioan 15:20). “Și veți fi urâți de toți din pricina numelui Meu” (Mat. 10:22).
  “Vine ceasul cand oricine vă va
  ucide sa creada că astfel Îl slujește pe Dumnezeu” (Ioan 16:2).

  Să ne uităm la locul în care Iisus a locuit de la Naștere până la Inălțare, și apoi să comparăm unde au fost apostolii Săi în acea perioadă.
  S-a născut în pace și în sărăcie. Apoi a fost prigonit de Irod, a fugit în Egipt.
  Hristos a trăit și a crescut în înțelepciune până la slujirea Sa de Invatator.
  El a postit timp de patruzeci de zile, fiind ispitit de Satana.
  Învățător și făcător de minuni, Hristos a lucrat neobosit.
  S-a refugiat în pustiu și și-a petrecut nopțile în rugăciune.
  S-a bucurat alături de cei care s-au bucurat, la sărbătoarea nunții, când a fost primit ca oaspete, s-a bucurat de imensitatea mării, de pajiștile înflorite și de lanurile de grâu, mereu sublime, curate și simple.
  A plâns împreună cu cei care plângeau și plângea împreună cu cei care plângeau.
  Lui i-a fost sete și sete de mantuirea omului.
  Hristos i-a vindecat pe cei bolnavi,
  i-a hrănit pe cei flămânzi, plin de mila și i-a sprijinit pe cei infirmi, i-a iertat pe toți și i-a învățat pe toți.
  Hristos a fost cinstit și iubit de oameni.
  Liderii poporului L-au persecutat torturat și, în cele din urmă, L-au ucis.
  A murit pe Cruce, a coborât la iad, a salvat un număr mare dintre cei robiti, păcătoși care s-au pocăit.
  Hristos întru slavă, S-a înălțat la cer cu putere și Și-a luat locul împărătesc de-a dreapta Tatălui în strălucirea și măreția care I-au aparținut de la crearea lumii.
  Acum, să vedem unde au fost apostolii Săi.
  Într-adevăr, ei au fost acolo unde a fost El, dar fiecare în felul său, cu darul său.
  Muncitorii și artizanii, prin muncă cinstită, în sudoarea frunții lor, L-au slăvit.
  Locuitorii deșertului, pustnicii în singurătate, prin post și rugăciune, L-au urmat pe Iisus.
  Preoții nevoitori si făcători de minuni au predicat oamenilor învățăturile Sale.
  Binefăcătorii și ctitorii au ajutat Biserica Sa și pe frații săraci.

  Cuviosii regi si principi si-au condus puterea cu frica de Dumnezeu, au judecat poporul drept in numele Lui, au zidit manastiri pentru slava Sa, ingrijindu-se de mantuirea sufletelor si a poporului lor.
  Misionarii au umblat în jurul lumii și au semănat semințele învățăturii Sale.
  Mărturisitorii in încercări și in temnițe au suferit pentru numele Lui.
  Mucenicii, murind, L-au lăudat.
  Cei smeriți și blânzi I-au imitat smerenia și blândețea.
  Cu inima curată, cu Dumnezeu în sufletele lor, s-au aflat noi urmași ai Lui.
  Făcătorii de pace, cu pacea Sa în ei înșiși, i-au împăcat pe frați și au adus tot intelegerea intre oameni.

  Cei persecutați, calomniați de dragul Lui, au suferit cu răbdare și curaj,
  i-au infruntat pe păgâni și pe eretici. Arhipastorii și înțelepții au scris cărți despre Hristos și despre regulile căii creștine spre Împărăția Cerurilor. Sfinții apostoli, și după ei, timp de multe secole, sfinții egali cu apostolii, au fost in toată lumea, peste tot, au fost ” cu ravna pentru toți”.
  Toți erau acolo unde era si Hristos, aflandu-I urmele și urmându-L pe pământ.
  Mulți abia la sfârșitul vieții lor au coborât de pe calea larga a lumii și au intrat pe calea Sa îngustă, care duce la viață, la viața adevărată.

  Toți cei care s-au jertfit in veacul pământesc pentru Domnul Hristos sunt acum în Cer, unde este El.
  Toți contemplă slava Fiului lui Dumnezeu și, văzând-o, ei înșiși “strălucesc ca niște stele”.
  De unde știm asta?
  Cunoașterea noastră este încredintata, pentru că de la El, avem promisiunea și învățătura Sa. Și totuși, știm acest lucru din experiența veche de secole a Bisericii, căci prin providența lui Dumnezeu, sufletele celor drepți
  s-au arătat în mod repetat oamenilor de pe pământ: în boală, în singurătate, în închisoare, in chinuri, în încercările războiului, în necazuri, pentru a vindeca, alina, încuraja, avertiza, învăța și îndruma pe calea cea bună.
  Din ce alt motiv îi slăvește atât de solemn Biserica Ortodoxă pe apostolii, sfinții, plăcutii și mucenicii lui Hristos, si se roagă lor și le cere ajutorul?
  Biserica face acest lucru pentru că are dovezi că sunt vii și biruitori în Cer, Biserica pământului a revelat acest lucru prin descoperire de la Biserica Cerului.

  Numele lor umplu o parte semnificativă a Cărții celor Vii și nu există un număr pentru ei.
  Sfantul Ioan Teologul, in minunata Apocalipsa prmita pe insula Patmos, a văzut o oaste îngerească și primate ale Bisericii din Cer.
  “Și numărul lor era zeci de mii de zeci de mii și mii de mii” (Apoc. 5:11/Daniel 7, 10).

  Numărul puterilor ingeresti, desigur, a depășit numărul sufletelor umane, dar trebuie să fi fost deja uriaș în acele zile.
  Sfantul Ioan Evanghelistul continua sa spuna:
  “Si cand a deschis pecetea a cincea, am vazut sub altar sufletele celor care au fost ucisi pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care o aveau”.
  Iar ei au strigat cu glas mare, zicând:
  “Până când, Stăpâne sfinte si adevarate, oare nu judeci și nu răzbuni sângele nostru?” (Apoc. 6:9-10).
  Sufletele celor neprihăniți martirizati locuiesc lângă Domnul și vorbesc cu El, nu dorm în țărâna pământului, așteptând sfârșitul lumii, ca abia apoi să se trezească la viață, după cum eronat ne învață unii eretici.

  Viziunea Teologului, Sfantul Ioan Evanghelistul citat aici, se aplică cu siguranță creștinilor din vremea sa, dar si celor din secolele următoare.
  Și cât de mare este numărul lor!
  Și dacă socotim toate generațiile de creștini în cele trei secole de persecuție a credincioșilor înainte de proclamarea libertății Bisericii de către împăratul Constantin?
  Poporul creștin din Împărăția Cerurilor a devenit nenumărat.
  Atât de mult sânge varsat!
  Câte jertfe pentru Hristos!
  De la Protomartirul Ștefan și nu numai, prin secole de persecuție a Bisericii din partea iudeilor, din partea lui Irod și mai ales de la cruzii cezari romani: Nero, Decius, Dioclețian, Maxențiu și mulți alții! Numai în catacombele romane sunt îngropate multe mii (unii cred milioane) de creștini.
  În Nicomidia, 20.000 de creștini au fost arși în biserica într-o singură zi.

  Dar, pe lângă oastea mucenicilor pentru Hristos, au fost un număr mare de plăcuti ai lui Dumnezeu, care, deși nu au primit martiriul prin foc și prin sabie, s-au nevoit cu credință și nădejde că vor fi primiți în marea Împărăție a lui Hristos Dumnezeului nostru!
  Și toate acestea pentru cincisprezece generații creștine, de la Apostoli pana la marii Părinți ai Bisericii.

