X

Neo-comunism: Sistemul care va verifica ca germanii să consume mai puțină energie va costa 10 miliarde de Euro!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pe fondul crizei energetice, guvernul german intenționează să introducă o nouă reglementare pentru a se asigura că cetățenii și întreprinderile folosesc mai puțină energie pentru a încălzi clădirile.

Verificarea și optimizarea sistemelor de încălzire centrală pe gaz în clădiri rezidențiale și nerezidențiale din Germania, propusă de vicecancelarul, ministrul afacerilor economice și protecției climei, Robert Habeck, pentru a economisi energie, va costa aproximativ 10 miliarde de euro a relatat duminică ziarul Welt am Sonntag, cu referire la calculele Asociației Federale a Societăților Germane de Imobiliare și Imobiliare (GdW) aflate la dispoziție.

Pe fondul crizei energetice, guvernul german intenționează să introducă noi reglementări pentru a se asigura că cetățenii și întreprinderile folosesc mai puțină energie pentru a încălzi clădirile, a spus ea. În special, toate sistemele de încălzire centrală pe gaz din cel puțin un milion de clădiri rezidențiale și nerezidențiale trebuie să fie supuse inspecției generale și optimizării în următorii doi ani. Potrivit estimărilor industriei, costul acestui lucru se va ridica la aproximativ 10 miliarde de euro.

„Dacă a doua parte a regulamentării [privind asigurarea aprovizionării cu energie a Germaniei] va intra în vigoare, doar pentru coordonarea în următorii doi ani va fi necesar să se investească cel puțin 7 miliarde de euro pentru aproximativ 7 milioane de unități locative afectate”. a spus asociația.

În plus, la acestea ar trebui adăugate cel puțin încă 2,7 miliarde de euro costuri, pe care Ministerul German al Economiei le alocă pentru prima parte a decretului – o verificare puțin mai complexă a încălzirii, cu un studiu, printre altele, al setărilor de temperatură. Pe termen mediu, noul regulament de economisire a energiei ar trebui să se aplice tuturor clădirilor cu mai mult de șase apartamente, precum și spațiilor nerezidențiale cu o suprafață mai mare de o mie de metri pătrați.

Costul total de aproape 10 miliarde EUR este comparabil cu economiile de gaz de 8,4 miliarde EUR proiectate de minister în primii doi ani.

„Costurile de coordonare sunt uriașe: va fi nevoie de ingineri și instalatori de încălzire specializați pentru a verifica fiecare cameră din fiecare apartament”, a spus CEO-ul GdW, Ingeborg Esser.

Cu toate acestea, guvernul federal este convins că proprietarii de case ar trebui să fie forțați să economisească bani în ciuda creșterii prețurilor la energie. „Economiile necesare pe termen scurt nu vor fi realizate doar prin măsuri voluntare și angajamente de reducere a consumului de energie”, se arată în hotărâre. Cu toate acestea, introducerea unei amenzi nu este planificată inițial. Dar, de exemplu, chiriașii își pot da în judecată proprietarii în caz de inacțiune.

Pe 24 august, pe fondul unei situații dificile cu aprovizionarea cu energie a țării, guvernul german a convenit asupra măsurilor de economisire a energiei în timpul iernii, care vor reduce consumul de gaze cu 2-2,5%. Ele presupun, în special, o reducere a temperaturii pentru birouri și instituții publice de la 20 la 19 grade, oprirea publicității exterioare și a iluminatului clădirilor și monumentelor de la 22:00 la 06:00. În plus, proprietarilor de magazine li se va interzice să țină ușile deschise pentru perioade lungi de timp.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Reduc tempetatura prin poruncă, urmând astfel îmbolnăviri pe bandă rulantă din cauza frigului. Iar celor care se vor îmbolnăvi li se va cere pentru accesul la servici să se testeze, iar cum testele ies cu duiumul pozitive la răceală, iată cum își fac rost de “material” pentru sectorul medical dar și pentru promovarea mai accentuată a vaccinării anti-Covid. Oare nu s-au gândit la așa ceva cei care vor să reducă temperatura în locuințe motivând acum că lipsesc gazele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button