X

Dreptul UE, prioritar față de legile naționale? Răspunsul avocatului Gheorghe Piperea

piperea-aur.png

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Este dreptul UE prioritar față de Constituția României, așa cum se vehiculează în ultima perioadă? Avea Comisia Europeană competența să ne cumpere vaccinuri și să dicteze politica noastră sanitară? Are Comisia Europeană competența să se implice în politica energetică a României?

Acestea reprezintă o parte din întrebările la care a răspuns avocatul Gheorghe Piperea, prezent, marți, la dezbaterea „România.  Țară eșuată?”, organizată de AUR la Camera Deputaţilor.

Potrivit avocatului Piperea, în ceea ce privește primatul dreptului european există o mare neînțelegere.

„Dreptul UE este prioritar față de legile interne, dar dacă cineva se uită pe articolul 148 din Constituție vede că acolo este vorba despre două limitări. Este vorba despre legile interne, nu și despre Constituție, și este vorba despre un primat al UE în condițiile Tratatului de aderare”, a explicat avocatul Gheorghe Piperea.

Referitor la Tratatul de funcționare UE, trebuie remarcat că tot edificiul juridic al UE se bazează pe principiul subsidiarității, spune avocatul Piperea. Acest lucru înseamnă că „dacă o țară sau o regiune este mai în măsură să se ocupe de problemele țării sau comunitatii respective, atunci UE nu are competențe acolo”.

Prin urmare, subliniază Gheorghe Piperea, CE nu avea competențe să cumpere miliarde de doze de vaccin pentru statele membre și nici să se ocupe de politica sanitară a României.

„Comisia Europeană și-a luat și alte competențe care nu-i aparțin, cum ar fi politica energetică a fiecărei țări în parte, motiv pentru care s-a facut recomandarea de a reduce cu 15 % consumul de gaz. România a transformat această recomandare în obligație”, spune Gheorghe Piperea.

În ceea ce privește legile justiției, avocatul Piperea consideră că problema Justiției nu este neapărat o dependență de politică.

„Problema Justiției noastre nu este neapărat o dependență de politică. Problema Justiției este o dependență de o tehnocrație greșit înțeleasă.

Problema Justiției este dependența de ong-crație, cum se spune în ultima vreme în limbajul jurnalistic european. Este vorba despre acea parte a societății civile, care de fapt este o societate în civil, și care impune toate trendurile posibile, care impune inclusiv Curții Drepturilor Europene să consacre un așa numit „drept la moarte””, a spus avocatul Gheorghe Piperea.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Sa fii unaparator al libertati individuale, un aparator al comunitati tale native sunt obligatii intangibile. Ce se intampla acum sunt doar sughituri ale istoriei in care niste prosti considera ca se pot lua la tranta cu Dumnezeu.
    Fiecare din noi suntem o lume si dreptul meu sr intinde atat cat sa nu atenteze la dreptul tau si invers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button