  Într-adevăr, aceasta este marea recoltă a Domnului.

  Conversația a doua:

  – Vreți să mă întrebați despre ceva, frații mei cinstiți, insa aș vrea eu să vă întreb.

  Oamenii au întotdeauna mai multe întrebări decât răspunsuri.
  Întrebați-mă mai întâi și apoi vă întreb si eu.
  Întâlnim mulți oameni care cred în Dumnezeu, dar neagă existența diavolului.
  Credem că aceasta este o iluzie și chiar o abatere de la credința ortodoxă.
  – Aveti dreptate, frați cinstiți, eroarea și neînțelegerea aceasta mentionata de voi, este o cădere de la Evanghelie și de la credința ortodoxă.
  Cine nu crede în existența diavolului nu se luptă cu el.
  Iar pentru diavol acestia sunt mai prețioși decât toți, pentru că dacă nu cred în diavol și în acțiunile lui, diavolul poate să-și îndeplinească în mod liber lucrarea sa ucigașă.

  Dacă diavolul nu ar exista, atunci tot răul ar trebui să fie atribuit lui Dumnezeu, și toate relele și toate păcatelor.
  E înfricoșător să mă gândesc, frații mei.
  Căci în acest caz, Dumnezeu ar fi atât adevăr, cât și fals, lumină și întuneric.
  Da, Dumnezeul nostru sfânt, de trei ori sfânt, ar fi atunci un zeu, cât și un diavol, asa cum il percep păgânii, iar acest lucru este absurd. Cum ne-ar lumina Biblia atunci?
  Și care ar mai fi rostul Evangheliei și al cuvintelor lui Hristos despre demoni?
  Și despre puterea Lui asupra duhurilor rele ale întunericului?
  Ce ar trebui să facem cu Noul Testament și cu marea experiență a sfinților din antichitate până în prezent?
  Vom rupe din Molitfelnic paginile pe care sunt scrise rugăciunile sfinților pentru exorcizarea demonilor din cei posedați și a altor oameni bantuiti? Atunci ar trebui să rupem din Molitfelnic rugaciunile de exorcizare dimpreună cu excluderea a cea mai mare parte a Noului Testament.

  La Botez, preotul este auzit întrebându-l pe catehumen:
  “Te lepezi de Satana și de toate lucrările lui și de toți îngerii lui?” Această întrebare se repetă de trei ori, iar răspunsul se repetă de trei ori: “Ma lepad!”
  Atunci preotul poruncește:
  “Suflă și scuipă-l pe Satana”, apoi întreabă:
  “Te-ai unit cu Hristos?”
  Alta intrebare:
  Si crezi Lui?”
  Răspunsul este:
  “Cred Lui și ca Unui Imparat si Dumnezeu.”
  Așa cum într-o operație chirurgicală a unor bolnavii puroiul curge din trupul omenesc și sânge nou și sănătos se revarsă în trup, tot așa la Botez diavolul este alungat din persoana care primeste Botezul, iar Hristos cu Tatăl și Duhul Sfânt vine si Isi face lacas in inima celui botezat.

  La Botez, ne lepădăm de diavol și ne unim cu Hristos.
  Una e să-l renegi pe diavol, dar alta e să nu recunoști ca exista diavol.
  În primul caz, obținem un bilet de intrare în Împărăția Cerurilor, iar în celălalt rupem acest bilet.
  Ah, frații mei, ce tragedie se afla in ascensiunea omului spre marile vârfuri și abisuri fără fund il pandesc!
  Oamenii iubesc zonele joase și apele puțin adânci.
  Înălțimile și adâncimile nu-s percepute de capetele lor.
  De aceea, mulți neagă două lucruri: Dumnezeirea lui Hristos și existența diavolului.
  Vor egalitate și simplitate.
  Și de îndată ce oamenii încearcă să simplifice ceva, complică totul. Dacă oamenii ar crea lumea, ar crea doar paturi plate pentru varză și coline pentru picnicuri.
  Și este ciudat pentru ei de ce ar trebui sa aiba nevoie sa-si bata capul cu înălțimi dumnezeiesti și cu adâncimi infernale!

  Cei care resping Dumnezeirea lui Hristos resping Dragostea lui Hristos Dumnezeu pentru oameni; iar cei care neagă existența diavolului îl calomniază pe Dumnezeu, pentru că îl fac pe Dumnezeu prima cauză a răului.
  Dușmanii creștinismului confuzeaza tendentiosi randuiala creștinilor ortodocsi prin aceste două negări.
  Și naivii cad in plasa si inghit ca pelicanii momeala lor.
  Nu mă lăsați sa continui, frații mei cinstiți, citiți Evanghelia și înțelegeti că prima și cea mai importantă lucrare a Mantuitorului a fost aceea de a-l birui pe Satana.

  Alungarea demonilor din cei posedați este o minune a minunilor pe care niciunul dintre oameni nu a reușit să o facă.
  Și astăzi este posibil să alungăm demonii, dar numai în numele lui Hristos.
  Printre noi sunt mulți martori în viață care au văzut cum oamenii îndurerați si posedati au fost vindecați în mănăstirile ortodoxe prin rugăciune și post.
  Cazul din tinutul Gadarenilor a fost repetat de multe ori în istoria Bisericii lui Hristos.
  Și se repetă până în ziua de azi. Hristos a încredințat cinci ascultări Apostolilor Săi și, prin ei, Păstorilor Bisericii Ortodoxe!

  Acesti Păstori trebuie:

  Sa evanghelizeze, sa predice
  – sa vindece bolnavii,
  – sa curete pe cei leproși,
  – să învie morții și
  – sa alunge prin exorcizare demonii (Matei 10:8).

  Aceste cinci slujiri au fost prin transmise prin Biserica de către Apostoli ca Legământ/Testament al Domnului Hristos, iar Biserica a îndeplinit Legamantul continuu și neobosit timp de 2.000 de ani.
  Cel care taie aceasta randuiala mult prețuita a Bisericii este un dușman al sufletelor crestinilor ortodocsi.
  Oricare dintre preoți crede că este suficient doar să predice Evanghelia, acesta împlinește doar o cincime din ceea ce a poruncit Domnul Hristos.

  Nu ne-a spus Domnul Hristos Însuși că alungarea demonilor este un semn al venirii Impărăției Cerurilor?
  “dacă am alungat demonii prin Duhul lui Dumnezeu, bineînțeles că Împărăția lui Dumnezeu a ajuns la voi” (Mat. 12:28).
  Că prima și cea mai importantă sarcină mantuitoare a Sa a fost să strice lucrarea diavolului, care până atunci a ținut această lume în puterea sa ca stăpân al casei sale, asa cum este clar declarat de Însuși Domnul:
  “Cum poate cineva să intre în casa celor unui om puternic și să-i jefuiască lucrurile dacă nu-l va lega mai întâi pe cel puternic? Și atunci îi va jefui casa” (Mat. 12:29).

  Cel ce neagă această lucrare principală a lui Hristos de exorcizare a demonilor din cei posedati, se leapada de Hristos, iar cel ce neagă existența diavolului, diavolul nu-l va uita și îl va aștepta în mrejele sale.
  Unul ca acesta se distruge pe sine, si nu poate fi roada buna pentru secerișul lui Hristos.
  Căci cine îl poate împiedica pe Domnul Hristos să facă ceea ce a intenționat?
  Chiar și în vechime, Hristos a spus despre Sine:
  “Sfatul Meu intreg va ramane și orice voi dori, voi face” (Isaia 46:10).
  Auziți acestea, frații mei preaiubiți?

  Жатвы Господни – святитель Николай Сербский (Велимирович) – читать, скачать
  https://azbyka.org/otechnik/Nikolaj_Serbskij/zhatvy_gospodni/#0_3

 4. Sfantul Nicolae Velimirovici

  Secerisul Domnului

  RECOLTA INTAIA

  “Adevărat îți spun ție, astazi vei fi cu Mine în Rai” (Lc. 23, 43).
  Primul contemporan al lui Iisus care a fost luat în Rai a fost tâlharul pocăit de pe Golgota, în al 20-lea an al domniei lui Cezar asupra lui Tiberius și în al 34-lea an de la Întruparea Cuvântului lui Dumnezeu.
  Astfel, imparatia cereasca a lui Hristos a inceput cu o singura persoana.
  Și cu ce persoană a inceput?
  Nu cu vreun mare apostol, nu cu Preasfânta Fecioară Maria, Maica lui Iisus, ci cu un talhar care s-a pocăit, pentru ca el să poată deveni un simbol al întregii omenirii, avand in vedere Iubirea Sa pentru oameni, pentru care Hristos a îndurat Jertfa Sa și și-a vărsat sângele fără păcat; dar și pentru a sublinia natura salvatoare a Tainei Pocaintei, una dintre cele mari șapte Taine ale Ortodoxiei.

  Vorbim despre oameni, nu despre îngeri, care cu mult timp înainte de tâlharul pocait, locuiau in Rai acolo, lângă Domnul, Creatorul lor.
  Ingerii s-au coborât din împărăția cerească pe pământ și s-au înălțat la Cer, slujindu-L pe Mesia Cel revelat în lucrarea Sa de mantuire a oamenilor (Mat. 4:11).
  Dar, pentru o scurtă perioadă de timp, talharul mantuit a rămas singura persoană din Rai.
  În aceeași zi, Vinerea Mare, Iisus a coborât la iad, în spatiul din Sheol, pentru a Se descoperi și a aduce Vestea Sa Cea Bună celor plecați încă de pe vremea lui Adam, care așteptau de secole decizia finală a sorții lor.
  Iar El, Domnul Iisus Hristos, “duhurilor din temniță, le-a propovăduit” Evanghelia, ” căci spre aceasta li s-a binevestit chiar si morților, pentru ca ei, sa fie judecați ca oameni după trup, dar după Dumnezeu sa vieze cu duhul”
  (I Petru 3, 19; 4, 6).
  Cine erau acești locuitori ai iadului?

  Ei erau acei neprihăniți/ drepti precreștini, toți cei care “au murit în credință” fără să aștepte împlinirea făgăduinței lui Dumnezeu, a Mântuitorului, dar “numai de departe i-au văzut, s-au bucurat și au spus despre ei înșiși că sunt străini și străini pe pământ; pentru cei care spun așa” (adică oaspeții și rătăcitorii de pe pământ) “arată că ei caută o patrie” (Evr. 11:13-14), căci pe pământ nu au putut să o găsească.
  Dar acel “adunarea intâilor-născuti” (Evr. 12:23) era format nu numai din iudei, neprihăniții Vechiului Testament, ci din toate națiunile și triburile de sub cer.
  La urma urmei, nici Abel, nici Sem, nici Enoh, nici Noe, nici Rut, nici Iov nu erau evrei.
  În cuvintele Apostolului Petru,
  “Știu cu adevărat că Dumnezeu nu este partinitor, ci în fiecare neam celui care se teme de El și face dreptate este bineplăcut Lui” (Faptele Apostolilor 10:34-35).
  Toți au fost salvați din iad prin harul lui Hristos Dumnezeu, prin Jertfa Domnului Iisus Hristos.
  Și nu numai cei neprihăniți și biruitori, ci și toți păcătoșii pocaiti care au păcătuit pe pământ, când
  L-au văzut pe Iisus în iad, față în față și când au auzit Vestea Sa cea bună, s-au pocăit in mod deplin și au crezut în El ca fiind Unicul Dumnezeu Iubitor și Mântuitor Adevărat.
  Acestea au fost sufletele oamenilor de la Adam pana la pruncii din Betleem, pe care Irod i-a ucis mai întâi din cauza lui Iisus Împăratul, si pana la Sfântul Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul lui Iisus Hristos, care a fost ucis de Irod al II-lea.

  Numai Domnul Atotcunoscator le cunoaște numărul celor mantuiti.
  Sfantul Ioan Gură de Aur, în predica sa de la Inviere si Pogorârea lui Hristos la Iad, a spus cu inspirație: “Iadul s-a înălțat, pentru că a fost pradat, golit… Hristos a înviat și nu mai este nici măcar un mort în mormânt”.

  Pe toate aceste milioane de oameni Hristos le-a luat în Rai, deschizând porțile Raiului cu Jertfa si sângele Său.
  Și după ce a deschis porțile Raiului, oamenilor, Hristos i-a îndepărtat pe păzitorii acelor porți, Heruvimii care pazeau cu sabie de foc.
  Astfel, Atotputernicul Hristos într-o singură noapte a făcut împărăția Sa mai mare decât împărăția Cezarului Tiberius.

  Aceasta este exclusivitatea și Unicitatea Adevăratului Mesia ca Mântuitor Universal al lumii.
  El a adus mântuirea tuturor generațiilor umane de la începutul până la sfârșitul timpului, atât vii, cât și morți.
  Falșii mesia și salvatorii autointitulați, mai ales cei care s-au înmulțit în vremea noastră, se gândesc doar la “salvarea” celor vii, nu si a morților, insa nu li se întâmplă să se mântuiască nici macar pe ei înșiși, daramite pe alții de la moarte.

  Toate programele prorocilor mincinosi constau în eliminarea cerebrală a diferitelor adversități cotidiene, până când inima umană, însetată de viață, nu mai poate bate, si omul moare.
  Moartea este invincibilă pentru ei, este mai puternică decât viața. Regina sinistră a morții a deținut lumea chiar înainte de originea “accidentală” a vieții și o va deține pentru totdeauna și după dispariția tuturor lucrurilor vii de pe pământ – aceasta este filozofia lor complet contrară Revelației lui Hristos.

  Unul dintre propagandiștii materialismului, ținând un discurs la o adunare populară, adresându-se poporului sârb, a susținut că Iisus Hristos timp de două mii de ani nu a reușit să îndeplinească promisiunea, dar partidul său, chiar fără Dumnezeu va crea un paradis pe pământ.
  O văduva, care tocmai își îngropase singurul fiu, l-a întrebat:
  “Poate partidul tău să-l readucă la viață pe fiul meu?”
  Noul salvator al lumii i-a răspuns: “Desigur, nimeni nu poate face acest lucru și nu vom putea. Vom crea un paradis pentru cei vii, dar nu vom ajuta morții, pentru că ei nu mai există”.

  Mama îndurerată i-a spus: “Paradisul pe care îl creezi pe pământ, fără fiul meu, va fi iadul pentru mine”.
  În istoria lumii, Hristos este singurul Mântuitor atât al celor vii, cât și al celor morți.
  Împărăția Lui nu este din această lume, ci Hristos își îndeplinește continuu secerișul pe câmpul pământesc, cu ajutorul îngerilor, și adună grâul în granarul cereasc, în care mama îndurerată își va întâlni fiul mort și nu se va mai despărți niciodată de el, pentru că nu există nicio despărțire în acea viață din Rai.

  Conversația intaia:

  Despre ce vorbiți, frații mei cinstiți, pot să ascult si eu despre ce vorbiți?

  – Dacă într-adevăr măgarul lui Valaam a vorbit într-un mod uman (Num. 22:28), atunci credința budiștilor în reîncarnare este justificată, adevarata și confirmată de Biblie.

  – Ați auzit despre aceasta la o adunare de ocultiști și întrebați cum se potrivește cu învățăturile lui Hristos?

  Ah, frați cinstiți, ar fi mai bine dacă nu v-ați duce la acea adunare,
  ci v-ați duce la biserică și ați asculta Evanghelia bogatului și a lui Lazăr, despre cum a murit nefericitul și bolnavul sărac, pe care gura Domnului îl numește Lazăr, și apoi a cum a murit acel bogat, al cărui nume Gura Domnului nici măcar nu-l pronunță.
  Sufletul lui Lazăr a fost primit in bucuria cerească, iar sufletul bogatului fără nume – in chinuri infernale.
  Mântuitorul nostru Domnul, nu a desfintat o dată pentru totdeauna legendele transmigrării sufletelor prin această pildă?
  Hristos, Creatorul tuturor tainelor cerului și pământului, nu a aratat clar că sufletele nu se muta din trup în trup, ci merg direct și pentru totdeauna la lăcașul pe care îl merită prin faptele savarsite pe pământ.

  Iar faptul că măgarul lui Valaam a vorbit nu este pentru că sufletul omului a fost reîncarnat în el, ci prin voia lui Dumnezeu.
  Domnul a dorit să-l rușineze pe omul rău, călărețul, printr-o creatură fără cuvinte.
  Iar măgarul, când vorbea cu voce umană, desigur, nu înțelegea ce spune.
  În mod similar, corbul care ducea mâncare profetului Ilie în pustie nu știa cui și de la cine căra mâncare, deși ocultiștii ar dori din toate punctele de vedere ca cioara să aibă sufletul conștient al unei persoane decedate.

  Dar cum ar putea oamenii de știință, chiar și unii filosofi ruși, să admită o astfel de teorie eronată?

  -Ar putea ei, frații mei cinstiți sa faca, ce nu pot face oamenii?
  Atât cărturarii, cât și oamenii de rând cad într-o mare eroare, căci ei nu cunosc nici Sfintele Scripturi, nici puterea lui Dumnezeu.
  La urma urmei, se știe că aurul fals strălucește mai luminos decât cel real.
  Și, deși piatra ovală seamănă cu un ou, nu există viață în ea.
  Oamenii sunt adesea înșelați.

  Așa că lăsați erorile celor pierduți să devină lecția voastră și un avertisment teribil.
  O lecție ca să nu fii naiv și să nu crezi in oamenii care nu te cunosc și nu te iubesc, ci să-L crezi pe Mântuitorul, care te cunoaște incepand de la creația lumii și te iubește atât de mult încât S-a dat la moarte pentru tine.
  Un avertisment teribil este că nu trebuie să vă distrați gândurile: când voi muri, voi apărea pe pământ într-un alt corp, apoi din nou și din nou și de o mie de ori mai mult și va fi timp pentru mine să ma corectez.
  Adevărul teribil, dar și reconfortant, este că omului i se dă o singură viață pe pământ și apoi urmeaza judecata.
  Și numai în această perioadă scurtă de timp oricine poate câștiga irevocabil fie viața veșnică, fie chinul veșnic.

  Spuneți-mi, și panteismul, mulți creștini învățați l-au imbratisat, printre ei, din păcate, deja în anii săi de declin era contele Tolstoi.
  Alături de ocultism, panteismul este al doilea mare rău care a fost, este și va continua să existe printre cei care sunt botezați, dar nu recunosc crucea.
  Ei, ca și vechii filosofi creștini stoici, cred într-o anumită zeitate eterică și cred că sufletele oamenilor sunt picături de eter divin în corpurile fizice.
  După dezintegrarea trupului, aceste picături – sufletele oamenilor – se revarsă în oceanul nemărginit al eterului, oceanul divinității, depersonalizându-se și pierzându-și conștiința persoanei.

  Adepții lui Spinoza mărturisesc iluziile sale, potrivit cărora spiritul și materia sunt necreate și eterne. Dumnezeu ca Spirit este veșnic legat de materie și din aceiasi materie cu Dumnezeu, de aceea Dumnezeu este atât materie, cât și spirit în același timp. Ca o broască țestoasă, aș spune, pentru că, potrivit unei legende antice, lumea noastră se bazează pe o broască țestoasă. După moarte, sufletul unei persoane trece în spiritul etern, iar trupul în materie eternă. Și pentru a face apel la această filozofie criminală, el a numit-o “Etică”!

  Ca și cum ar fi prevăzut pericolul filosofiei conaționalului său Spinoza, Sfântul Apostol Pavel a lăsat un avertisment veșnic creștinilor, zicând:
  “fraților, sa nu va amageasca cineva cu filosofia și prin desarta inselaciune, după tradiția omenească, după elementele acestei lumi, și nu după Hristos” (Col. 2:8).
  Această avertizare a Apostolului se aplică într-un fel sau altul tuturor învățăturilor filosofice care pretind că lumea vizibilă nu este creată de Persoana lui Hristos Dumnezeu, ci că este emanata din veșnicie și nelimitat. Prin aceste premise, ei se leapădă complet de Hristos, dar și Hristos ii leapada pe ei.

  Mantuitorul a descoperit și a arătat prin Persoanei Sa că El, Hristos Dumnezeu este Cuvantul Ipostatic, o Persoană Absoluta, și nu un spirit pe jumătate adormit și pe jumătate conștient, un anumit principiu și o natură sau o lege a naturii.
  Domnul Iisus Hristos, frații mei, Si-a a dovedit existența Sa ca Dumnezeu Personal nu cu ajutorul unei creaturi, ci El explicat creatura cu ajutorul lui Dumnezeu.
  Care Dumnezeu?
  Sfanta Treime! Tatal in Fiul prin Duhul Sfant!
  Hristos a confirmat adevărul credinței ortodoxe tuturor popoarelor, desigur, o credință care până atunci era distorsionată și confuză.
  Credința în Dumnezeu ca Persoană conștientă, credința în viața conștientă și personală a unei persoane după moarte.
  Popoarele lumii nu au fost niciodată capabile să se împace cu învățăturile filosofice despre zeul impersonal și nemurirea impersonală a omului.
  De aceea, Dumnezeu S-a arătat sub chipul Fiului Său Iisus Hristos, in care “nu era echivoc, nici «da», nici «nu»; ci era “da” în El (2 Cor. 1, 19),
  totul a fost pozitiv, totul afirmativ, tot ceea ce inima umană si-ar putea dori, și chiar mai mult.
  Întunericul și povara au căzut din sufletele oamenilor, iar fariseii au cârtit:
  “Vedeți că intru nimic nu va este de folos!, toată lumea Îl urmează” (Ioan 12:19)!
  Și de aceea, “de acum înainte, împărăția lui Dumnezeu este propovăduită și prin lupta impotriva obstacolelor intrăm în Imparatie” (Luca 16:16), unde Sfanta Treime este, unde de la crearea lumii este pregătit locul fiecărei persoane care va răspunde “da” chemării lui Hristos Dumnezeu.

  Pentru voi și pentru mine, frați cinstiți, cea mai importantă întrebare și problemă este dacă vom răspunde la timp chemării lui Hristos, căci îngerii Săi, zi și noapte, adună secerișul Domnului, neobositi și duc secerișul la grânarul cerului. Ce s-ar întâmpla dacă secera îngerească ne-ar taia ca panusile goale de porumb și ne-ar lăsa sa fim călcati în picioare de copitele porcilor?

  Жатвы Господни – святитель Николай Сербский (Велимирович) – читать, скачать
  https://azbyka.org/otechnik/Nikolaj_Serbskij/zhatvy_gospodni/#0_2

 5. Sfantul Nicolae Velimirovici

  Secerisul Domnului

  INTRODUCERE

  În zilele noastre, forțe bine-cunoscute încearcă frenetic să preia conducerea lumii, să preia complet puterea asupra ei.
  Ei nu ar face acest lucru dacă ar lua în serios cuvintele lui Hristos Mântuitorul:
  “Ce folos este pentru un om dacă el dobândește întreaga lume, dar sufletul lui il va pierde”
  (Mat. 16:26)?
  Dar atitudinea neglijentă față de sufletul lor a fost cea care a dat naștere dorinței și i-a făcut să lucreze cu sudoare sângeroasă de dragul puterii totalitare asupra lumii.
  Grija pentru suflet, pentru mântuirea veșnică a fiecărei persoane, este abandonata pe fundal și lăsată la latitudinea “pruncilor” naivi, adică “maselor largi” și “netitrate” a oamenilor de rând
  (vezi Mat. 11:25).

  Și după ce au înlocuit grija sufletului, L-au înlocuit pe Hristos Însuși, strămutându-L pe Hristos însuși la periferie, au înlocuit și Împărăția Cerurilor ca cel mai înalt țel al vieții omenești, iar în locul ei, definit și lăsat moștenire de Dumnezeu, s-au adoptat scopuri pământești: mai întâi, politice și economice, apoi culturale și sociale și, așa-zis umaniste.
  Cu alte cuvinte, locul paradisului ceresc, promis celor care au fost expulzați din el, pe care trebuie să-l recapete din nou, a fost ocupat de paradisul pământesc pentru întreaga omenire (dacă îi supraviețuiește), fără deosebire de merit și vreo demnitate a omului.

  Conform planului acestor forțe înfometate de putere, este necesar să se creeze egalitate și echivalare a tuturor ființelor umane de pe pământ.
  Egalitate și nivelare nu numai în raport cu trupul, ci și cu spiritul, nu numai cu drepturile politice și cultura, ci și cu credința și moralitatea.
  Și cum “bogăția cea neexplorată a lui Hristos” (Efes. 3:8), bogăția adevărului și a harului Său, nu poate fi echivalată oferta altor doctrine și filozofii pământești, aceste forțe îl bombardează pe Hristos fără milă și cruzime, fie clar și deschis, fie în ascuns și in mod perfid:
  “Scoală-te, Doamne, ca omul să nu biruiască…” (Ps. 9:20).

  În această stare de fapt, nu este surprinzător faptul că unii creștini sunt profund preocupați de viitorul credinței lor ortodoxe, alții au devenit indiferenți față de Hristos, față de Biserica Sa și de propriul lor suflet.
  Iar cei mai slabi dintre ei, sub presiunea unei puternice propagande false, au început să încline spre ideea că Hristos este o relicvă a trecutului, că lumea L-a depasit, iar în “Noua Eră” a secolului XX, omul nu are de ales decât un adăpost iluzoriu sub adăpostul presupus mai fiabil al științei sau progresului, culturii sau tehnologiei, democrației sau umanității sau al oricărei alte idei, mișcări sau organizații moderne.
  “Dar numai pentru a trăi o viata pământească fara griji și confortabila!” – asa spun cei cu vedere scurta, speriati si inselati.

  Păstorii grijulii au scris cărți despre acest fenomen și continuă să scrie și să predice despre el de la amvon și la radio.
  Altii fac compromis, împreună cu alți membri ai Bisericii, si îl fac între creștinism și “spiritul acestui timp”; Nu știu că Crestinismul Ortodox este de la Duhul Sfânt al lui Dumnezeu.
  Conștient sau inconștient, ei nu slujesc confratilor lor în iubirea lui Hristos, ci au pus pe Hristos ca paravan în slujba lumii, adică în slujba ideilor și aspirațiilor moderne: pentru setea de fericire pământească; răspândirea științei și culturii seculare, realizarea “păcii” universale impuse din exterior până la organizarea unei singure guvernante mondiale, a unui singur parlament mondial sau a unei dictaturi mondiale, a unei singure armate mondiale și a unei singure poliții mondiale pentru păstrarea și protecția păcii, pentru realizarea fraternității paradisiace între toți oamenii, indiferent dacă Tatăl Ceresc este recunoscut de catre toți sau nu, contrar cuvântului decisiv, al preaiubitul apostol al lui Hristos, Evanghelistul Ioan I Ioan 2:22–23:

  “Cine este mincinosul, daca nu cel ce tagaduieste ca Iisus este Messiah?
  Acela este Antihrist, cel ce tagaduieste pe Tatal si pe Fiul!
  Oricine-L tagaduieste pe Fiul, nu-L are nici pe Tatal; cine-L marturiseste pe Fiul, IL are si pe Tatal”.

  Astfel de compromisuri neagă absolutitatea credinței creștine ortodoxe, confunzeaza sufletele poporului creștin, stinge flăcăra inspirației și slăbeste moralitatea credincioșilor.
  Contemplarea (viziunea) Împărăției Cerurilor, care “nu este din lumea aceasta” (Ioan 18:36), se întunecă, iar națiunile sunt orbite de promisiuni false ale unei singure împărății universale in această lume pamanteasca.

  Neputincios să se avante în sus, se extinde în lățime pe orizontala, căutând zadar ceea ce se caută nu în calitate, ci începe să caute în cantitate.
  Cel ce este de mistuit de dorul lui Hristos în icoana Nașterii Domnului îl face pe Hristos casnic în camera sa.
  Cine nu și-a găsit pacea în sine, în casa lui, într-o națiune mică, o va găsi într-o lume materială globala? Mai mult decât atât, moartea fiecăruia dintre noi este aproape, iar Judecătorul este “la ușă”.

  Datorită unor astfel de proroci mincinosi “dincolo de rațiune” luăm stiloul pentru a le spune, cu ajutorul lui Dumnezeu, care este esența credinței Bisericii Ortodoxe din vechime până în prezent, despre atotcunoasterea și atotputernicia lui Hristos Dumnezeul-Om pentru mântuirea oamenilor.
  Să enumerăm doar câteva dintre biruintele pe care Hristos le-a câștigat în secolele nouăsprezece până în prezent și pe care El continuă să le poarte neobosit.
  Vom arăta că nu Hristos este învechit, ci lumea, și El este întotdeauna același “ieri și astăzi, si în vecii vecilor” (Ioan 13:8).
  El este veșnic tânăr și veșnic invincibil.
  Noi am numit biruintele Sale Secerișul Domnului, în imitație a pildelor evanghelice ale câmpului, seminței și secerișului.

  Жатвы Господни – святитель Николай Сербский (Велимирович) – читать, скачать
  https://azbyka.org/otechnik/Nikolaj_Serbskij/zhatvy_gospodni/#0_1

  1. Sfântul Nicolae Velimirovici:

   “…apoi or să prigonească Creştinismul, să-i facă pe Creştini necredincioşi şi să le stea cu călcâiul pe grumaz.

   Toate devizele Europene moderne au fost alcătuite de cei care l-au răstignit pe Hristos.

   Democraţia, grevele, socialismul, atheismul, toleranţa tuturor credinţelor, pacifismul, revoluţia universală, capitalismul, comunismul – toate acestea sânt creaţiile lor sau, mai bine zis, ale tatălui lor, diavolul; toate acestea, pentru a-l defăima pe Hristos, pentru a-l nimici pe Hristos, pentru a aşeza pe scaunul lui Hristos pe Messía lor Evreiesc, neştiind nici până astăzi că acela e însuşi satana, tatăl lor, cel ce i-a ţinut în frâul său şi i-a lovit cu biciu-i.

   Fraţii mei, nu este deloc de mirare că ei fac toate acestea împotriva lui Dumnezeu Tatăl şi a Fiului lui Dumnezeu, Domnul Iisus Hristos, pentru că însuşi Domnul Hristos cel înainte-văzător şi fără de greşeală a zis că tatăl lor este diavolul şi poftele tatălui lor vor să facă. E de mirare însă că Europenii, botezaţi şi mirunşi, s’au dat în întregime lor…:”

   https://traditiaortodoxa.wordpress.com/2008/12/10/sfantul-nicolae-velimirovici-ce-este-europa/

  2. Sfantul Nicolae Velimirovici

   Secerisul Domnului

   Capitolul:

   A saptea recolta

   Prin furtuna și prin urgia vântului

   Unii filosofi occidentali (Essays of Theodicy on the Goodness of God, the Freedom of Man and the Origin of Evil, more simply known as Théodicée, is a book of philosophy by the German polymath Gottfried Leibniz) și din rasarit au scris teodiceea, dorind să-L justifice/dezvinovateasca pe Hristos Dumnezeu pentru răul existent in lume și persistenta suferinței asupra oamenilor.
   Cu alte cuvinte, acestia au spus că Dumnezeu nu este de vină, dar nu au stabilit vinovatul.

   Nu trebuie să le urmăm exemplul. Hristos este socotit nevinovat prin secerișul Său.
   Ce semănător se îndreptățește doar cu însămânțarea și prin acoperirea semintelor sub pământ!?
   Și semintele in pamant eliberează un germen, varza de pilda, abia își face drum spre lumină și, după ce a trecut, rezistă vânturilor!
   Semănătorul seamănă și așteaptă secerisul.
   El știe totul despre agonia seminței, patrunderea semintei prin grosimea pământului, și despre lupta tulpinii cu vânturile și despre eforturile ei, si asteapta secerisul.
   Domnul Hristos va ușura suferintele, dar nu le va elimina cu totul, pentru că secerisul făcut dupa efortul de incoltire a semintei este mai curat și mai bun.

   Secerisul este important pentru Hristos.

   De îndată ce a semănat sămânța, numai secerisul este important, celelalte nu mai sunt asa importante.
   Iar secerișul este la masura așteptărilor Domnului Hristos.

   Nici măcar un singur om care a suferit pentru dreptate nu a rămas și nu va rămâne fără o răsplată insutita în palatele cerești ale Creatorului său.
   Nici măcar o faramita din boabele de grâu ale Domnului nu este călcata în picioare sau pierduta.
   Fiecare boaba de grau buna pe care Satana și slujitorii săi o calcă si o arunca în noroi, îngerii Domnului Hristos o iau în mâinile lor și o duc la Domnul Iisus.

   Astfel, Hristos, Domnul Secerișului arată că El nu va îngădui ca niciun grăunte bun de grau din lume să piară in zadar.

   Dezvinovatirea lui Dumnezeu sau a zeilor poate fi căutată de alte religii, dar nu și de cea ortodoxa. Dumnezeul-Om este mai mult decât justificat/dezvinovatit prin Împărăția nemuritoare a Cerurilor, pe care a pregătit-o pentru cei neprihăniți vietuitori pe pământ.
   O viață fericită în veșnicie este mai mare decât orice răsplată, este un dar de la Dumnezeu pe care nicio ființă umană nu-l poate câștiga nici prin fapte, nici prin suferință (ci numai prin harul necreat n.n.).

   E ca în basmul acela în care se spune cum un cioban a adăpostit o fiică pierdută a regelui în coliba lui, iar regele l-a făcut ginerele și moștenitorul său pentru asta. Dumnezeu nu plătește ca la un târg, plata Lui depășește fiecare măsură umană, fiecare calcul.
   Văzătorul tainelor Apostolul Pavel a spus astfel:

   „Socotesc ca nu sunt vrednice suferințele temporare prezente, caci sunt lipsite de valoare în comparație cu slava viitoare care va sa se descopere întru noi” (Romani 8:18).

   Acesta este intelesul teodiceeiei creștin ortodoxe și nu exista altul.
   Este Revelația lui Hristos însuși, care a adus lumină și bucurie întregii omeniri în mijlocul întunericului ignoranței și al chinurilor necunoscutului.

   De la Hristos și în Hristos, suferința celor neprihăniți a avut si are sens.

   Toți văzătorii tainelor ceresti și slujitorii cuvântului lui Dumnezeu au ajuns să cunoască desavarsit invatatura Domnului Hristos despre inevitabilitatea suferinței celor drepți în viața pământească.
   Iată ce scrie Apostolul Iacov:

   „Patimiți si plângeți și lacrimați; râsul vostru se poate transforma în plâns, iar bucuria în întristare…
   Iata, îi fericim pe cei care au îndurat” (Iacov 4, 9; 5, 11)

   iar Apostolul Petru:

   „Bucurați-vă de aceasta, după ce ați plâns acum puțin, dacă ati fost in multe feluri de ispite, pentru ca credința voastră încercată să fie mai prețioasă decât aurul care piere, să se afle spre lauda si cinste și slava întru arătarea lui Iisus Hristos, pe Care, nevăzandu-L, îI iubiți și pe Care nu prin vedere, ci crezând în El vă bucurați cu bucurie negraita și slavita”
   (I Petru 1, 6-8)

   și continuă:

   „ce fel de laudă este, dacă gresind si pedepsindu-va, veti rabda?
   Dar dacă faci bine și suferi, îndură caci aceasta este plăcut inaintea lui Dumnezeu. Hristos a suferit pentru noi, lăsându-ne pilda, ca să putem călca pe urmele Lui”
   (I Petru 2, 20-21).

   Si coincide cu cuvintele Domnului Hristos Însuși:
   „unde sunt Eu, acolo va fi si slujitorul Meu” (Ioan 12:26).

   Iar dacă creștinii îndură suferința, să știe pentru ce suferă și să sufere cu nădejde:

   „Ca de am murit împreună cu Hristos, vom invia împreună cu Hristos; dacă rabdam, vom împărăți împreună cu Hristos”
   (2 Timotei 2, 11–12).

   Și Apostolii (Filipeni 2:18/
   I Tesaloniceni 5:16) prețuiesc cuvântul Domnului Hristos, Luca 10, 20:

   „Bucurati-va!”

   „Iată”, vor spune unii, „vânturi și furtuna s-a ridicat acum pentru a distruge Biserica Sa”, dar cum Hristos Însuși ne va răspunde:
   „De ce vă este atât de frică, puțin credinciosilor?” (Matei 8, 26).
   Nu a spus Hristos, „întru cutremur este calea Lui” (Naum 1:3)

   Popoarele creștine din primele secole ale creștinismului au îndurat persecuții, au suferit, căci ele cunosteau nu numai voia Domnului lor, ci și dragostea Sa nemărginită, revelată lumii prin Hristos Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul lumii.

   Nimeni nu a suferit de-a lungul istoriei la fel de mult ca popoarele ortodoxe, și mai ales în secolul XX.

   În cele două războaie mondiale, în care călăii Ortodoxiei au vărsat atât de mult sânge nevinovat încât ei înșiși s-au înecat în el.

   De pilda, Rusia și Balcanii.

   În ultimii 50 de ani, mai multe generații de ruși au trecut prin grozaviile războiului ruso-japonez, prima revoluție din 1905, Revoluția din Octombrie din 1917, Primul Război Mondial pentru Serbia soră și al Doilea Război Mondial.
   Au trecut prin acestea și au îndurat totul.
   Și nu vom exagera spunând că în acele zile roadele secerișului Domnului Hristos numărau sute de milioane de suflete.

   Adăugați secerisul milioanelor de suflete din Balcanii Ortodocși din ultimii cincizeci de ani, sârbi, greci, bulgari în războaiele balcanice din 1912-1913.

   Să adăugăm jertfele enorme, martiriu poporului sârb în războaiele mondiale, ale bărbaților, femeilor, copiilor, preoților și arhiereilor care au murit martirizați pentru Ortodoxie în mâinile austriecilor, germanilor, romano-catolicilor si comuniștilor.

   Să nu ne plângem de acest lucru, să ne bucurăm că popoarele noastre ortodoxe au suferit atât de mult pentru Domnul și Mântuitorul nostru, să o considerăm un privilegiu și o răsplată specială, prin cuvintele Apostolului:
   „căci voua vi s-a daruit de dragul lui Hristos nu numai să credeti în El, ci și să suferiti pentru El”
   (Filipeni 1, 29).
   Suferința pentru Hristos este un dar și o răsplată, nu o umilință și o pagubă.

   Uite, nimeni nu se răzvrătește împotriva altor religii și a fondatorilor lor. Diavolul nu are nevoie de ajutorul oamenilor, el însuși se descurcă în lupta împotriva lor.

   De aceea, antihriștii din zilele noastre lasa neafectate alte credințe, create nu de Dumnezeul-Om, ci de oameni, și își îndreaptă săgețile numai spre Biserica lui Hristos, care este „stâlp și temelie a adevărului”(I Timotei 3, 15).

   Lupta împotriva lui Hristos este condusă invizibil de însuși diavolul, tremurând de frică și dându-și seama că numai Hristos îl poate învinge și-l poate arunca în focul iadului.
   Deci, nu vă temeți pentru Cel care nu se teme de nimeni și nu vă temeți pentru Biserica Sa, caci El S-a pregătit inițial pentru biruința Bisericii asupra iadului.
   Temeti-va pentru voi și copiii vostrii că, pentru ignoranța, lenea și indiferența voastră, numele voastre vor fi șterse din Cartea celor Vii și veti fi regăsiti printre apostati și ignoranti, printre pleava care va fi aruncata în foc.
   Domnul Atotputernic Își va umple lăcașurile cerești fără voi, nu vor fi apostati printre cei mântuiți, El cunoaște oile Sale și niciuna dintre ele nu va pieri.
   Astfel, turma celor mântuiți este evidențiată de marele teolog al tainelor:

   „După aceasta, m-am uitat și iată, o mare mulțime de oameni pe care nimeni nu-i putea socoti, din toate semințiile, națiunile și limbile, stăteau înaintea tronului și înaintea Mielului în haine albe și cu ramuri de finic în mâini”
   (Apocalipsa 7, 9).
   Ferice de cei care vor fi vrednici să fie numarati in cuprinsul acelor popoare.

   Convorbirea a saptea:

   – Să vorbim puțin, frații mei cinstiți, cat mai este timp să vorbim frate cu frate și om iubitor de Dumnezeu, cu alt om iubitor de Dumnezeu.
   Până va veni vremea când doar răufăcătorii vor vorbi cu voce tare și frații ortodocsi intre ei doar in șoapta.

   – Toate forțele care luptă pentru putere asupra lumii prezintă altora într-o lumină roz idealul lor,
   Lumea Noua (New Age), argumentând că numai în ea este posibil să se realizeze bunăstarea universală.
   Asta pretind ei.
   Și pentru a-i atrage pe creștini la ficțiunea lor despre New Age, ei se referă la cuvintele Apostolului Ioan despre împărăția milenarista (de o mie de ani) a lui Hristos (Apoc. 20).

   – Ah, frații mei, nu vă lăsați păcăliți. Împărăția milenarismului (de o mie de ani) lui Hristos, caci nu poate fi o consolare pentru întreaga lume, ci doar pentru „sufletele celor martirizati pentru mărturisirea lui Iisus Hristos și a cuvântul lui Hristos Dumnezeu”.

   Ei vor fi primii care vor fi înviați și vor domni împreună cu Hristos timp de o mie de ani.
   Dar unde vor domni nu se spune.

   Nici nu spune că ei vor domni pe pământ; nu se pune problema participării tuturor oamenilor la această domnie, dar se spune numai de marii mucenici martirizati pentru Hristos „care nu s-au închinat fiarei, nici icoanei fiarei, și nici nu au primit semnul fiarei pe fruntea sau pe mâna lor dreapta”.

   Nu se poate pune problema împărăției atot-planetare a lui Hristos pentru întreaga omenire sau că ea va fi posibila pe pământ.
   Dar aceasta este tactica unei stratageme de a deturna atenția de la cele ușor de înțeles, asupra misterului și ambiguitatii.

   Cu toate acestea, în Evanghelia după Matei, Domnul a descris în mod clar starea lumii înainte de sfârșitul vremurilor (Matei 24).

   Este posibil ca Domnul să ingaduie unificarea exterioară a popoarelor într-o singură Lume.
   Dumnezeu a îngăduit adesea oamenilor să meargă pe calea lor și ei s-au abătut de la căile Sale.

   „Gândurile mele nu sunt gândurile voastre, nici căile voastre nu sunt căile Mele”, spune Domnul.
   Dar, așa cum cerul este mai înalt decât pământul, tot așa căile Mele sunt mai înalte decât căile voastre și gândurile Mele sunt mai înalte decât gândurile voastre
   (Isaia 55, 8-9).

   Cineva este nerăbdător și vrea să schimbe chiar și cele mai bune circumstanțe pământești, si își dorește întotdeauna altceva, nou, iar când vine acel ceva nou, plânge dupa vechile, „vremuri bune”.

   Respectând libertatea omului, Domnul lasa împrejurările după dorința oamenilor, dar nu va ingadui controlul asupra lumii sa fie in mâinile diavolului.
   Dumnezeu îi cunoaște pe oameni.

   El știe că oamenii din cărările lor își vor drena puterea, vor deveni săraci, vor muri de foame și vor striga către El după ajutor.

   Dumnezeu știe că toate drumurile nebănuite ale fiilor oamenilor duc în New Age, dar le îngăduie să meargă la un pas de prăpastie, în care toate iluziile lor vor fi spulberate și demonii vor scrasni îngrozitor.

   Există o diferență uriașă între pacea pe care ne-o dăruieste Hristos și pacea lumii pe care oamenii o doresc.
   Prima pace protejează o persoană de corupție, iar a doua pace creează corupție, ducând la noi rebeliuni și războaie.
   O pace amagitoare este tata războiului.
   În mod ideal, pacea este mai bună decât războiul, dar lumea coruptă nu este mai bună decat razboiul, pentru că nu aduce secerisul Domnului.
   Prin urmare, stabilitatea păcii este doar un răgaz de o clipa pana la izbucnirea războiului, după cum spune Biblia:
   „Și pământul s-a linistit de război” (Iosua 14, 15).
   Până când?
   Până când oamenii nu a intinat intreaga lume cu păcatele lor.

   Sodoma a fost distrusă nu în timp de război, ci în timpul păcii și prosperității.
   Pe timp de pace, cu bunăstarea și puterea exterioară a Imperiului Roman, pacatele societății l-a condus la disperare pe împăratul Marcus Aurelius, filosoful stoic.
   Și el a prevăzut dispariția statului.
   S-a micsorat coruptia si în statele creștine pe timpul lui Carol cel Mare și Ludovic al XIV-lea, și așa a fost peste tot atunci când oamenii căutau un paradis pământesc, în loc de împărăția cerurilor.
   Oamenii au transformat imediat fiecare paradis pământesc în iad și Domnul a schimbat circumstanțele de dragul înmulțirii secerișului.
   Așa va fi când vor crea o guvernare unică, cu un singur guvern, cu o limbă comună – esperanto, o armată comună, cu un nou calendar, cu legi comune.
   Războiul va fi condamnat ca nebunie și barbarie și nu va mai amenința oamenii.
   Va fi pace in lume, încredere și prosperitate”, ne spun noii profeți New Age, după cum ne spun si rătăcitorii, iar ideea unei astfel de Noi Ordini Mondiale este susținută si de câțiva păstori „creștini”.
   Din ignoranță, ei cred că lumea a devenit prea mică și este mai bine pentru Domnul să aibă un domeniu mai mare – această lume in intregul ei – decât mai multe domenii mici.
   Ca și cum cei care au fost necredincioși în cele mici vor putea fi credincioși în cele mari!
   (Luca 16, 10)

   Domnul poate îngădui ca această dorință a oamenilor să devină realitate.
   Chiar și atunci, El nu va rămâne fără secerișul Său.
   Numai ca atunci va fi secerisul în timpul furtunii.
   Căci în acea Noua Ordine Globală vor începe astfel de coruptie cum istoria nu-și amintește, vicii aduse moralității și rațiunii, pe care Apostolul Pavel le-a văzut și descris clar pentru sfarsitul veacurilor.

   Apostolul a vorbit despre vremurile din urmă, dar iată, acest nou arhitect New Age consideră că idealul lui este ultima fază a istoriei umane.

   Cetățenii acestui presupus guvern mondial vor patimi mai rău decât cetățenii Imperiului Roman, mult mai rău.
   În locul păcii, liniștii și prosperității proclamate, vor exista neliniște, oamenii vor deveni mai neliniștiți și mai nefericiți ca niciodată, pentru că dacă nu au reușit să restabilească ordinea în micile lor state, cum vor face ei, aceiași oameni impatimiti, întreaga lume fericită și pacificata? Și vor fi necazuri, revolte, indignări pe tot globul pamantesc.
   Parlamentarii nu vor putea să-i reglementeze, pentru că vor fi împotmoliti în nesfârșite
   certuri, acuzatii și, prin urmare, din când în când vor transfera puterea, voluntar sau sub amenințarea sabiei, unui dictator care va restabili „ordinea în lume” prin foc și sabie.
   Oamenii vor căuta mântuirea doar în politică și in schimbari sociale, încercand din nou toate experimentele politice vechi.
   Pentru o lungă perioadă de timp, aceste schimbări dictatură, totalitarism, democrație, oligarhie și așa mai departe vor continua.
   În cele din urmă, in amurgul istoriei, va veni dictatorul lumii „fiul pierzaniei, pe care Domnul îl va nimici cu suflarea gurii Sale”
   (II Tes. 2, 8)
   Și în loc de pace și fericire, „va fi o mare întristare, care nu a fost de la începutul lumii până în zilele noastre și nu va mai fi” (Matei 24, 21).

   Acest necaz îi va face pe mulți să se pocăiască și să se întoarcă la Domnul Mantuitorul.
   Și in ei, va afla ultimul seceriș Domnul.
   Guvernul Mondial va duce o luptă aprigă împotriva lui Hristos și a Bisericii Sale.
   Căci va afla un impediment in Hristos egalizatorii oamenilor, națiunilor și religiilor, in Hristos cel Neegalat și Neunificat.
   Cum sa echivalezi minciuna și adevărul?
   Minciuna nu se impotriveste acestei unificarii, ci se străduiește pentru asta, dar adevărul este împotriva lor. Iată, adevărul și minciuna nu pot cultivate pe acelasi câmp și nu pot dormi intr-un pat.
   Biserica lui Hristos va fi scoasă în afara legii și vor fi impuse pedepse crude pentru pomenirea publică a numelui lui Hristos.
   Dar numai cei care nu vor conteni a chema numele Domnului Iisus vor fi mântuiți.
   Și când Fiul Omului va veni in mod neasteptat si-l va ucide pe „fiul pierzaniei”, ultimul tiran al lumii, va mai găsi El credință ortodoxa in pace pe pământ?
   O va afla, dar nu in chip vadit.
   O va afla, dar nu în biserici maiestuoase, așa cum este acum, ci în peșteri și in pustie.
   O va afla, dar nu incuvintata si protejata, ci persecutata și condamnata.
   O va afla dar nu în fastul Liturghiei strălucitoare, ci în templele inimilor oamenilor și în șoaptele de pe buzele lor, căci Biserica Sa a început cu martiriul și se va sfârși în martiriu, frații mei.
   Potrivit previziunii Apostolului Pavel, vor fi mulți iudei printre mucenici pentru Hristos în vremurile din urmă, pentru că cu iudeii a inceput istoria Bisericii.
   Numărul creștinilor din Biserica pământească va scădea considerabil și va veni vremea când se va împlini cuvântul lui Dumnezeu: „Cel nelegiuit să mai facă nelegiuire; cei necurați să se spurce în continuare” (Apocalipsa 22:11), fiindca va inceta chemarea celor nelegiuiți la pocăință.
   Dar Biserica din Cer va fi plina la pana la refuz, nenumărate mulțimi de națiuni, neamuri și generații se vor bucura in Cer ca într-un liman liniștit.
   Cartea Vietii va fi plina din scoarță în scoarta.
   În ultimele pagini ale acelei Cărți, vor fi inscrise numele ultimilor creștini pe care Domnul îi va găsi pe pământ când Se va arata in puterea si in slava Sa, înconjurat de toți sfinții îngeri.
   Și diavolul va fi aruncat în iadul de foc, împreună cu slujitorii săi in chip de om, și neomenesc.
   Și pământul va arde cu foc, si Domnul se va bucura.

   Iar Biserica Cerului, recolta nenumarata, vie si cuvantatoare a Domnului, va fi imbracata in haine albe de curatie si bucurie si va canta pentru totdeauna, marea slavoslovie Sfintei Treimi catre Singurul Dumnezeu, iar Domnului Iisus Hristos Mantuitorul, drama universala a lumii create de la inceput pana la sfarsit.

   Ferice de cei care în zilele din urmă nu se vor teme de vrăjmașii lui Iisus, în care nu există viață.
   Acestia vor fi partasi vesnicei slave și bucurii a Domnului lor.

   Жатвы Господни – святитель Николай Сербский (Велимирович) – читать, скачать
   https://azbyka.org/otechnik/Nikolaj_Serbskij/zhatvy_gospodni/#0_8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button